ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
boldturk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Mart 2007 01:19
Son Ziyaret:
30 Nisan 2007 22:56
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Tekirdag
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Can Ayyıldız 170lt Malawi

SON 10 MESAJI

Balık üretmenin amacı...
[QUOTE=sacitzeren]Faruk bey, kitap okurken ,spor yaparken,müzik dinlerken para harcanmaz ama balık beslemek maliyetli bir iştir ve amaç ticaret değil masrafı azaltmaktır balıklarımızın yavrularını satıp onlara daha kaliteli yem almanın yada eskiyen filitrenin yenisiyle değiştirmenin veya mevcut tankı büyütmenin akvaristlere değil balıklara faydası vardır bu nedenle balıkların satılması uygundur.Ayrıca işi ilerletip küçük çaptada olsa ticaretini yapmanında hoş bişey olduğunu düşünüyorum ve akvaryum hobisine faydası vardır.Akvaryumcularda 20-25 ytl olan sarı p. sitemizde 10 ytl ye satılmakta buda akvaryum hobisinin yayılmasında fayda sağlamaktadır diye düşünüyorum. Saygılar.[/QUOTE]
+1
Akvaryum Bakımı
 Fatih Bey uyardığınız için teşekkürler.
Akvaryum Bakımı
AKVARYUM BAKIMI
Biyolojik dengesi oturmuş, balıkları, bitkileri ve dekorasyonu tamamlanmış, kısacası düzene girmiş bir akvaryumun bakımı fazla çaba gerektirmez. Fakat balıklarınızın sağlıklı ve akvaryumunuzun güzel kalması için düzenli bir bakımın gereklerini yerine getirmelisiniz. Bu konuda yapılabilecek en iyi şey, aksatmadan uygulanacak bir bakım takvimi oluşturmaktır. Her iki haftada bir %25 oranında su değiştireceksiniz, diyelim. Haftanın belirlediğiniz bir gününde , örneğin her ikinci pazar günü bu kısmi su değişimini yerine getirmelisiniz. Bakımlı ve güzel kaldığı sürece akvaryumunuzdan aldığınız zevk devam edecektir.

Akvaryumunuzda sağlıklı bir bitki örtüsü varsa akvaryum kumu yıllarca temizlenmeden yerinde kalabilir. Akvaryum tabanında yavaş bir su dolaşımı gerçekleştiren taban ısıtma sistemleri de (örneğin BioPlast Thermo-Float-System) akvaryum kumunun kokuşmadan yıllarca sağlıklı kalmasına katkıda bulunurlar.

Her gün:

Yemleme
Balıklarınıza günde 2 veya 3 kez birkaç dakika içinde bitirebilecekleri kadar yem verin. Fazla yemlemek hem balıklar için sağlıksızdır, hem de akvaryumunuzun çabuk kirlenmesine ve yosunlanmasına yol açar.

Balıklarınızın sağlığını yerinde mi?
Balıklarınızın davranışlarını ve iştahlarını bir gözden geçirin. Herhangi bir anormallik bir hastalık belirtisi olabilir. Hasta bir balığı hiç zaman geçirmeden küçük bir karantina akvaryumuna ayırmak gerekir. Gereken ilaçlamalar bu karantina akvaryumunda yapılabilir. Balıklarınızın toplu olarak yaşadığı esas akvaryumunuza kesinlikle ilaç atmayın; ilaçların birçoğu akvaryumdaki yararlı bakterileri de öldürerek biyolojik dengeyi bozar.

Su sıcaklığını kontrol edin
Termometreye bir göz atarak sıcaklığı kontrol edin. Kaliteli bir ısıtıcı termostatın akvaryum sıcaklığını ayarladığınız noktada yıllarca sabit tutabilmesi gerekir. Eğer sıcaklıkta büyük oynamalar oluyorsa nedenini araştırmak, (ışıklandırma sistemi yüzünden veya doğrudan güneş ışığı aldığı için de akvaryum belli saatlerde ısınıyor olabilir) gerekirse daha kaliteli bir ısıtıcı-termostat almak gerekir.

Filtre düzgün çalışıyor mu?
Su çıkışına bakarak filtrenizin düzgün çalıştığından emin olun. Akvaryumunuza uygun kaliteli bir filtrenin aylarca tıkanmadan ve yıllarca bozulmadan çalışabilmesi gerekir.

Haftada bir:

Ön camdaki yosunların silinmesi
Yosunlanan ön camları cam çizmeyen türden, sadece bu iş için ayırdığınız, kesinlikle deterjana temas etmemiş bir keçeli bulaşık süngeriyle silin.

İki haftada bir:

Düzenli su değişimleri
Biriken artık maddelerin kısmen atılması ve eksilen minerallerin tamamlanması açısından %20-25 oranındaki düzenli su değişimleri çok önemlidir.

Bir akvaryum hortumu aracılığıyla akvaryumunuzun suyunun %20-25'ini boşaltın. Bu suyu dipten çekerek akvaryum tabanında birikmiş tortuları da temizleyebilirsiniz.

Boşalttığınız suyun yerine dolduracağınız, temiz bir kapta üzeri açık dinlenmiş suya, balık sağlığını tehdit eden klor ve ağır metalleri nötralize etmek için iyi bir su hazırlayıcı preparat ekleyin (örneğin 20 litre dinlenmiş su başına 5 ml BioPlast AquaClean). Akvaryumuzda bol bitki, özellikle Echinodorus türleri varsa suda eksilen demiri tamamlamak için dinlenmiş suya demirli sıvı gübre de eklemek (örneğin 50 litreye 5 ml BioPlast FerroPlant) yerinde olacaktır.

Büyük akvaryumlarda düzenli su değişimleri ayda bir de yapılabilir. Önemli olan, su değişimlerini belirlenmiş periyoda göre düzenli bir şekilde yapmaktır.

Hızlı uzayan bitkilerin budanması
Akvaryumunuzun arka planına diktiğiniz hızlı uzayan, tek gövdeden yaprak veren bitki türlerini su yüzeyine eriştikçe budamak gerekir. Bitki gövdesini, tepeden 15-20 cm aşağıdan keserek akvaryum tabanına gömün; bir süre sonra kendiliğinden köklenecektir.

Ön filtrenin temizlenmesi
Bazı akvaryumlarda, esas filtrenin aylarca tıkanmadan çalışmasını sağlayacak, kolayca temizlenen bir ön filtere düzeni bulunur. Bu ön filtrenin en azından iki haftada bir suda çalkalanarak temizlenmesi yerinde olacaktır.

Ayda bir:

Akvaryum filtresinin temizlenmesi
Piyasada çeşitli filtre türleri bulunur. Akvaryumun içine konan iç filtreler, akvaryumun dışına konan dış filtreler vardır. En iyisi bilen birinin elinizdeki filtrenin nasıl temizlenmesi gerektiğini size bir kez göstermesidir.

Filtrelerin çoğunda en azından üç işlevi gerçekleştiren filtre malzemeleri bulunur:

1. Kaba kirleri tutan, ince filtre malzemelerinin çabuk tıkanmasını önleyen (mekanik) kaba ön filtre malzemeleri

2. Üzerlerinde biyolojik arınmayı sağlayan yararlı bakterilerin kolonileştiği geniş yüzeyli biyolojik filtre malzemeleri

3. Filtrenin su çıkışından hemen önce yer alan, ince tortuları tutan (mekanik) ince filtre malzemeleri

Mekanik filtre: Biyolojik filtre işlevi olmayan ya da az olan, sudaki tortuları tutmak için kullanılan filtre

Mekanik filtreler önce içi su dolu bir kovada kaba kirlerinden arındırılmalı, sonra akar musluk altında iyice çalkalanarak temizlenmelidir. İnce mekanik filtre malzemesi çoğu zaman yenisiyle değiştirilir.

Biyolojik filtre malzemesi, yerleşmiş bakteri kolonilerine zarar vermemek için en iyisi eski akvaryum suyuyla hafifçe çalkalanmalıdır. Biyolojik filtre malzemesi yenilense dahi içine bir miktar eski biyolojik filtre malzemesinden katılarak aşılanmalıdır. Bu, yeterli bakteri popülasyonunun çabucak oluşmasını sağlayacaktır.

Faydalı olabileceğini düşündüm. Bilgiler http://www.bilyap.com.tr adresinden alınmıştır.
10
 baba 90ytl biraz fazla geldi bana yaw. Linktekinin fiyatı 56,49ytl
Green Terror acil lütfen
 Arkadaşım konu hakkında malesef bilgim yok. Geçmiş olsun demek için yazıyorum. Umarım balıklarını kurtarırsın.
Türler Hakkında (Video)

 Arkadaşlar bir aydır akvaryum hobisiyle ilgilenmekteyim. Balık türleri hakkında en ufak bir bilgim olmadığından seçim işlemini akvaryumcuya bıraktım. Kriter olarak sadece bakımı en kolay ve bir arada yaşayabilecek türlerden seçmesini istedim. İyi bir fotoğraf makinam olmadığından kamera ile görüntü aldım. Şu an akvaryumda türünü bildiğim 1ad snow prenses 2ad sarı prenses 2 ad yaşayan kaya ve 1ad auratus bulunmakta. Bunların dışında türünü bilmediğim 7 balık daha var. Bir aydır sorun yoktu ama son iki gündür balıklar çok agresifleşti. Özellikle mavi ağırlıkta siyak dikey çizgileri olan iki balık ve biraz irice gövdesinde siyah bir benek olan balık akvaryumdaki aksiyonu oldukça arttırdı. Birbirleriyle ve zaman zaman diğer balıklarda ağız ağıza dalaşmaktadırlar. Balık seçimindemi bir hata var acaba? Türlerini bilmediğim balıkların türleri hakkında yardımcı olabilirmisiniz? Not: Balıklar boyları 3-5 cm arasındadır.

http://www.youtube.com/watch?v=ullcTPtIZOo 

Bilen varmı ?
 Arkadaşlar şu an yaptığım en son gözlemde balıkların iki gözü arasından arka tarafa doğru uzanan ve sırt yüzgecinide kaplayan grileşme gibi bir şey var. Özellikle siyah renk balığımda çok fark ediliyor sırt yüzgeci gri bir renk almış neredeyse yüzgeci şeffaflaşmış. Arkadaşlar doğru teşhisi koymak için yardımlarınızı bekliyorum. Ona göre bir tedavi uygulamam gerek.
Bilen varmı ?
 Bu akşam itibariyle snow prensesim yani üçüncü balığımda öldü. Bundan sonra artık sanırım hepsinin tek tek ölmelerini seyredeceğim. Bu arada balıklarımından birinde değişik birşey tespit ettim. İki gözünün ortasından yani alnından arkaya yüzgeç kısmına doğru bir renk değişimi söz konusu. Açık kahverengi yada krem rengi sanırım daha doğru olur. Balığın üst tarafı ve buna sırt yüzgecide dahil krem renginde.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.