ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
astarover
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ocak 2023 02:11
Son Ziyaret:
29 Ocak 2024 22:14
Toplam Mesaj:
3 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Z.I
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Z.I

SON 3 MESAJI

Japon Balıklarımın Nesi Var?
[QUOTE=ShowaSanshoku]Bu balıklar birbirini ısırmaz ve zarar vermez. Aralarında boy farkı veya yüzme kabiliyeti farkı olan ırklar özellikle yemlenme zamanı dezavantajlı olanı itip kakar.
Bu davranış da gün geneline yayılmaz.
Kalan zamandaki takipleşmeler çiftleşme takibi olabilir.
Balıklarınızda ani ısı değişiminden ve yanlış şartlarda bakılmakta olmalarından ötürü beyaz benek başlangıcı var gibi.
Görüntülerden sorun tam anlaşılmıyuor.

Balıkların ikisini de hafif yüksek ve stabil ısıda, havalandırılmakta olan 18 litre tankta üzerinde yazdığı gibi Sechem ParaGuard tedavisi ve forumda anlatıldığı şekilde metilen mavisi uygulamanızı tavsiye ederim. Bu tedavi devam ederken balıkların asgari bakım şartlarına uygun bir hazırlık yapmalısınız. O da şunları içeriyor:

Kısaca nacizane tavsiyelerim:

1. Goldfish bakımı ile ilgili tankı kurmadan önce örnek konuları okuyun, kendi araştırmanızı yapın, varsa sorularınızı sorun.
2. Balık başına kırk litre olacak şekilde tank edinin.
3. Tankın dibini örtecek kadar dere çakılı alın 6 - 7 defa deterjansız su ile yıkayıp temizleyip tankın dibine serin.
4. Tanka hacmin saatte üç katını çevirebilecek (100 litreyse saatte 300 litre) nitelikte biyolojik ve mekanik medya alabilecek bir filtre edinin.
5. Ev içinde su ısısı ani değişmez. Bu sebeple ben goldfish tankımda ısıtıcı kullanmıyorum. Benim görüşüme göre gerek yok ama tercih ederseniz ufak bir ısıtıcı ile ısı sabitlemesi yapabilirsiniz.
6. Tankı su ile doldurun. Çeşme suyu doldurduysanız iki gün bekleyin ve filtreyi KOYMAYIN.
7. İki gün sonra filtreyi koyup çalıştırın.
8. Tanka hazır bakteri kültürü ekleyin.
9. Dört gün de öyle çalıştıktan sonra balıklarınızı ekleyin.
10. Balıklarınızı en az 3 - 4 çeşit kaliteli yemle (hikari, dai nichi, ocean's nutrition, jbl, sera, tetra) az ve öz besleyin. (günde iki defa bir-iki dakikada bitirecekleri şekilde)
11. Tankın suyunu haftada en az bir defa, suyun %40'ını teşkil edecek şekilde dinlenmiş su ile değiştirin, direkt çeşme suyu koymayın.
12. Tankın içine renkli taş, plastik dekor, plastik bitki, sivri ve keskin taş, kaya, kök koymayın. Hatta hiçbir şey koymayın.
13. Goldfishi tek tür bakın. Hatta goldfishin de uyumlu ırklarını birlikte bakın. (oranda + ranchuu veya ryukin + comet + common gibi)
14. Bu kurulumdan sonra tek masrafınız yem, elektrik vs olur.  
Balıklar doğru bakılır, tank doğru su parametrelerinde tutulursa ilaç ve kimyasal masrafı olmaz.

Sağlıklı hobiler...
[/QUOTE]

Öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Yeni tank almak için para biriktirmeye başladım ama o zamana dek ikisini de şu an kullandığım ana tanka almak durumunda kaldım. İki gün önce metilen banyosu yaptırdım ama hastalık ilerlemeye devam ediyordu ve balıklar fanusta mutsuzlardı doğal olarak, ben de Metilen mavisini ana tankta uygulamaya karar verdim filtrenin süngerini çıkartarak çünkü elimde karantina tankı yok fanuslar da 750 ml anca alıyor, orada bıraksaydım muhtemelen daha kötü olurlardı. Seachem Paraguard gelene kadar böyle devam etme kararı aldım. Dün uyguladığım Metilen Mavisi büyük balığımda işe yaradı, küçük balığımında kuyruğundaki benekler epey azaldı. Ancak stresten mi olduğuna emin değilim fakat küçük balığımın kuyruğu kötüye gitmeye başladı. Forumu epey okuduktan sonra Seachem Paraguard'ın yanında Sera Baktopur siparişi de verdim. ReeFlowers'ın da faydalı bakterisini aldım tanktaki döngüyü hızlandırmak için. Bu kadar ürün almak yerine yeni bir tank kurabilirdim ama tankı yaparken her şeyi eksiksiz almak istediğim için biraz daha özenli olmaya çalışıyorum ve biraz acele etmem gerekiyordu. Zaten ileriye dönük de kullanılabilecek ürünler.

Yarın elimde olacaklar. Sera siparişi vermemin sebebi küçük olan balığımın kuyruğunda kuyruk erimesinin başlamış olması ve çok hızlı ilerledi. Yani şu an hem kuyruk erimesi hem beyaz benekle mücadele ediyor. Ve küçük bir balık kaç aylık bilmiyorum. Büyük olanın da kuyruğunda yıpranma var. Su değerlerime gelecek olursam filtrem süngersiz olarak sürekli çalışıyor, her gün düzenli su değişimi yapıyorum %30-40 içme suyuyla yine dip çekimini günde iki kez falan yapıyorum. Suyun sıcaklığını 22 dolaylarında tutmaya çalışıyorum fazla sıcak olmasını da istemiyorum beyaz benekte su sıcaklığını arttırın falan diyorlar forumda ama balıklarımı rahatsız eden temel şey yükselen su sıcaklığıydı zaten. Büyük olan balık çok mutlu kıpır kıpır dolanıyor ama küçük olan durgunlaştı iyice. Sera hem beyaz benek hem kuyruk erimesi için kullanılmıyor galiba ama Seachem ikisi için de kullanılabiliyor fakat kuyruk erimesinin durumu daha acilmiş gibi geldi çok kafam karıştı bu yüzden.

Tanka uyguladığım metilenin bakteri döngüsünü sıfırladığını biliyorum,
ReeFlowers faydalı bakterileri balıklar sudayken mi eklemeliyim? Balıkları fanusa alıp biraz bakterileri bekletip öyle mi eklemeliyim?
Ve tedaviye başlarken Seachem Paraguard mı yoksa Sera Baktopur mu kullanmalıyım? Hem beyaz benek hem kuyruk erimesi var metileni de seyrelttim su iyice temizlendi sayılır. İkisini de aynı anda kullanamam muhtemelen Seachem Paraguard'ın sitesinde öyle yazıyordu.

Bu konuda deneyimli biri varsa yardımcı olmasını çok isterim. Paraguard Baktopur kadar etkili olur mu kuyruklarda? Tedavi süresi 10-15 gün kadar diye biliyorum.
Japon Balıklarımın Nesi Var?
Merhaba, ben içme suyu kullanıyorum daha temiz diye acaba musluk suyunu dinlendirip onu mu koymaya başlamalıyım?

Bir de kuyruklarındaki problemi nasıl çözebilirim zamanla mı geçecek şartlar iyileştiği taktirde?

Ve bu metilen mavisiyle fanusta bekletmeyi hangi sıklıkla yapmalıyım?

Balıklar birbirine zarar vermesin diye akvaryumu nasıl bölebilirim? Trendyol gibi sitelere baktım ama bulamadım işe yarar bir şey.

Kusura bakmayın ilk kez balık bakıyorum 😅
Japon Balıklarımın Nesi Var?
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: Kuyrukta sararma, kuyrukta beyaz noktacıklar
Akvaryum Kapasitesi (litre): 18 ama şu an 10 var
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: yok
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon: iç filtre var küçük şu an çalışmıyor
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Metilen mavisi- ana tanka litre başına bir damla - 12 damla, fanusa 4 damla

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.):
Balıkları 27.12.2022 tarihinde aldım ikisini de başta fanusa koymak durumunda kaldım çünkü akvaryumun yoktu, Buzdağı su kullandım ilk hafta ve her gün/iki günde bir değiştirdim sularını kirlilik gördükçe sonra akvaryum aldım 18 litrelik, iç filtre aldım küçük, beyaz çakıl kum aldım, suyu bir gün filtre çalıştırarak temizledim çünkü çakıl kum çok kirliydi sonra temizlenince balıkların suyundan biraz akvaryuma koyup bakteri oluşmasını bekledim. Balıkları koyunca (büyük olan/krem beyaz) Leila (küçük olan/turuncu beyaz) Bumbo’yu kovalayıp sıkıştırmaya başladı. Ve kuyruğunu ısırmaya çalıştı. Leila’yı fanusa geri koydum. Bir iki gün böyle kaldılar.
Sonra akvaryum içine yapıştırdığım civalı termometrenin ucundan kırmızı bir şey damla gibi akıyordu ve Bumbo ona doğru gidip duruyordu, ben de çıkartmaya çalışırken yemesin diye kırdım termometreyi. Bumbo zehirlenir diye korktum epey hemen sudan çıkartıp diğer fanusa geri koydum. Kumu çöpe attım akvaryumu temizledim. Sonra akvaryuma ikisini tekrar geri koydum Leila yine Bumbo’yu kovaladı. İlk gün ikisini aldığım sırada da onu kovalıyordu Bumbo da ona yüzüp duruyor gitmesene be oğlum. Her neyse. Bumbo’nun kuyruğunda aldığım ilk günden beri bir yamukluk veya sıkıntı var galiba neden Leila orayı ısırmaya çalışıyor anlayamıyorum. Bumbo’yu akvaryumdan çıkartıp geri koydum fanusa. Üç dört gündür de kuyruklarında beyaz beneğe benzer bir şey çıktı, mantar mı beyaz benek mi bilmiyorum. Leila’nın suyundan filtre çalıştırmadığım için (şu an hasta diye filtre dalgasıyla daha çok germek istemiyorum) her iki günde bir dip çekimi yapıyorum. Bumbo’nun her gün veya bir buçuk gün.

Yem olarak Sera’nın japon balığı yemini kullanıyorum, kabız olmasınlar diye arada bezelye veriyorum haşlanmış, bazen de petshopun verdiği ucuz renkli yumuşak yemden veriyorum.

Akvaryumcudan metilen mavisi aldım damlattım iki gün oldu. İyiye mi gidiyorlar kötüye mi anlayamıyorum. Suyu oda sıcaklığı bazen de soğuk buldukça sıcak su takviyesiyle ılık tutmaya çalışıyorum. Akvaryumcu tuz verdi ama ben kullanmadım. Metilen mavisi damlatmadan önceki gün sularına kaya tuzu attım silme çay kaşığı belki işe yarar diye.

Enerjileri hâlâ yerinde Bumbo hep daha sakin duruyor ama Leila’ya göre, Leila çok hareketli.

İçme suyu ilk hafta Buzdağı kullandım şimdi Bim’in Assu’yunu kullanıyorum. Ona rağmen neden böyle oldu bilmiyorum. Dört gündür çok yanlarına gitmeyip strese sokmamaya çalışıyorum ışık almayan karanlıkta kalabilecekler sessiz bir köşeye koydum. Beni görünce streslenmiyorlar aslında onlara sevgi göstermeye de çalışıyorum. Bumbo’nun kuyruğunda sararma, beyaz büyük kepek gibi tozlar ve kızıllıklar var. Leila’da da var beyaz büyük kepek gibi tozlar ama Bumbo’nunkiler daha büyük sanki.

Daha büyük bir akvaryum için para biriktiriyorum ama o zamana dek onlara iyi gelecek ne yapabilirim? Hastalığı anlamamda yardımcı olursanız çok sevinirim. Metilen mavisine devam mı etmeliyim iyileşmeleri için rahat mı bırakmalıyım, sebzeyle mi beslemeliyim?

Akvaryumcu bildiğin çeşmedeki suyu bekletmeden dinlendirmeden döktü balıkları aldığım akvaryumlara, aynı şebekeye bağlıyız, acaba benim balıklar da o suya mı alışkın diye böyleler?

Galiba kabızlık da başladı Bumbo beyaz ip gibi kaka yapıyor ucunda siyahlık oluyor bazen veya başka bir renk. Sarımsaklı yem mi vermeliyim?

Son halleri

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237853/120120231419391.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237853/120120231419451.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237853/120120231419491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237853/120120231419511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237853/120120231419531.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237853/120120231419561.jpg[/IMG]

İlk halleri:

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237853/120120231447021.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237853/120120231447051.jpg[/IMG][EDIT]astarover,2023-01-12 15:19:17[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.