ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
canguvenbas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
27
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Şubat 2022 00:49
Son Ziyaret:
20 Kasım 2023 19:32
Toplam Mesaj:
31 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can Güvenbaş
Doğum Tarihi:
09 Eylül 1997
Yaş:
26
İl:
Çorum
Meslek:
Bilgisayar Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Can Güvenbaş

SON 10 MESAJI

Japon Akvaryumuna Bu Filtre Yeterli Mi
Tamamdır bu görselden sonra filtre edecek elyafın olduğunu anladım :D Anlattığınız ve gördüğüm üzere başka bir sorun yok gibi balıkların dışkılarını kontrol edin şeffaf şekilde ise iç parazittir çözümü sera bakto yem, taşa toprağa sürtünüyorsa dış parazittir çözümü metilen ve yüksek sıcaklık, aşırı fazlada yem vermiyosanız çok fazla balık ölümü yaşamazsınız.
[QUOTE=Simgeöz]

Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için peki filtre olarak ne önerirsiniz?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238653/040320232202141.jpg[/IMG]

Birde şu görseli ekleyeyim unutmuşum. [/QUOTE]
L181 Ve Lda016a Tül Kuyruk Vatoz Balıkları
Plecolar hakkında fazla bilgim yok ama çoğu türlerle yaşarlar dikensi derisi olduğundan diğer balıkların zarar vermesi pek mümkün değil ayrıca herkese senin gibi arkadaş versin l181 güzel bir tür ama üremesi zor. Ayrıca plecolar hakkında detaylı bilgi arıyorsan ingilizcen de varsa plecoplanet diye bi yer var oralara bakıştır derim.
Japon Akvaryumuna Bu Filtre Yeterli Mi
Camların yosunlanması 1 ayda bir su değişimi değil kullandığın ışıktan kaynaklı ne kadar çok ışık o kadar çok yosun denebilir ve senin ışık bitki yetiştirme ışığı dolayısıyla yosuna birebir bi kaç tane salyangoz alarak sorunu çözebilirsin. Filtreye gelecek olursak o filtre şuan tamamen işlevsiz çünkü suyu filtreleyecek hiç bir şey yok alttan suyu alıp üstten debi ve havayla beraber atıyor ve sadece suyu oksijenlendiriyor. Filtrenin ana amacı gözle görülen veya görülmeyen suyu kirli gösteren partikülleri üzerinde tutması ve bu sayede suyunu daha berrak hale getirmesi ve diğer en önemli amacı ise filtrenin içerisinde bakteri kültürünün oluşması.
Ana Akvaryuma Ne Zaman
İstediğin zaman salabilirsin balıklarının yavru yeme alışkanlıkları yoksa, ama bana soracak olursan yeme kolay ulaşmaları için 2 ay kadar ayrı bir yerde tut 1-1.5 cm olduktan sonra ana tanka bırak.
Artemia Yumurtası
Kapalı ise hiç bir sorun olmaz. Artemia yumurtaları uzun yıllar saklanabilir. Yumurtaları çıkarmak için yaptıklarını tekrar gözden geçir derim. En önemli 3 kural var;

1.Tuz
Artemialar "%25 ile %250 g/lt" arasında tuzlu suda yaşayabilir, doğada %60 ile %100 tuz oranında çok görülür. Ben yarım lt ye 2 - 3 çay kaşığı atıyorum.

2.Sıcaklık
Artemialar 18 derecede bile açılım sağlıyor ama açılım süresi uzuyor çok fazla kendini kasmana gerek yok oda sıcaklığın sabit 22 - 24 derece ise oda sıcaklığında çıkar akvaryumun içine sarkıtmanı önermem bağlantı yerleri mutlaka sızdırıyor akvaryumunun tuz dengesini bozarsın.

3.Işık
Işık o kadar etkili bir şeyki artemiada şöyle anlatayım önceden suyumu hazırlayıp yumurtaları suya atıyorum aradan 24 geçiyor hiç ışığa maruz bırakmıyorum bilerek. İşten geliyorum bakıyorum hiç açılım olmamış ışığı bi dayıyorum hepsi teker teker açılmaya başlıyo. Bu şekilde en verimli yemlemeyi yapıyorum çünkü artemialar yumurtadan çıktıkları an en besleyici olduğu anlardır.

Not: Artemia yumurtaları asidik değilde bazik sularda daha çok açılım sağlıyor o yüzden suyun bazik değerini artırmak için çok az bir miktar karbonat ekleyebilirsin yarım lt ye çay kaşığının 4/1 i kadar.
Akvaryum Süslerine Yapıştırıcı Sürülür Mü?
Standart bir japon veya 404 kullanabilirsin bir sorun olmaz kuruduktan sonra bi su tutman yeterli.
Dip Bitkili Akvaryuma Tür Tavsiyesi
[QUOTE=Cem Altay]Brichardi hakkında çok bilgim yok,sadece kayalık kurulumlar dizayn edildiğini biliyorum..
Apistogramma ya gelince;
High tankta olur mu? Bazı türleri olur..Ama ,bakımı,su değerleri,tasarımı açısından high tankta üretilip para kazanılacak bir canlı değildir.
High tankta sadece bitki budayıp bir miktar kazanım elde edebilirsiniz.[/QUOTE]
Brichardi daha önce besledim dediğiniz gibi kum ve kaya lazım apistogramma beslemedim daha önce. Önereceğiniz balık türü varmıdır?

[QUOTE=Barsans]Apistogramma lar bildiğim kadarıyla dipteki kumla oynamayı seviyor kendilerine yuva falan yapmaya çalışıyorlar, ramirezi olabilirmi acaba biraz araştırın[/QUOTE]
ramirez aklıma gelmemişti bi araştırayım o balığı.
Lepistesimin Karnı Şiş
Gözün aydın nur topu gibi yavruların olacak.
Sump Sistemi
Merhaba
Anlamadığın nokta tam olarak neresi detay verirsen yardımcı olmamız daha kolay olur. Elden geçirmen gereken şey güzelce temizliğini yapıp sistemin çalışıp çalışmadığını kontrol etmek olacak herhangi bir su kaçağı vs. varmı yokmu diye onun haricinde sump sistemleri nasıl çalışır vs. yotubeden videolarına bakmanı tavsiye ederim. Bu akvaryumda güzel bi sump sistemi yapılmış bu sisteme alman gereken seramik halka, aktif karbon, elyaf sünger vb ekipmanlar.
Dip Bitkili Akvaryuma Tür Tavsiyesi
[B]Sevgili hobidaşlarım yeni kuracağım bitki akvaryumuna balık arayışındayım.

Akvaryum dip bitkili olacak şekilde dikine uzayan bitkilerinde olacağı ışık sistemi co2 vs tüm sistemler olacak bir akvaryum kurmayı planlıyorum. Fakat besleyeceğim balıkta tereddüt etmekteyim.
Mevcutta moli besliyorum bu akvaryumda lepistes moli plati gibi maddi değeri az balıklar beslemekten yana değilim çünkü malum ekonomi oldukça kötü durumda ve fazlasıyla akvaryuma masraf edeceğim en azından içerisine koyacağım balıklar üresinler ve bir petshop olur başka bir hobici arkadaş olur takas veya satış yapabilip co2 elektrik vs. masraflarımı minimize edebileyim. Aslında aklımda bi kaç balık türü var bunlar;
Apistogramma
Brichardi
Sizden ricam bu konuda değerli önerilerinizi bana söylemeniz.
Sağlıklı hobiler.

Kuracağım akvaryum küp şeklinde ölçüleri
60*60*40 şeklinde 144 lt bir akvaryum olacak
[/B]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/233986/110220220602091.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/233986/110220220602101.jpg[/IMG]

[EDIT]canguvenbas,2022-02-11 06:03:52[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.