ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
onderba
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
15
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Kasım 2015 12:32
Son Ziyaret:
31 Ocak 2024 09:42
Toplam Mesaj:
49 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Önder Bakış
Doğum Tarihi:
01 Eylül 1987
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Önder

SON 10 MESAJI

Yeni Kurulum/hollanda Tarzı Bitkili
Hayır hayır. Filtrenin musluğunu yarı yarıya kıstım bitkiler sallanmıyor bile. Debisi şiddetli değil.
Yeni Kurulum/hollanda Tarzı Bitkili
Güzel bir görünümü yok, çalılık gibi duruyor. Boyları büyük olsa da bir çoğu yamuk büyüdü. Petshop'daki ya da bir çok akvaryumlarda bakıyorum sıra sıra inci gibi dururken bendeki görüntüsü çok iç açısı değil. Hatta bazen bendekiler Rotala Green ise gördüklerim değil diyorum :)
Yeni Kurulum/hollanda Tarzı Bitkili
Çok teşekkür ederim, bir de low-tech akvaryumum var, Wendti çok sevdiğim bir bitki o nedenle koymuştum ama söylediğiniz gibi evet sürekli farklı yerlerden kök salıyor, hızlıca çıkardım :) Tüplü sisteme en azından kısa vadede geçemeyeceğim ama uzun vade için ajandam da hep olacak.

Rotala Green'ler için bir yorumunuz olur mu? Neden gelişmiyor olabilir?
Yeni Kurulum/hollanda Tarzı Bitkili
Herkese merhaba,

1,5 hafta önce 40x30x30 akvaryumumu kurdum.

Tabana 6 kg kadar Aquario neo soil aktif toprak koydum. Mayalı sistem co2 takviyesi ile bitkilerimi yetiştirmeye çalışıyorum. Aktif toprakta yeteri kadar besin olduğundan bugün itibariyle sıvı gübre olarak Tropica specialised (yeşil olan) kullanacağım.
[B]Bitki olarak;[/B] Rotala Wallichii, Rotala Green, Rotala Macrandra, Macrandra Mini, Rotala H'ra, Montecarlo, Alternanthera Reineckii, Blyxa japonica, Cryptocoryne Wendtii Brown ve Staurogyne Repens bitkilerim var.
[B]Canlı olarak da;[/B] Ramshorn salyangoz ve SAE balığım var.
[B]Aydılatma:[/B] Armatürk'ün 48 Watt led aydınlatması. 5 şerit beyaz, 1 şerit kırmızı ve bir şerit mavi SMD led. 10000 kelvin ve 6800 Lümen.
[B]Filtre:[/B] Dolphin H100
[B]Isıtıcı:[/B] Tetra 50 W

Şuana kadar iyi gidiyor gibi, yorumlarınızı merakla bekliyorum. Kafama takılan tek soru işareti nispeten kolay gibi görünen Rotala Green'in sol tarafta bir çalı gibi görünmesi ve bir türlü istediğim forma gelememesi. Gerçekten 1 hafta daha böyle giderse yerine farklı arayışlara gireceğim. Nedeni hakkında fikri olan varsa da dinlemek isterim.

Herkese keyifli hobiler diliyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179249/151120211532111.jpg[/IMG][EDIT]onderba,2021-11-15 15:36:23[/EDIT]
Sessiz Askı Filtre Tavsiyesi
Ben de Dolphin H100 ve H300 kullanıyorum. Çok iyi ve sessiz.
Su Neden Böyle
Merhaba,

Akvaryumunuzda öncelikle yapay bitki ve renkli taş/kum kullanmamanızı tavsiye ederim. Ne kadar kaynatsanız da salınım yapması çok muhtemel. Yapay bitki de su değerlerini bozacaktır.

Nacizane önerim; Çok güzel yatı ya da mangrov kökü temin edebilir ve dekor yapabilirsiniz. Piyasada balıkların seveceği türden sağlıklı kumlar bulmanız da mümkün. Bu şekilde bir kurulum yaparsanız sağlıklı ve doğal bir görünüm elde edebilirsiniz.

Keyifli hobiler dilerim.
Aktif Toprak Ve Diğerleri?
Konu eski ama belki bilgisi olan vardır diye sormak istiyorum.

Ben de uzun araştırmalarım sonrası tek tip kumda karar kıldım ve 3 kilo Aquario Neo Soil aktif toprak aldım ve akvaryuma serdim. Kalınlık 3 cm (2 parmak) civarı oldu. Acaba yeterli mi? Birçok tanka bakıyorum 6-7 cm kalınlıklar var. Değerli yorumlarınızı rica ederim.
Siz Değerli Ustalarımın Görüşlerini Almak İsterim
[QUOTE=06zafer ]
Evet bana da çok önermişlerdi ama çok araştırdım bitkili tanklarda genelde aktif kum kullanıyorlar ve hagen kullanıyorlar ama en önemlisi akvaryumun ebatları ve Armatür gerisi zamanla oturuyor [/QUOTE]

Ben de Aquario Neo Soil'in aktif toprağını aldım. Kurulumu tek bunun ile yapacağım bakalım :)
Siz Değerli Ustalarımın Görüşlerini Almak İsterim
[:)][QUOTE=06zafer ]Zeminde sadece hagen kum kullandım [/QUOTE]

Öncelikle harika bir akvaryumunuz var maşallah, tebrik ederim. Zeminde sadece hagen kum kullanmış olmanıza şaşırdım açıkcası. Haftalardır taban kurulumu için araştırma yapıyorum, tek amacım da böyle bir görüntü yakalayabilmek. Neler neler öneren var. Ben de Fondo Vivo, misket gübre ve petshoptan aldığım dere kumu kullanmayı düşünüyordum.

Umarım hepimizin böyle güzel bir tankı olur. Tekrar tebrikler. [:iyi:][:)]
Işıklandırma-kurulum
Merhaba,

Montecarlo, Rotala H'ra tarzında bitikler yetiştirmek için; 40x30x30 ölçülerinde akvaryumuma , Armatürk'ün 48 Watt armatürünü aldım.

Taban kurulumu için de epeyce araştırma yaptım ama hala kafamda bazı şeyleri oturtabilmiş değilim. Eski konular olduğu için de, yeni bir tane açmak istedim.

Öncelikle; 1,5 litre Fondo Vivo, üzerine petshop'tan aldığım 4 kg dere kumu ekleyip aralarına da misket gübre koyayım diyorum. Nasıl bir taban kurulumu olur? Yorumlarınızı rica ederim.
[EDIT]onderba,2021-10-26 14:59:08[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.