ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
caca38
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
32
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ocak 2016 22:29
Son Ziyaret:
21 Şubat 2019 00:47
Toplam Mesaj:
79 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağatay D.
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kayseri
Meslek:
Ticaret + Mak. Müh. Öğrencisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çağatay Dinçer 1 çift melek - 6 kırmızı göz longfin - bol lepistes - 1 japon - 2 çöpçü - 2 beta 100/40/50h - 40/40/23h - 35/25/40h 🇹🇷NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE🇹🇷

SON 10 MESAJI

Neon Akvaryumu
Biz bilmiyormuşuz demekki kardeş kusurumuza bakma [:D]
Neon Akvaryumu
[QUOTE=korayyy1453]Ama yok[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/194956/040320172344131.jpg[/IMG] akvaryum bu imkanlar kısıtlı olduğu için alamadım[/QUOTE]
Filtre olmayınca bitkide ölecektir balıkta. 10 15 liraya ufak bir filtre işinizi az çok görecektir. Sirkülasyon şart.
Çin Malı Co2 Seti Siparişim Geldi [foto]
[QUOTE=ttopay]
Daha önce de alış-veriş yaptım ama sorun yaşamadım. Yanlış hatırlamıyorsam limit 70 $ 'dı.[/QUOTE]
Evet hocam normalde öyleydi de düşürdüler onu 30 35$ civarı şuan sınır. Sizin adınıza sevindim ürünlerimiz sıkıntısız gelmiş.

Not olarak arkadaşlara şunu söyleyim alırken kargolama seçeneklerinde 1.5$ civarı farkla china air post felan görürseniz bunu seçin, çünkü bu kargoyla geldiğinde uluslararası kargo kodu giriyorlar siparişe ve Türkiye'ye geldiğinde de Ptt'den takip edip gidip alabilirsiniz.
Çin Malı Co2 Seti Siparişim Geldi [foto]
Hocam yurt dışı sipariş limiti 35$'a felan düşürüldü diyorlardı, bununla ilgili bir sorun olmadımı yada siz vergisini mi ödediniz ?
Boş Akvaryum Alırken Başınıza Ne Gelebilir Ki?
[QUOTE=Aquarist32]Siyah Kömür dediğiniz Malzemeyi Filtreden çıkarın. O kadar uzun süre temizlenmemis olduğuna göre artık filtreleme yapamaz ve topladığı pis maddeleri geri kusabilir. Balıklar da taklaya gelir. Filtre debi Olarak Yetersiz, 1000 Litre debisi olan bir filtre tercih etmeniz gerekiyor. Tetra Ex 1200 alabilirsiniz. Bakteri kültürü olarak Sera Bio nitrivec Alın. 24 saat içinde düzen oturmaya başlamış olacaktır.
Saygılar. [/QUOTE]

Hocam bu filtre balık yükü az olduğundan ucu ucuna yeter boşuna masraf etmesin bence, Eheimi güzelce dizerse iş görür biraz fazla su değişimiyle eksiğini kapatır.
Boş Akvaryum Alırken Başınıza Ne Gelebilir Ki?
[QUOTE=GaroVram]

Yok artık.Bir tek kakalak eksik kalmıştı neyse ki eksik kalmış. Benzin döker yakardım evi.

Hocam şimdi sette bir tane de dış filtre var bir de içeride var. Dış filtre şu:EIHEM 2213 [URL]http://bit.ly/2mZnYLB[/URL] iç filtre de çok ahım şahım bir şey değil. Bu dış filtrenin "elyaf"larını değiştirsem yeter mi? bizim alttaki döşemeciden elyaf alsam olur mu? Lütfen sövmeyiniz zır cahilim :D
[/QUOTE]

Hocam filtreniz varsa iyi(dış filtre için konuşuyorum), onu hemen güzelce içindeki malzemeleriyle beraber temizleyip tekrardan kurun ve akvaryuma takın temizlik biran önce başlasın. Elyafları temizleyince anlarsınız zaten çok yıpranıp yıpranmadığını ona göre yenisini alırsınız, zaten pahalı birşey değil ben almanızı tavsiye ederim. Not olarak şunu söyleyim eğer adamdan aldığınızdan beri filtreyi hiç temizlemediyseniz şu yolu izleyin; içindeki elyafın birini temizlemeyin onda bakteri kültürü vardır onu ayırın diğerlerini temizleyip hepsini beraber tekrar dizin filtreye bu sayede kültür daha çabuk gelişir.

İç filtreyi de yıkayıp takın onda çok birşey yapmanıza gerek yok.[EDIT]caca38,2017-03-04 21:47:39[/EDIT]
Boş Akvaryum Alırken Başınıza Ne Gelebilir Ki?
Başlığı görünce akvaryum patladı felan sandım, siz benim başıma geleni bi yaşasaydınız yenge eve almazdı sizi [:D] benim akvaryumun çıtasından hamam böceği kolonisi çıktı eve yayılmışlar allahtan üremeye başlamadan önünü kestik de kurtulduk..
Neyse hocam videoda gördüğüm kadarıyla sizin o akvaryuma en acilinden bir filtre almanız gerek. Filtreyi aldıkdan sonra biolojik döngünün hızlıca oturması için hazır bakteri kültürü alıp eklemeniz gerek, birde ısıtıcı eklemeniz gerek. Ama ilk olarak filtrasyonun başlaması lazım acil filtre ve bakteri kültürü alın diyorum. Normalde akvaryum kurulunca bir hafta boşta çalışır ki döngü otursun balıklar ekleyince zehirlenmesin diye ama siz direk ekleme durumunda kaldığınız için balıkların amonyak zehirlenmesine yol açılmış oldu. Bütün bunları halledene kadar kadar günlük dinlenmiş su ile 40 litre civarı değişim yapmanızda fayda var.[EDIT]caca38,2017-03-04 20:54:12[/EDIT]
Degerlı Hobıcı Arkadaslarım Onenlı Bır Sorunum Var
Abi senin akvaryum baya yüksek, mercekli powerled kullanman gerek 100~200 watt, beraberindeki akvaryum gün ışığından istifade ediyor belliki, senin ilk olarak ışığı çözmen lazım,
akvaryuma hava veriyorsan onuda kesmen lazım bitkilide akvaryuma hava verilmez, gübre kullanmadığın için haftalık su değişimi yapman lazım; bitkinin ihtiyacı olan mineralleri alması için. Mesela beraberindeki akvaryumda balık fazladır balığın dışkısı gübre niyeti görüyor olabilir. Sıcaklığın bitkilerine uygun olması gerek 25-26 derece ortalama.
Melek Balığımın Ağzındaki Tuhaf Çıkıntı
[QUOTE=Zeki41]Hocam balık gidiciye benziyor[:(][/QUOTE] büyük yem yiyemiyor diye yeni ezerek sık sık yemleme yapıyorum, diğer melek 10 yem yiyorsa bu birini anca yiyor, birde diğer balıklar kapış kapış götürüyor yemi buna az kalıyor o yüzden akşama kadar yemliyorum şuanki halini koruyor. Haftaya onu ayrı akvaryuma alıp tek besiye çekeceğim.

[QUOTE=PurpleBetta]Şifa Dilerim [:nazar:] Umarım iyileşir.[/QUOTE]
İnşallah hocam düzeltecem onu, ölmesine müsaade edemem [:'(]

Böyle bir durum başına gelmiş hobici arkadaşları bekliyorum yol göstermeleri için.
Melek Baligi Yumurtlamis
Biraz izleyin akvaryumu hocam çünkü mutlaka ana babanın gelip yumurtaları havalandırması gerekir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.