ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
prof_24
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ocak 2008 21:04
Son Ziyaret:
02 Ocak 2022 22:15
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
MURAT TURAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Erzincan
Meslek:
Ziraat Mühendisi(ZOOTEKNİST)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


ERZİNCANLI AKVARİSTLER
MURAT HOCA

SON 10 MESAJI

Frontosa Blue Zaire Moba Akvaryumum
Maşallah Murat bey mobalarınız mükemmel formdalar. Akvaryumunuzun yeni hali çok güzel görünüyor. Dişiler için yaptığınız saklanma yerlerinin ağzını taşla kapatıp, erkeğin onları rahatsız etmesini engellemeniz güzel olmuş. Dişileriniz fazlaca hırpalanmaz.
Artık yavruları bekliyoruz. Bol yavrular dilerim.
Süper Vortex CO2 Difüzör Yapımı:
Merhaba Mert bey elbette mayalı sistemin ömrü var. Bu süre kullanıma göre değişir, siz vanayı çok açarsanız daha kısa, az açarsanız daha uzun süre dayanır.

Murat beyin tarif ettiği difüzörün bir amacı da minumum CO2 kullanıp, gazın kullanım süresini arttırmakt, suya karımı oranınını döngüyle çoğaltmaktır.

Bu arada resimler görünmüyor Murat bey.
toz halinde bulanıklık
Arkadaşlar akvaryum suyu değiştikten sonra balıklar sudaki ağır mettalleri yumuşatarak suyu kendi yaşamlarına uygun hale getirmek için mukoza salgılıyarak suyu yumuşatırlar bu mukozada suda sisli bir görüntü haline gelir.
1 hafta sonrada su oturur ve berakklaşır...
L-333 Vatoz Akvaryumu
[QUOTE=murathan]Merhaba arkadaşlar, sitemizdeki eski resimlerin silinmesi, ne büyük kayıp biz akvaristler için. Neyseki tekrar yeni resimlerle sitemizi daha renkli hale getireceğiz.
Uzunca bir aradan sonra, L-333 vatozlarımın yeni resimlerini güncelliyorum.



[/QUOTE]

Murat bey, L-333 vatozlarınızdan bir an önce yavru almanızı diliyorum. Maaşallah harika görünüyorlar. Tebrikler.
Frontosa Blue Zaire Moba Akvaryumum
Sevgili Erzincanlı akvarist arkadaşım, balıkların ilk ağız yavrularına ben talibim dörtgözle bekliyoruz sevindirici haberlerini. İyi çalışmalar. prof_242012-11-09 19:59:36
Akvaryumlardaki Su kalitesinin ve Renginin Bozulma Nedenleri.
Tebrikler Murat Bey, konuyu çok iyi özetlemişsiniz.
Şahs fikrime göre 1,2,3,7 ve 8. maddelerin çok önemli olduğuna inanıyorum.
Bu maddeler bence temiz ve biyolojik olarak oturmuş bir akvaryumun temel unsurlarıdır.
Teşekkürler.
Polleni Mantar Hastlağı Ne yapabilirim?
Mantar Hastalığı;
Balıklar için hastalık genellikle dudak ve kafa civarında başlar. Oradan tüm vücuda bölgeler halinde yayılım gösterir. Diğer tüm hastalıklarda olduğu gibi su şartlarının kötüleşmesi ve canlının buna paralel olarak bağışıklığındaki düşüş hastalığa yakalanma riskini artırır. Herhangi bir mantar hastalığı sonrasında tüm tank dezenfekte edilip, sonrasında balıklar eklense de bu tanktaki balıkların mantar hastalığına yine yakalanmayacağı anlamına gelmez. Hastalık etkeni her zaman suda vardır ya da havadan suya her an karışma potansiyelindedir. Mantar sporları uzun yıllarca canlılıklarını koruyabilirler ve çok sayıda dağılım gösterirler. Onlardan kurtulmak mümkün olmadığına göre düşmanı tanıyıp ona göre gardımızı almak yapılacak en doğru harekettir.

Basit ve kolay tedavi yöndemleri:
Sodyum Klorür (Sofra tuzu)
Sodyum klorür yani sofra tuzu, forumlarda alenen önerilse de yüksek dozlara çıkılmadıkça etkisi olmayan bir bileşiktir. Deniz sistemlerinde etkisini görebilmek için 30 gm/lt eklemeniz gerekirken, tatlı suda 15 gm/lt eklemeniz gerekir. Birçok tatlı su balığı ise bu oranlara dayanamamaktadır. Hal böyle olunca da uygulama sahası daralmaktadır.

Metilen mavisi
Hobide birçok marka altında satılmaktadır. Saprolegnia için çok kuvvetli bir önleme ajanı olmasa da hatırı sayılır düzeyde engelleme kapasitesine sahiptir. Ucuz ve kullanımının basit olması bu bileşiği hobide yaygınlaştırmıştır.

Not: Sayın Onur Şahin Beyin "Balıklarda Ve Yumurtalardaki Mantar Hastalığı" konulu yazısından alıntıdır.
Frontosa Blue Zaire Moba Akvaryumum
[QUOTE=teo2007]Kardeşim Murat, bugün balıklarını yakından gördüm ve kardeşleri bende olmasına rağmen benim balıklardan çok büyük farkla güzel geliştiklerine şahit oldum ve seni kıskandım.Kendi balıklarında ve benim balıklarımda çok büyük bir emeğin var.Senin gibi tam profesyonel ve bu hobiyi gerçekten layıkıyla ve severek yapan bir arkadaşım olduğu için kendimi çok şanslı görüyorum. Balıklarına ve bu özverine kocaman bir maşaallah diyorum... [/QUOTE]

Sayın İbrahim Özbek kardeşim;
Balıkları 2 yıl önce, Erkan Aklum beyin muhteşem mobalarının yavrularının 10 tanesini,  2.5 cm boyundayken İzmir'den uçak kargosuyla getirdiğinizi ve 5'er adet olarak paylaştığınızı ve o zamanki heyacanınızı yakinen biliyorum.
Sizin 1 tane yavru kaybınızın olduğunu duyduğumda da çok üzüldüm.

Hele o Erkan Aklum beyin mobalarının videosunu izlediğim de ben bile balıklara hayran kalmıştım. İşte gerçek Blue Zaire Moba bu demiştim içimden. Murat beyle birlikte bu harika mobaları yavrularını edindiğiniz için inanın çok şanslısınız. Keşke imkanın olsaydı da ben de edinseydim.
Hatta bu videoyu kısayol olarak kaydetmiştim. Hobici arkadaşlarla paylaşmak isterim.

Erkan Aklum beyin mobalarının videosu:

[VID]http://www.izlesene.com/video/frontosa-blue-zaire-moba/1844223[/VID]


Takdir edersiniz ki, Murat Bey moba yavrularını beslemek için önce, 1.70x60x60cm lik sumplu, devasa bir tank yaptırarak ön hazırlıklara başladı. Sumpunda kullandığı materyaller piyasanın en kaliteli malzemeleriydi. İnanın akvaryumun cam aksamını 4 kişi zor taşıyordu, gözlerimle gördüm :)

Sonra moba yavrularını beslemek için Fırat nehrinden sivrisinek ve su piresi larvaları toplamaya gittik ve bu canlı yemlerden başka piyasanın en kaliteli kuru yemleri (dainichi) olarak bilinen çeşitli yem guruplarını edindi ki en az 10 çeşit yemle besleme yaptığına şahit oldum.

O kadar özenli baktı ki moba yavrularına, mobaları daha 18 aylık olduğunda çene altı morlukları çıkmıştı.
Şu andaki resimleri incelediğimde 24 aylık sabır dolu bekleyişin sonunda Murat Beyin mobalarının; gerek renk ve görüntü, gerekse vucut şekilleri ile mükemmel geliştiklerini ve türünün en güzel örnekleri olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Bunca emek ve uğraş ellbette sonucunu verecekti ve verdi de. Murat beyin sabrına hayran olmamak elde değil. Tebrikler Murat Bey.

Sayın İbrahim Bey kardeşim; Murat bey sizin mobaları da kısa bir süre önce gördüğünü ve sizin mobalarınızın kardeşlerini aratmayacak güzellikde olduğunu vurguladı. En yakın zamanda sizdeki Murat beyin mobalarının kardeşlerinin resimlerini görmek dileğiyle.
Saygılar sunarım.


prof_242012-02-05 14:55:51
L-333 Vatoz Akvaryumu
Sayın Murat Orhan Bey,
Erzincan'a yeni ve özel türler getirip şehrimizdeki akvarist dostlarımızın beğenisini kazanıyorsunuz. Umarım tayininiz hiç çıkmaz da hep güzel Erzincan'ımızda kalırsınız.
Bu tür vatozlardaki en büyük yanılğı, bu balıkların otcul beslendiğinin sanılmasıdır.
Etcil ağırlıklı ve yüksek proteinli yemleme yapmanız balıklarınızın daha güzel gelişmelerini sağlayacaktır.
Koyu renkli kum bence de uygun seçim olmuş. Bu türlerin ışığa aşırı duyarlı olduklarını düşünürsek, koyu renk kumlarda balıkları izlemenin zevkini tadacağınızı düşünüyorum.
Son olarak, vatoz türlerinin tuza aşırı hassas olduklarını vurgulamak istiyorum. Kesinlikle tuz eklemesi yapmayınız.
Bu arada balıklarınızın maaşallahı var. Allah nazardan saklasın.
Resimlerden anladığım kadarıyla çok güzel gelişiyorlar. Tebrikler.
Saygılar sunarım.


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.