ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Endurobasso
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]1270,1[/B] [B]1454,2[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Şubat 2007 13:49
Son Ziyaret:
18 Haziran 2007 14:04
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre
Doğum Tarihi:
02 Nisan 1973
Yaş:
51
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Yarışma Birincisiyim Hediyelerim Gelmedi
[QUOTE=bjkalley]Size gelen hatalı yere konu açma uyarısı otomatik bir uyarıdır. O uyarıda bir link verir. O linke tıklarsanız yanlış açtığınız konu doğru forumuna taşınmış halde açılır. Pek çok üyenin rahat olun sorun varsa düzeltilecektir, yöneticinin ise sorununuzla ilgilenilmiştir yazısını okuyabilirsiniz. Ancak siz o uyarıyı bile okuma zahmeti göstermeden yeni bir konu açıp o konuda tekrar yardım beklerseniz yardım alamazsınız. Daha net anlamanız için şöyle diyeyim, su faturanızı Türk Telekom'dan soramazsınız...

Tetra yetkililerine sorunsuzca 24.04.2007 20:35 tarih ve saatinde sizi de eklemiş olduğum e-postayı göndermişim. Tetra'dan Sayın Çetin Yılmaz ile bugün tekrar telefon görüşmesi yaptım, sorun olan bir kargonun olmadığını, olsa da adreste bulunamayıp alamayanların mail attığını ve tekrar gönderdiğini söyledi. Bugün işyerinde olmadığından 7. yarışma e-postasını almadığını da belirtti. Kargo kağıtları kendisinde duruyor, yarın bakıp gönderilmişse fakslayacak.

Bizim açımızdan bağlayıcı değil ancak olayı maneviyata bağlamanızı da gülünç buldum. Maneviyatını yeterli görmediğiniz su düzenleyicisi ne kadar maneviyse, yem de o kadar manevidir.

Saygılar,
[/QUOTE]
   Okumak benim için zahmet değildir.Hep okurum.Fakat sizin metinlerinizde ya da robot mesajlarınızda sorun varsa bu da beni bağlamaz.Forum kullanıcısı bunları da bilmek zorunda değildir.Kullanıcılara en basitiden anlatmak gerekir.Tabi ki bunları insanları aşağılamadan yapmanız gerekir.Su faturası ve Türk telekom örneği gibi olmamalı yani.En başta yönetici kibar olmalı.Kullanıcı da aynı şekilde.Fakat henüz bir forum sitesi yönetimi için sanırım deneyimsizsiniz.Geçen zaman içinde tüm bu sorunların aşılacağı inancındayım.
 
   Robot mesaj göndereceğinize kibar ve anlaşılır bir mesajla bana bir bildirim yapılsaydı ne sizin ne de benim canım sıkılır,forumlar ise kirlenmezdi.Fakat maneviyatı gülünç bulan sizler robot mesaj da göndermeye devam edeceksiniz.
 
   Hediyelerin hiçbirini birbirinden ayırmam.Bunu yazdığım metinde ayırdığımı da düşünmüyorum.Siz anlamak ve yorumlamak istediğiniz gibi yazmışsınız.Tüm yazılarımda hatam olabileceğini kabulettim.Fakat siz hala hatam yok diyorsunuz.Doğru bildiğim tek şey hiçbişey bilmediğimdir.Böyle güzel bir domain ismi AKVARYUM.com yanlış ellerde.Ne forum foruma benziyor ne de işleyiş ciddi.Biz sizi böyle kabul ettik zaten.Kullanıcı hatanızı dile getirdiğinde bir de hakaret görüyor.Yaptıkları gülünç bulunup alay edilyor.Yaptığınız bu isme yakışmıyor.
 
   Bundan sonra bana ne hediye gönderiniz,ne de başka bişey.Su düzenleyicinizi geri gönderiyorum.Lütfen bana mail atınız.Mail adresim endurobasso@hotmail.com dur.ÇEktiğim fotoğraf zaten sizin ve ben sizin olmasında bir sakınca görmüyorum.Umarım kullanıcılar kopyalayıp arşivlerine koymuşlardır.Buna çok sevinirim.
 
  Yukarıda mail adresimi vermemin sebebi beni  siteden silmeniz isteğimdir.LÜtfen geri göndereceğim su düzenleyiciyi göndereceğim adresi bu mail adresime bildiriniz.
 
  Bu yazıma cevap vermeyeceğim.Bunun rahatlığıyla istediğinizi yazıp tatmin olabilirsiniz.Ya da diğer kullanıcılara hava atabilirsiniz.
 
   Kullanıcılardan ve şimdiye dek birçok bilgi payaştığım arkadaşlarımdan özür dileyerek yukarıdaki isteğimi yineliyorum.Fakat pireyi deve yapan,hatasını hatayla örtmeye çalışan ve yönetimle bişeyler paylaşmak istemiyorum.
 
   Bana lütfen forumlarda yazacaklarınızı düşünerek yazın diye uyarı yapan yönetim önce kendi yazdıklarını düşünmeli.Ben burdan giderim. Ama kalıcı olan sizlersiniz.Sizin yaptıklarınız ve söyledikleriniz de kalıcı olacaktır.
 
     Umarım www.AKVARYUM.com istediği yerlere gelir.Fakat bu çorbada benim tuzum olmayacak maalesef.
 
 
  
Yarışma Birincisiyim Hediyelerim Gelmedi
[QUOTE=Fatih T]Emre Bey
 
Konuyu uzatmak gibi olmasın ama hangi moderatöre mesaj atarsanız atın haftalar sonra size yanıt gelmez, çok çok 1 gün diyelim. Kaldı ki moderatöre ne bundan? Yönetime ulaş bölümü bunun için var.

Ayrıca bu bir hatadır, yanlış anlaşılmadır umarım düzeltilir, bizlerde katkıda bulunmaya devam ederiz demenizde hiç ama hiç hoş değil. İnsanda sizin siteyi hediyeler için kullandığınıza dair bir izlenim bırakıyor. Bu sitede birçok kişi bilmek istediklerinin tamamını öğrendi. Şimdiyse borcunu ödeyip kendisine öğretenler gibi bilmeyenlere öğretiyor. Bunu kimse hediye veriliyor bu nedenle içeriğe katkıda bulunuyorum diye yapmıyor.
[/QUOTE]
 
Size cevap ble vermiyorum.
Yarışma Birincisiyim Hediyelerim Gelmedi
Mesajım bir tartışmaya yol açtı sanırım.Bunun için kusura bakmayın.Amacım bu değil.Fakat yarışma tarihine bir bakınız.Üzerinden çok zaman geçti.Yarışma bittikten sona en az 10 gün bana hiç bir mesaj atılmadı.Ben 2 defa yönetime mesaj attım.Yine cevap alamadım.Fakat sanırım bu sitede bu işleyiş normal.Ben biraz acele etmiş olabilirim.Problemim buraya kadar yazdıklarımın hiçbiri değil.Sadece tek bir su düzenleyici haricinde gelemeyen hediyelerim için yine birkaç defa yönetime mesaj attıktan sonra yaşadığım ya da yaşadığımı sandığım ilgisizlik.Siz olsanız ne yapardınız.Defelarca yönetime atılan mesajlar ve gelmeyen cevaplar.Ben de önce Forum Genel'e mesaj attım.Sayın moderatorüm başlığınızı taşıdım diye bir mesaj atmış bana.Tamam yanlış bir yere konu açmış olabilirim fakat en azından probleminizle de ilgilenicez de denebilirdi.Sonra forum ve site hakkında bölümüne sorunumu yazdım.Orda da kitlendi ve gelen özel mesajda sorunumu çözmekle ilgili bir yazı yoktu.Hala da gelmiş değil.En azından bu forum başlığını açmadan site yönetimi çözümle ilgili bişeyler yazsaydı.Evet hediyeler benim için maddi anlamda  önemli değil.Fakat manevi anlamda önemliydi.Üretimhaneme gelen arkadaşlarıma bak ben bunu şu sitenin bu yarışmasında kazandım diyecektim.Onlar da teşvik edilecekti ve ben de daha fazla teşvik olacaktım.Siteye çok da uğramayan biriyim.Ne Refet beyi ne de başkalarını tanırım.Ama umarım tanışırız.Teşekkürler...
Yarışma Birincisiyim Hediyelerim Gelmedi
6. Akvaryum Canlısı Yarışması,Discus 1.siyim.Yarışmanın sonuçlanmasının üzerinden aylar geçti.Fakat birinciye verileceği söylenen hediyelerden sadece bir tane küçük su düzeneyici geldi.Onun dışındaki hediyelerden hiçbiri gönderilmedi.
 
Yarışmanın bitiminden hemen sonra moderatorlere mesaj atıp,1. oldum şimdi ne olacak diye mesaj attım.Haftalar sonra gelen mesajda gerekli bilgiler vardı.Neyse adres ve telefon bilgilerimi verdim.Birkaç hafta sonra sadece su düzenleyici geldi.Diğer hediyelerin hiçbiri gelmedi.
 
Yarışmaya katılmamdaki amaç tabi ki bu hediyeler kazanmak değildir.Fakat böyle ciddi bir sitede verilen sözler varsa yerine getirilmelidir.
 
Umarım bu durum küçük bir hata ve yanlış anlamadır.Ve kısa zamanda düzeltirilir ve bizler yeniden sitemizin içeriği konusunda katkılarımıza devam ederiz.
 
Emre Aytekin
Antalya
Çift Yeniden Yumurtladı. Hikaye Başlıyor.
Çok teşekkürler.DAha da güzel çekmeye çalışıyorum.Sizin yavrularınızı da gelip çekerim.:)
Çift Yeniden Yumurtladı. Hikaye Başlıyor.

Evet devam edelim.İşte aşağıda yavruların 5. günlerini görmektesiniz.Yavrular neredeyse yüzecek hale geliyorlar.Ama anne hale temkinli.Onları bu kez de süngere yapıştırmış.Bu fotoğraf 5.gün gecesi çekildi.

Ve işte bu gün.Yani 7. gün.Dün yani 6.gün anne ve babanın üzerinden beslenmeye başlayan yavrular hızla büyümeye devam ediyorlar.

Çift Yeniden Yumurtladı. Hikaye Başlıyor.

Evet.Hikayeye devam

İşte aşağıda yumurtaların çatladıkları gün.Yumurtlamayı takip eden 3.gün.Yavrular kuyruk sallamaya başladılar ve anne onları daha emniyetli bir yere yapıştırdı.

Aşağıdaki bu fotoğraf ise 5.günden.Ne kadar da hızlı büyüyorlar.İçlerinden bazıları şimdiden gezintiye çıkmış.Ama anne ve baba bu tehlikeli gezintiye izin vermiyor.Tüm yavruları bir yerde topluyor.

Suyun değerini çok hızlı değişmemesi sebebiyle her gün dikkatlice dip çekip ozmoz suyu ekliyorum.Fazla değil.Suyun değerlerini yavaş yavaş yükselticez.

Hikaye devam edecek..

Çift Yeniden Yumurtladı. Hikaye Başlıyor.

Fotoğrafları Canon Eos 400D ile çekiyorum.Tüm fotoğrafler genelde doğal ışıkta flaş kullanılmadan çekildiler.Daha ayrntılı bilgi isterseniz diyafram ya da enstantane gibi bilgiler verebilirim.Ama kendi makinanızla siz keşfedin .Fotoğraf çekimi en az balık üretmek kadar zevkli.Hele fotoğrafını çektikleriniz kendi üretimleriniz ise:)

Dün yavrular kuyruk sallamaya bşaladılar.Annesi pimaşın üzeinde başka biyerle yapıştırdı yavruları.Fotoüraflar yakında

 

Çift Yeniden Yumurtladı. Hikaye Başlıyor.

 Hikaye başladı.Daha önce yavru aldığımız üretimhanemizin gururu çiftimiz bu akşam yeniden yumurtladı.Umarım yeni yavrular elde eder sizle burda bu hikayeyi sizlerle paylaşırız.

İşte yumurtalar ve çiftimiz.

 

Kendi imalatımız olan eyimli pimaş boru üzerine yumurtladılar.Dün su çekimi yapıp ters ozmoz suyu ekledikten sonra birbirlerine titrameye ve boruyu temizlemeye başlayan çiftimiz bize gereken sinyali vermişti.Erkek balığın spermleri dağılmasın,sağlıklı dölleme olsun diye filtrenin havasını kıstık.

Her gün dip çekip Ters ozmoz suyu eklediğimiz bu çiftimiz yavrularından ayrıldıktan 20 gün sonra tekrar yumurladı.22 gün boyunca anne üzerinden beslenen yavrular anneyi mahvetmişlerdi.Güzel annemiz kendini toplar toplamaz yeniden işe koyuldu.

Anne ve baba

Ve işte aşağıda bu anne ve babadan aldığımız yavrulardan birkaçının fotoğrafı.Elimizde 40 kadar yavru var şu anda.2 aylıklar.

 

Evet hikaye başladı.Bu gelişimi ve yaptıklarımız gün gün ya da gün aşırı sizinle paylaşmak niyetindeyiz.Biz diyorum çünkü üretimhane"hobihane" miz Mehmet"Balletus" Sipahi ile ortak.

 

Endurobasso2007-3-6 22:2:12
Discus Tankının İçindekiler?

[QUOTE=habora]Anlamadığım konu; discus alacağım ve yumurtlama konisini, bu kadar kolaymı? Benim bildiğim önce eşler alışacak, sonra biyolojik denge kurulacak, yumurtlama yaşına gelecekler ki iki adet diyorsunuz bunlar anlaşacaklarmı? Yumurtladılar diyelim, anne ve baba bakacakmı, yumurtalar çatlayacakmı, çatladı diyelim anne ve babalarının üzerine çıkacaklarmı, çıktılar diyelim büyütebilecekmisiz (besin zinciri). Hevesinizi kesinlikle kırmak istemem. Benimkiler yumurtladı ama hiç müdahale etmedim ve hiç heveslenmesim. Ne zaman yavruları üstüne aldıklarını görürsem o zaman üretim akvaryumuna alacağım. İlk amacınız güzel ve sağlıklı discuslara sahip olmak ve sabırlı olmak olmalı ki hevesiniz kırılıp bir discus severden daha olmayalım.[/QUOTE]

 

Katılıyorum.Biz 7-8 ay uğraştık.15 erişkin discustan 2 tane çift tuttu.Defalarca yumurtladılar ve yumurtalarını yediler.Neyse bir şekilde başardık.2.çiftimiz tam 4 defa yumurladı ve sonuncuda yavrular büyümeye başladı.Önce çift tutturmak sonra bunları düşünmek gerekir.Ama koniden aksesuar olarak hoşlanıyorsanız hemen koyabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.