ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ersindogan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
29
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mart 2019 21:46
Son Ziyaret:
29 Mart 2020 15:13
Toplam Mesaj:
47 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ersin Doğan
Doğum Tarihi:
10 Eylül 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ersin Doğan

SON 10 MESAJI

Tatil Dönüşü Yosun Sorunu..
[QUOTE=mustafa59]Hafta sonu detaylı bir temizlik yapmayı düşünüyorum, içerisindeki taşları ve kumu iyice temizleyeceğim. Tankımda sp ve demosoni var, elma salyangozu koyabilir miyim bunların arasına?


Hafta sonu detaylı bir temizlik yapmayı düşünüyorum, içerisindeki taşları ve kumu iyice temizleyeceğim. Tankımda sp ve demosoni var, elma salyangozu koyabilir miyim bunların arasına?[/QUOTE]

Beraber yaşamazlar. Yani sarı prenseslerin falan yaşar da elma salyangozun antenleri falan yerler :) Tavsiye etmiyorum o yüzden.
Nerede Semender Bulabilirim ?
En son 1 ay önce Eminönü'de bulunan pet shoplarlda görmüştüm yeterince vardı adet olarak.
High Tech Arka Plan Bitkisi Önerisi
Arka plana saz türü daha uzayan bitkilerden ekleyebilirsin.
Tatil Dönüşü Yosun Sorunu..
20 gündür su değişimi yapılmadığını varsayarsak ve tank güneş gören bir noktadaysa eğer yosunlanmalar meydana gelebilir. Düzenli su değişiminden ziyade bu günlerde daha sık su değişimi yapabilirseniz ve elma salyangoz gibi canlılarla desteklerseniz yosun problemini yok edebilirsiniz diye düşünüyorum.
Co2 Tüp İçin Regülatör Önerisi
[QUOTE=zoradam09]

Tek gösterge var çift gösterge den farkı nedir[/QUOTE]

Basınç göstergesi. Farkı yok, işlevi aynı. :)
Co2 Tüp İçin Regülatör Önerisi
[QUOTE=zoradam09]

Ben bu ürünü ince ayar vana lı olarak 140 TL ye buldum sizce nasıl. Birde bunda tek gösterge var çift gösterge den farkı nedir[/QUOTE]

Bence gayet güzel bir fiyat alabilirsiniz
Karides Ölümü
80 Litrelik Hightech Bitkili akvaryumuma aldığım yaklaşık 15 adet kiraz karideslerden sadece 6-7 tanesi piyasada. 3-4 adet öldüğünde kendim çıkardım, diğerleri eğer öldüyse akvaryumda bulamıyorum. Tabanda Monte Carlo, Repens bitkileri mevcut, Yani bitki aralarına falan girip öldüyse de görünmüyor. Eğer ölümler yaşandıysa (ki çok yüksek ihtimal bu şekilde) ve bitki aralarında kaldıysa bunların zararı olur mu? Çünkü ararken gözüm kanadı resmen :)

Bilgisi olan yok mu :(
Bitkilerim Bi Türlü Düzelmedi
[QUOTE=Beta_balik]Akvaryum biraz ufak. Yaklaşık olarak 8 litre gibi. Şimdiden dediğiniz bir şey aklıma takıldı. Ben ışık kullanmaya başladım diyelim ki. Ve gübre de kullanmıyorum. Yosun kesin çıkar mı?[:?][/QUOTE]

8 Litre akvaryumda ne besliyorsunuz peki?

Yosun kesin oluşur diye bir şey diyemem, düzenli su değişimi yapılır akvaryuma iyi bakımlar yapılırsa yosun oluşumu aksayabilir. Her yosunun oluşma sebebi vardır, fazla ışık, az co2 vb. şartlar sakal yosunu oluşturur mesela. Bu yüzden de ışığı günde 8-10-12 saat döngüsüyle açmamız önerilir. Gübre destekleyici sıvılardır. Kullanmanız önerilir.
Nano Tank Tavsiye ?
Karides akvaryumu yapabilirsiniz bence.
Bitkilerim Bi Türlü Düzelmedi
[QUOTE=Beta_balik]Yani aklına gelmedi bu yüzden büyümedikleri. Tavsiyenize uyarım. En yakın zamanda bununla ilgilenmeye çalışacağım. Peki sadece beyaz ışık iş görür mü. Beyaz ışık yosun yaptığı için bununla uğraşmak istemiyorum. Zaten yeni kurtuldum.[:)] Yani diyelim ki basitinden şerit let aldım. Bitkiler düzelir dimi.[/QUOTE]

Bitkili akvaryumların belli bir döngüsü vardır. Işık şarttır, beyaz led uygun olacaktır. Akvaryum bilgilerinizi yazabilirseniz en azından kaç watt ışık gerektiğini yazabiliriz. Ayrıca yosun yapan beyaz ışık olsa da buna diğer bir etken akvaryumdaki döngüdür. Bu yüzden de sıvı gübrelerle akvaryumun desteklenmesi şart oluyor zaten. Mesela sakal yosununu önlemek için excel gübresi kullanmak gibi..

Uygun watt şerit led işinizi görecektir. Çürüyen bitkilerin çürümüş yapraklarını makasla budarsanız ışık desteğiyle (günde ortalama 8 saat) bitkilerin formları eskisine dönebilir. Bu süreç bitkilerin adapte olması vs. diye düşünürsek ortalama 2 haftayı bulabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.