ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
xOnurS
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Nisan 2008 21:18
Son Ziyaret:
03 Ocak 2009 11:39
Toplam Mesaj:
24 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur SAYDAM
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Bi dene kapluşum var "Totti" evet o bir dişi :D

SON 10 MESAJI

Kaplumbağam

Ya kardeşim ben size vicdan falan filan sormadım,daha doğrusu size sormadım..

Ben kaplumbağayı evlat edinecek arkadaşları arıyorum..
Kaplumbağadan bıktım artık bana bir göz zevki vermiyor habire suyunu değiştir onu yap bunu yap...
Akvaryumumun içinde bi canlılık istiyorum anladınız mı?Alırken düşüneceksiniz diye birşey yok zaten..3 Senedir paşa gibi baktım delikanlı derisinide döktü mis gibi bir kaplumbağa.Ve ben balıklardan vazgeçeceğimi sanmıyorum evimin ortasında renkli birşey görmek istiyorum suyun %25 i dolu su hışırtısı su temizlemesi felan falan ne bu ya..??
Kaplumbağam
Merhabalar.
Benim 3 yıldır baktığım minik dostuma veda etmek zorundayım,artık bu hobiden pek zevk almıyorum,bana daha çok pahalıya patlıyor ve uğraşamıyorum ve balık beslemek istiyorum.2. bir akvaryum alamam okul harçlığım da kısıtlı zaten :).Acaba kaplumbağaya sahip çıkacak kişiler var mı?
kaplumbağammm

Sevda hanıma katılıyorum :).

Benimkinin yanına kaç tane kaplumbağa aldıysam hepsini vahşice öldürdü :D
cinsiyet?
Akvaryum ortamında çok zor birşey bu :).
Umarım yumurtlarlar tabiki :D.
cinsiyet?
Dişi demekle ısrar ediyorum.
Tırnakları kısa olur dişilerin birde alt kabuktaki şekiller simetrik olur.
 
Kabukla falan olmaz bu işler :)
yemleme olayı
[QUOTE=MissSevda]Onur bey yanlisiniz var bir kaplumbagaya okadar yem verilmez. Bunlar insan degilki siz yediginiz an onlarada veresiniz? Hayvanin saglikli büyümesi için ve rasitizime yakalanmamasi için 2 günde bir yemlemek sart diye düsünüyorum. Ayrica aç kalmasina dayanamiyorsaniz akvaryum bitkisi alin koyun akvaryuma bundanda yerler aç kaldiklarinda, gaga tasi koyun, yumurta kabugu koyun bunlardanda yerler. Kaplumbaganizin saglikli büyümesi için gaddar olmak gerekiyor bazen. Günde 6 seferde verilmez.[/QUOTE]
Senelerdir kaplumbağama böyle bakıyorum ve sağlığı şuana kadar hiç bozulmadı.Hep böyle verdim hatta fazlasını bile verdim günde 6 tane nedemek ki.Benim kaplumbağam kocaman :).Onların sindirim sistemi de bizimkiyle aynı sayılır..Biz acıkırız onlarda acıkır.Böyle olmasa bile kaplumbağanın kafası kadar verilir.Bunu forumda en eski kaplumbağa bakıcıları olan Pınar hanım(druzhok) bile söylüyor..Ben size karışmıyorum nasıl yemlerseniz yemleyin:)
Bana bir fikir verin ne olur :(

Hangi semtte oturuyorsunuz?Diyeceğim benim akvaryumum küçük kaplumbağam 7-8 cm civarı ve yanına aldığım her kaplumbağayı öldürdü çok agresif...

xOnurS2008-11-20 11:54:02
Sonunda Kaplumbağalarımı Ölüm Fanusundan Kurtardım
[QUOTE=onurr]Evet ısıtıcıyı komple suyun içine sokmalısınız... Şu an için değilde belki ileride kaplumbağalarınız büyüdüğünde yetmeyebilir...Benimde size  bir sorum olacak aynı filtreden bendede var bendeki aşırı şekilde ses çıkartıyor sanki odada kamyon var,sizdede bu sorun varmı?[/QUOTE]
 
Filtreniz cama değiyor ve titretiyorsa bu ses çıkar :)
yemleme olayı
3 Senedir kaplumbağa besliyorum.Sabah 3 akşam 3 veriyorum genelde,yazık hayvancağızı aç bırakmayın 1 gün. Sevda hanım okadar gaddar olmayalım yavrucağa ya :).
 
Değişik şekillerde verebilirsiniz(kaplumbağa başına) örneğin;
Sabah 2  - Öğle 1 - Akşam 2
Sabah 3 - Akşam 3
 
Siz ayarlarsınız.
Siz nezaman yemek yiyorsanız onada o zamanlar verin.
 
Yeni ısıtıcı ve filtremiz
Aycan Hanım.Size net cevap vereceğim yani herkes başka birşey diyor :).
 
-Isıtıcınızın isterseniz baş kısmını suyun dışarısında bırakın.Kalitesine göre değişir tabiki herkesin dediği gibi.Ben şuan suyun içinde tutuyorum hepsiyle birlikte ilkden bende korkmuştum birşey olur diye ama size bağlı.
 
-Isıtıcının o kırmızı ışığı suyu ısıttığını gösterir ışık yanmadığında gerekli dereceye gelmiş demektir.Su ısısı düştüğünde tekrar ışık yanacaktır.
 
-Filtrenizin tamamen hertarafı suyun içinde olmalı.Akvaryumunuza dik sığmıyorsa tamamı yan yatırarak çalıştırın hem daha verimli olur. :)
 
-Kaplumbağanız küçükse yemeyebilir benim kaplumbağamda öyleydi.Bir yeme alıştığı zaman diğerine alışması zor oluyor..Raffy P iyi bir yem bundan şaşmayın.O zamanla alışacaktır yemi ortadan ikiye kırın olmazsa :).
 
-Sürekli kuru bölgede kalmak istiyorsa canı istiyordur tabi eğer bir hastalık belirtisi yoksa..Genelde ısınmak için çıkarlar kuru bölgeye lambanız var mı?
 
Biraz roman yazdım ama olsun:)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.