ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bbasaran
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Nisan 2023 14:01
Son Ziyaret:
15 Aralık 2023 13:41
Toplam Mesaj:
2 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Basar
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

.

SON 2 MESAJI

Fluval 406 Sorunu
7x Oscar, 1x Pacu, 1x Jack Demsey, 1x Parrot, 1x Red Tail ve 1x Shovel Nose beslediğim ortalama 300 litrelik akvaryumumda SunSun HW-302 kullanıyorum. Ancak gücünden ötürü çok 1000lt/h çevirmediğini düşündüğümden iç filtre desteği olarak Venusaqua VS-1303 aldım. Sonrasında askerlik sürecimde ne temizlik ne su değişimi yapamadığım için bir amanyok patlaması yaşadım. Bunu telafi ederken aynı anda iki dış bir iç filtre kullanmayı planlayıp, şansıma lokal uğradığım akvaryumcuda Fluval 406'yı bulup aldım.

Ancak en başından kurulumunda bir kere su çekebildim. Bir kaç kademe debi ayarlaması olan filtreyi maximuma aldığımda kafa motorundan ciddi sesler gelmeye başladı ve kendi kendine üçüncü gün durdu. Aldığım yerde kafa motorunu ayrıca takıp denediğimde çalışır durumda ancak eve götürüp alt hazneyi bağladığımda durum yine aynı, üstelik bu sefer hiç su çekmemeye başladı. Üst ve alt kısmın bağlantısında ufak bir boşluk oluşuyordu oradan hava aldığını düşünüp, hava hortum ile sıkıştırma aparatını destekleyip boşluğu kapattığımda da yine aynı sorun devam etti.

Yabancı forumlarda ya pervane ya motor ya da bahsettiğim boşluktan bu sorunların olup çözüldüğünü gördüm ancak benim deneyimlemem üzere maalesef sorun hiçbir değil gibi gözüküyor. Bu filtreden kullanıyor ya da kullanmış olan varsa, destekleriniz bekliyorum.
Flowerhorn Sadece Pelet Yemiyor
Merhaba,
Bir süredir karşılaştığımız bu sorundan dolayı forumu keşfedip üye oldum. Herkese selam.

200 litre tankımda 16 cm boyutlarında bir Flowerhorn'um var ve onunla beslediğim 18 cm boyutlarında bir pleco'm var. Yem olarak Tetra'nın Red Parrot kullanıyordum. Bununla birlikte donuk karides veya midye ile Tetra Fresh Delica brine shrimp & daphnia gibi karma bir diyet uyguluyordum. Sun Sun marka 1000lt/saat şeklinde çalışan bir filtrem var. Su kalitesini hep stabil tutuyorum. Haftalık su değişimi ve dip temizliğine dikkat ediyorum. Balığımda oldukça sağlıklı kafası hiç küçülmedi ve dışkı rengi kırmızı.

Pleco'ların omnivor olduğunu öğrenince dipte biriken donmuş ürünleri temizlemeyi seyreltince bir tenya problemi ile karşılaştım. Direk akvaryum ve filtreyi sıfırlayarak suyu bir önceki değerlerine göre hazırlayıp yeniden doldurdum. Ancak o günden beri balığım herhangi bir pelleti yemeği reddediyor. Başka markaları veya yemi suda bekletip yüzme özelliği kaybettiğinde suya koymama rağmen ağzından tükürüyor. Birkaç gün aç bırakıp vermeyi de denedim. Şu an canlı, kurutulmuş ve donuk yem veriyorum ancak bir pellet kadar besin değeri sağlamıyor (özellikle kurutulmuşlar, canlıları ise muafaza etmesi dert, donukta da yeniden bir tenya riskinden çekiniyorum). Eski diyetine geri dönmek istiyorum.

Herhangi bir çözüm bulunabilir mi ? Çözüm olmasa bile daha farklı besin kombinleri ne olabilir ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.