ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
deadmau5
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Eylül 2016 00:46
Son Ziyaret:
20 Eylül 2016 04:49
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet T.
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Çorum
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kouki Onevia

SON 2 MESAJI

Sarı Prenses Ve Japon Bakımı
Yardımınız için teşekkürler. Yemlerden biri dediğiniz gibi kırmızı yeşil. Fotosunu en yakın zamanda atmaya çalışacağım. Bu arada balıklar bundan sonra bana emanet gibi görünüyor. Bahsettiğim arkadaşım kalıcı gitti. Balıklar için kalıcı çözüm şart, yani büyük akvaryum. Ama iki cinse de ayrı ayrı büyük akvaryum biraz zor olacak gibi. Sanırım dediğiniz gibi japonları sahiplendirmeye çalışacağım. Prenseslerde büyük akvaryuma alınacak. Yani hazır el atmışken güzel bir akvaryum yaparım uyumlu cinslerle. Size sorum şu ki; büyük akvaryumun alınması en az 1-2 günümü alacak. Bu sırada beraber kalmalarında bir sakınca olur mu ? Balıklar geldiğinde sarı prensesler fanusta idi. Ancak yine buradan okuduğum kadarıyla fanus balıklar için eziyet. Sizce akvaryuma almalı mıyım ?
Sarı Prenses Ve Japon Bakımı
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Direk konuya geçeyim çünkü sanırım acil. Dün öğlen vakitlerinde şehir dışına giden bir arkadaşım balıklarını bırakacak birini bulamayınca mecburen ben aldım. Akvaryum hesabım doğruysa 20 litrelik. Daha önce kedi, kuş, köpek dışında hiçbir hayvan beslemediğim için balıklara nasıl bakılması gerektiğini tam bilmiyorum. Bana bırakan arkadaşın söylediği bikaç temel kural dışında tamamen bilgisizim. Hatta kendiside biraz bilgisiz olacakki araştırdığımda balıkların cinslerinin japon ve sarı prenses olduğunu ve beraber bakılamayacağını öğrendim. Forumlarda gerçekten çok faydalı bilgiler var ancak tamamen yabancı olduğum için balıklara, direk yardıma ihtiyacım var. Balıkları bilinçsizce katletmek istemiyorum.

Bu arada akvaryumda;
2 japon, büyük olanın boyu 7-8 cm civarında, küçük ise 5-6.
3 sarı prenses, ikisi 3cm civarı, biri 1.5 gibi.

Bana verdiği yemlerin ne olduğunuda bilmiyorum ancak iki çeşit verdi, 12 saatte bir 2 ufak tutam ver dedi. Öylede yapıyorum ancak araştırdığım kadarıyla iki tür birbirinden farklı şartlar istiyor ve hangisinin ne olduğunu bilmiyorum.

Kısacası, arkadaşlar bu balıkları yaşatmak istiyorum, ve bilginize ihtiyacım var. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.