ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
capp
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ekim 2020 20:35
Son Ziyaret:
29 Ocak 2021 19:48
Toplam Mesaj:
32 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sinan K
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yalova
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sinan K

SON 10 MESAJI

Betta, Ani Hareketler Ve Durgunluk?
Kadife haslalığı olduğunu düşünüyorum. yüzünü ve çenesini sürtmeye çalışıyor özellikle ve o bölgedeki renk değişimi ilerlemişti.
ilaç için sera oodinium denmiş ama türkiyede satışını göremedim. Ayrı bir kaba alıp metilen, biraz akvaryum tuzu ve tamamen karanlık uygulayıp su sıcaklığını da 28 derece yaptım dün.
çok net bilgiler bulamadım. bu uygulama faydalı olur mu, ne kadar süre yapmalıyım, ana tankı da karanlıkta tutuyorum ama orayı da stabil hale getirmek gerekir sanırım.. önerileri olanlar olursa sevinirim.[EDIT]capp,2021-01-28 22:28:18[/EDIT]
Betta, Ani Hareketler Ve Durgunluk?
[QUOTE=kdrackgz]

Umt beye katılıyorum ancak emin olmak için kafasının daha yakından resmini alabilirmiyiz?[/QUOTE]

bir türlü yakalayamadım düzgün bir açıdan. yukarıdaki ilk fotoğraf en iyi pozlama oldu sanırım. karnındaki kırmızılık ve çenesindeki lekeler dikkatimi çektiği günlerde ani yıldırım gibi hareketler yapmaya başladı. sanırım sürtünmeye çalışıyorken yapıyor çok anlayamadım. biraz su çektim, vitamin damlattım. bugün keyfi daha yerinde gibiydi yeme saldırması filan güzeldi ama yine yaptı o sürtünmeleri. lezyonlar oluşmadan müdahale gerektirecek bir şeyse diye endişeliyim.
elimde crystal pro spotex diye bir şey var sanırım parazit için de uygulanıyormuş. ugulasam mı kararsız kaldım.
konuyu gören arkadaşar fikir paylaşırsa sevinirim.
teşekürler.
Betta, Ani Hareketler Ve Durgunluk?
[QUOTE=UmuttBEY][B]Söyleyeceklerim konusunda emin değilim ve bu hastalığı hiç gözlemlemedim[/B] ancak sürtünme ve ani hareket dediğiniz için aklıma [B]kadife[/B] hastalığı geldi. Ayrıca kafa kısmında da bakır veya pas gibi sarımtırak noktalar yine kadife hastalığını getiriyor aklıma. Daha tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır ancak bu hastalığı araştırıp kontrol edebilirsiniz. Kolay gelsin.[/QUOTE]

umarım biri teşhisi koymamda yardımcı olur fazla vakit kaybetmeden. cevabın için teşekkür ederim.
Betta, Ani Hareketler Ve Durgunluk?
[QUOTE=Beta_balik]Geçmiş olsun
Videoda sanki başının arkası şişmiş gibi geldi bana. Işığı açıp o bölgede birkaç fotoğraf çekebilir misiniz. [/QUOTE]

çok iyi yakalayamadım, buyrun,
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/226074/200120211155201.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/226074/200120211155251.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/226074/200120211155301.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/226074/200120211155351.jpg[/IMG]
Betta, Ani Hareketler Ve Durgunluk?
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: Ani hareketler yapma, bitkilere ani hareketlerle çarpma, durgunluk.
Akvaryum Kapasitesi (litre): 14
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: elma salyangozu, bitkiler
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): iki aylık kurulum, sıcaklık ortalama 25c
Filitrasyon: sobo 'nun küçük şelale filtresi
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: bitkiler için sıvı gübre, betta için betta bonny ve crystal pro multi-vit
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.):[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/226074/190120212356451.jpg[/IMG]

kısa bir videosu da var burada, [URL]https://www.dropbox.com/s/olhjun08nge8t6j/img_8215.mov?dl=0[/URL]


Balık son bir haftadır yıldırım gibi ani hareketler yapmaya başladı. ben yüzünde ve kafasının alt kısmında bir tür renk değişikliği hissettim bu süreçte ama emin olamadım. tam bu sırada bu hareketleri yapmaya başladı. kaşındığını ve sürtünme ihtiyacı duyduğunu düşünüyorum ama tam teşhis koyamıyorum.
konserve artemia ve granül yemlerle besliyorum. yeme ilgisi var ama eskisi gibi saldırmıyor. kuyruklarında deformasyon yok ama o dik, heybetli duruşu yapmıyor. canı sıkkın gibi sürekli.
akvaryum ışığını açtığımda agresifleşiyor. bu yüzden açmıyorum.
parazit midir nedir anlayamadım. tecrübeli arkadaşlarım vakit ayırır yazarsa sevinirim.[EDIT]capp,2021-01-20 00:13:04[/EDIT]
Art Akua Konserve - Artemia, Kan Kurdu Ve Cyclops
Artemiasını açtım biraz önce betta için, sallamadı bile. hatta bu ne be diye isyan etti. önce biraz akvaryum suyunda yıkayıp verdim ama artık tuz mudur nedir bilmiyorum , yemiyor. boşuna aldım sanırım.
Pyhsa Acuta Zararlı Mı?
Yeni konu açmak istemedim, bitkilerle birlikte nokta kadar bi Pyhsa Acuata gelmişti. ayrı bir kapta bir haftadır ve çok hızlı büyüyor.
bir akşam kabın dibinden yukarı doğru uçtuğunu görünce çok şaşırdım hahah ilginç bir varlık, atmaya öldürmeye içim elvermedi fakat akvaryuma koymaya da cesaret edemiyorum, tanımadığım bir cins.
hobicilikte de yeniyim, bitkili akvaryumumda şu an bir elma salyangozu var, bir betta almayı düşünüyorum ama bu çocukla ne yapsam bilemedim.
tecrübeli hobiciler bu tür için ne düşünüyor? salabileceğim bir doğal ortamı var mıdır bilgileri olan paylaşırsa sevinirim.

[URL]https://www.youtube.com/watch?v=GtC6hXvY6H4[/URL] şu videodan sonra atamam heralde ahahahah
Bitkili akvaryuma elma salyangozu almayın :(
Hedyotis Salzmanii , Alternanthera Sessilis ve Anubias aldım. yeni ektim, tutunmalarını bekliyorum. bakteri kültürü ekledim filan çalıştırıyorum akvaryumu, betta besleyeceğim neyse bi tane de elma salyangozu alayım boş kalmasın, canlı dolansın dedim.

catır çutur gömüyor bitkileri. ne yapacağımı şaşırdım. doymuyor. akşam yemeklerini beraber sofrada yiyoruz zaten artık , sonra da tatlı niyetine yine bir bitkinin tepesinde. mahfetti bitkileri. bi elodea'ya dokunmuyor. pişman oldum ya.
Hava Filtresi
[QUOTE=Beta_balik]

280 lt/h den daha küçük olanlar var. 150 veya 180 lt/h alırsanız daha iyi. Kısınca akıntı olarak uygun oluyor. Performans düşmesi olur mu bir fikrim yok ama. Benim gözlemlediğim kadarıyla filtre haznesindkei şu seviyesi düşüyor. Bu pislikleri çekmeyi ne denli etkiler bir fikrim yok. Zaten şelale filtre dipte duran pislikleri çok fazla çeken bir filtre değil. [/QUOTE]

hakılısınız dipte kalacak pislikler için dip çekimi daha önemli olacaktır bu şekilde.
epey model araştırdım ama 150 lt/h bandında kapasiteleri olan bir model göremedim. muadillerinin de filtre materyalleri zayıf geldi açıkçası. bunda hem karbon kartuş hem küçük bir süngeri var. ayrıca gözlemlediğim kadarıyla elyaf veya seramik de konulabilecek kadar boşluk var.
buna göre tavsiyesi olanlar olursa incelemek isterim.
teşekkürler
Hava Filtresi
Selamlar , konuyla alaklı yeni bir başlık açmak istemedim. başlığa bakan belki okur.

ben de yaklaşık 17 lt bir betta tank hazırlıyorum. filtrelere daldım , sobo'nun en küçüğünü almak üzereyim. debisi ayarlanabilir olması ve kartuş, sünger haznesinin geniş olması yeni materyaller eklenebilir gibi, ayrıca yüzey için o şamandıra gibi çalışan temizlik aparatı ile tercihim olmak üzere.

sizce fazla gelir mi? debisini kısarsam su döngüsünü yavaşlatabilirim ama bu sefer mekanik temizlik kalitesi çok düşer mi? artıklar filan kalır mı dersiniz?
teşekkürler.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/226074/071120201804281.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.