ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tolgar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Eylül 2008 22:18
Son Ziyaret:
17 Eylül 2008 21:15
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolgar Peker
Doğum Tarihi:
27 Mart 1977
Yaş:
47
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

90*55h*50 tuzlusu
100*50h*40 discus

Tolgar Peker

SON 10 MESAJI

Yosun
Aynı yosundan kumda da var mmmmmmı?
 
Elinizle bastırınca dağılıyor mu ve yüzeyi pürüzsüz gibi mi?
 
 
Saygılar....
Seachem Phosguard,Fitoplankton ve Nori
Nori ve phosguard internette satılıyor.Fitoplankton konusunda pek bir bilgim yok...
 
Saygılar..
Tuzlusuya ilk adımlar
Ben kayaları koyalı 4 gün oldu,ilk balıkları(bir çift chromis)ekleyeli 2 gün oldu.Acaba akvaryum çok yeni olduğu için böyle bir sulu toplama yapıyor olabilir mi?Toplanan suyun rengi bana göre normal su renginden epey daha sarı,ben bir müddet daha beklemek taraftarıyım,canlı yükü bir miktar daha artsın bakalım,toplama yapmazsa bunu yedek yada karantina akvaryumu ps i yaparım.
Soner bey kullandığınız ps ile haqos ps300 arasında gözlemlediğiniz farklar nelerdir acaba,eğer bunu değiştirirsem ben de sizin kullandığınızı almayı  düşünebilirim.
Saygılar,teşekkürler....
Haqos marka ps
Yaklaşık 300lt lik akvaryumumda haqosun ps 300 modelini kullanıyorum.Akvaryum daha yeni ve yavaş yavaş toplama yapmaya başladı.
 
Haqos'un bu ürününü yada başka bir modelini uzun süredir kullanan arkadaşlardan psleriyle ilgili yorumlarını merak ediyorum.Uzun vadede performansı bana yeterli olacak mı yoksa kısa yoldan daha güçlü başka bir markayla değiştirsem mi sizin yorumlarınıza göre karar vermeyi düşünüyorum.
 
 
Tuzlusuya ilk adımlar
Teşekkür ederim Soner bey,bir ps in yetersiz geldiğini anlamak mümkün müdür(mesela daha yeni sayılabilecek akvaryumumda gösterdiğim şekildeki bir toplama yetersizmidir,eğer yetersiz ise sadece skimmerın kafa motoru değiştirmek mi lazım yoksa komple yeni bir skimmer mı almalıyım)bir de cyano nedir tam olarak açıklarmısınız,denediğiniz haqos hangi modeliydi acaba?
 
 
Yeni başladım
Bence ilk olarak akvaryum ebatlarınız biraz sorunlu gibi deniz akvaryumu için,40cm derinlik(ki eğer derinlikse)az gelir bence,ondan daha da önemli olan 170cm boyu olan bir akvaryumun içini seyir zevki olacak şekide doldurmak epey bir masraflı olacaktır.Büyük bir akvaryumum olsun diyorsanız 120*60*60h daha uygun olur bence....
75 cm yüksekliktede eğer marin olmayacaksa akvaryumunuz metal halide şart gibi olacak o da + ısı ve elektrik masrafı demektir.....
 
 
 
 
Tuzlusuya ilk adımlar
Bir de protein skimmerın performansını merak ediyordum sanırım fena çalışmıyor 1,5 günde yaptığı toplamayı ekte sunuyorum :D
 
Tuzlusuya ilk adımlar

Chromisler 2 gündür akvaryumda ve çekingenliklerini biraz olsun attılar.Seranın granümarin ve gvgmarin yemlerini denedim,ağızlarına alıp atıyor gibiler pek iştahla almadılar yemleri...Acaba bu yemler chromisler için uygun değil mi?

 
Resim ekliyim;
 
Akvaryumumdan Resimler
Resim kalitesinden midir yoksa biraz alg sorununuz mu var tam anlayamadım.Bi de galiba akvaryumda kum yok biraz kum olsa daha doğal durur gibi,elinize emeğinize sağlık.......
 
 
Akvaryumun özelliklerini yazsanız biz de fikir edinsek bu arada.....
Tuzlusuya ilk adımlar

Çok teşekkür ederim.

 
O metal parça sanırım pirinç ve uzun süre sorun çıkartacağını sanmıyorum,ama yine de takip edeceğim.Uyarılarınız için sağolun.
 
Bu arada t5 lambaların siparişini de verdim. 2 tane giesemann actinic blue plus,1tane fiji purle, 1 tane de yine Giesemann15000K lık Aquablueplus blue-white.Sayın Heramist'in dediği oldu aydınlatma tercihim....Kendisine de çok teşekkür ediyorum.
Tolgar2008-09-06 23:06:40

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.