ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Rcan42
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Temmuz 2015 01:14
Son Ziyaret:
10 Temmuz 2015 15:13
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ramazan GÜNGÖR
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

30 LT.

SON 6 MESAJI

Hastalık Başımı Belaya Soktu
Akvaryumum da hiç balık kalmadı gözlemlediğim kadarıyla nitrat artması yoktu çünkü nitrat artmasında salyangozlar sık sık yüzeye çıkmaya başlar ama dipte sağlıklı şekilde geziniyorlardı nitratı özellikle gözlemliyordum. Suyu haftalık değiştiriyordum ama öneriniz gibi artık 5 günde 1 yarı yarıya ve iç filtreyi de aynı gün temizlerim. Kuyruk erimesi var mıydı emin değilim çünkü molilerin kuyruğu çok düz ve mükemmeldi keza dişi lepisteslerinde öyle sanki erkeğin kuyruğunu siyah molim sürekli ısırmaya çalışıyordu uyumlu türler olduğu halde neden böyle yapıyordu anlamadım. Birazdan metilen mavisi ve 3 tane daha salyangoz alıp geleceğim balığı bayramdan sonra ekleyeceğim. Tek sıkıntı şuanda metilen salyangozlara sıkıntı verir mi ?
Hastalık Başımı Belaya Soktu
Yardımın için teşekkür ederim.
Hastalık Başımı Belaya Soktu
Elimde tuz gölünden bizzat elimle topladığım biraz tuz var onunla akvaryumu kumu temizleyip kurutup daha sonra tekrar yıkayıp tuzdan arındırıp akvaryumu suyla doldururum sonra içine metilen mavisi ve salyangozları koyarım tuzdan arındığı için akvaryum salyangozlara sıkıntı olmaz inşallah. Salyangozlar akvaryumda duracağı için metilen mavisi onlardaki parazitleri de öldürmez mi ?[EDIT]Rcan42,2015-07-08 02:53:47[/EDIT]
Hastalık Başımı Belaya Soktu
Yarın metilen mavisi alıp uygulamaya başlayacağım önerdiğiniz ilaç markası var mı yoksa fark etmez mi ? bide şimdi metilen mavisi içinde 1-2 hafta duracak daha sonra suyun hepsini değiştiriyim mi yoksa 3/1 kadar mı değiştiriyim yoksa değiştirmeye gerek yok mu? Ve ısıtıcı ve iç filtre metilen mavisi varken çalışmalı mı ?[EDIT]Rcan42,2015-07-08 02:29:01[/EDIT]
Hastalık Başımı Belaya Soktu
Şöyle yapsam nasıl olur akvaryumun suyunu boşaltsam iyice temizlesem sonra dinlenmiş suyla doldursam içine su düzenleyicimi ekleyip metilen mavisini ekleyip sadece içinde salyangozlarla tank 2 hafta dursa bayramdan sonra balıkları eklemek uygun olur mu? Bide salyangozları metilen mavisi etkiler mi zarar verir mi ? Metilen mavisinde hangi markaları önerirsiniz.
Hastalık Başımı Belaya Soktu
32 Lt. akvaryumum var. 16 gün önce akvaryumu kurdum ve suyun içine biyo aquaclean adında ilaçtan kullanım şeklinde yazdığı dozda kullandım. 4 gün bekledikten sonra akvaryumcudan 1e 3 d lepsites 2 de balon moli 2 elma salyangoz 1 de 3-4 cm civarında vatoz aldım. Yaklaşık 5 gün önce ilk ölen canlım vatoz oldu daha sonra erkek lepistesin kuyruğunun sürekli parçalandığını kısaldığını gördüm siyah molim bazen kovalıyordu onu. 4 gün önce kadar 1 e 1 d lepsitesim öldü. 3 gün önce 2 d ve 1 molimin öldüğünü gördüm beyaz benek vb hiçbir şey düne kadar fark etmemiştim veya gördüğüm şey başka bişey dün siyah molime dikkatle baktığımda üstünde küçük beyaz noktalar ve yüzgeç ve solungaçlarında pamuğumsu şeyler olduğu gördüm ve bu sabah öldü. balıklarım vatoz ölene kadar çok iyi beselnip sağlıklı yüzüyorlardı vatozdan sonra hepsi saklanmaya iştahsız olmaya yeme gelmemeye başladılar ve kayıpların ardı arkası gelmedi. Birkaç tane sorum olacak :

İlk olarak balıklarımı öldüren hastalık nedir?
İkinci olarak şuan akvaryumumda sadece 2 salyangozum var ve içine 3 adet küçük japon balığı koymayı düşünüyorum akvaryumumda bu virüs hala dolanıyor mudur?
Son olarak eğer bu hastalık hala suyun içindeyse akvaryumama ilaç dökmem veya ne yapmam gerekiyor ve yeni alacağım japonları ne zaman koymam gerekiyor?

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.[EDIT]Rcan42,2015-07-08 01:30:37[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 25 Online Kullanıcı, 14 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.