ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
rızaayvazoğlu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mayıs 2007 12:38
Son Ziyaret:
23 Şubat 2018 14:34
Toplam Mesaj:
52 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Rıza Ayvaz
Doğum Tarihi:
22 Nisan 1969
Yaş:
55
İl:
Ankara
Meslek:
Kamu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Şerit led karmaşası
[QUOTE=Shadow designer]135x55x60(h) bir tank için ortalama ne kadar ve hangi renk LED tavsiye edersiniz.
 
Örneğin: 5050 SMD Tip, 30Led/Metre, 3 çip, Silikonlu Modelde 2 renk var günışığı ve beyaz.
Bunlardan
3 metre Günışığı + 1 Metre Beyaz alsam yeterli gelir mi?
 
[/QUOTE]
Arkadaşlar neden 1-2 renkle kendinizi sınırlıyorsunuz. 3 çipli rgb smd 5050 ledlerde 16 adet renk seçmek mümkün. Kumandadan istediğiniz rengi ayarlarsınız örneğin sarı prenseslere turuncu renk çok güzel olur, yarın balıklarınızı değiştirdiniz moba veya yunusa geçtiniz bu seferde mavi rengi açarsınız veya bitkileri düşünerek beyaz yakarsınız gece lambası gibi yansın derseniz mor yakarsınız. heleki metrede 60 led olanından temin edersiniz akvaryumda daha parlak ışık demek. 60 led olan 5050 smd ledlerin metresi 15w çeker. 5 metresinide kullanmak durumunda iseniz Adaptör en az 6 amperlik olmalı daha düşük amperli adaptör yanar. 30 luk rgb smd 5050 ledte ise adaptör en az 3 Amp olmalı (5 metre için).
 
Bu söylediğiniz led yeterli gelir ama yeterlilik göreceli birazda (söylediğiniz ledler 60 lık 2 glo civarında bir ışık verir) yüksek ışık isterseniz 3-4 metre 60 lık olanlardan kullanın derim.
LED aydınlatma
Bencede 5050 smd led kullanmak en iyi sonucu veriyor ayrıca bu ledler hazır halde 5m ve 1m lik paketler halinde satılıyor. Dış mekan için üretilen silikon korumalı led alınırsa sudanda etkilenme sorunu ortadan kalkar. Eğer ledler 5050 RGB alınırsa istediğiniz kadar renk elde edersiniz kumanda yardımıyla,  oturuken akvaryuma pembe sıcak bir renk verirken gece mavi loş bir ışık vermek mümkün (sanırım kumandada 16 renk seçimi var) 
Sahibinden com da satış yapan birkaç satıcı gördüm bir arkadaş temin etti akvaryumunun kapak kısmına döşedi son derece güzel görünüyor ancak 12 v ile çalıştığından adaptör masrafı felan da gerekli, yani biraz tuzlu olabilir
 
internetten bir örnek buldum led aydınlatmayla ilgili
 
rızaayvazoğlu2010-10-05 10:40:53
Gece uyandım ve akvaryumun suyu yarıdaydı
Akvaryumun kesinlikle bir yerinden kaçırıyor. Su doldurduğunda kaçırmama nedeni suyu yarıya kadar doldurman olsa gerek muhtemelen ortalarda biryerde silikonda bir açılma var ve sızıntı bu seviyeye kadar gece devam etmiş. Akvaryumu tam doldurup izlemeye almalısın kaçak olan yer mutlaka belli eder. Akvaryumu boşaltıp içten dıştan kurutarak akvaryum silikonuyla tamir etmen mümkün.
Sp'lerin cinsiyeti ?
Sp lerde bazen yavru tutana kadar kesinlikle şudur demek imkansız olabilir. Aylarca erkek diye beslenilen sp lerin dişi çıktığına fazlaca şahit oldum. Üstelik hiç yumurta vermemiş balıkta anüs vent yöntemiyle ayrımıda kişi bilgili ise yapabilir.
Yunusların Cinsi Nedir Acaba?
Büyük olan erkek diğerleri %90 dişidir.
Türünü bilmiyorum,japon mu?
Bilecikte şehrin hemen kenarındaki göletten bu balıktan oltayla yakalamıştım. Göle japon atmışlar oradaki sazanlarla çiftleşme sonucu böyle kırma balıklar ürüyor. Bence bu balıkta japon kırması bir balık.
Keçiören Kansoy Akvaryum Klubü
    Mustafa Kardeşim, nerede yemek var sen oradasın, işyerinde odanın kapısından yan yan ancak girebiliyorsun :) dikkat et yemene.
    Bu sıcak ortamı sağlayan Keçiören in nezih akvaryumcularından Mücahit Bey'e ticaret hayatında başarılar ve teşekkürler. 
rızaayvazoğlu2010-02-14 11:52:32
3 haftalık yunus 4-5 cm?
[QUOTE=serdaldura]Normalden biraz daha küçük olabilirler ama çok geri kaldıklarını düşünmüyorum. Su değişimlerini sistemli olarak yaptım ama büyük tanka alamadım yavruları. 30 Lt yavru tankında besliyorum. Daha büyük tanka alabilseydim biraz daha büyürlerdi. [/QUOTE]

30 litre ise yavru tankınız, yine de iyi gelişmişler bence.
yunuslar yavruyu agzına almıyor
Kuluçkalığınız yokise yavruyadönmeleri zor bir ihtimal. Çiftleştiği gün ise yumurtaların renklerinden döllenip döllenmediği belli olmaz. Ancak 2-3gün sonra belli olur. Yapacağınız şey ise, sonraki çiftleşmeyi beklemektir. Selamlar...
ve bitti

Bir tavsiyem olacak söylediğiniz iki tür balıkta kumu eşeleyen balıklar. Bu tür balıklara canlı bitki uygun düşmüyor hem eşelerler bitkinin kökü sürekli açığa çıkar, hemde yapraklarını didiklerler (sp ler).

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.