ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ekrem0687
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Aralık 2008 17:13
Son Ziyaret:
15 Temmuz 2017 12:59
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ekrem başar
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1987
Yaş:
37
İl:
Ankara
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 9 MESAJI

calvus
Calvusların cinsiyet ayrımı için en kesin yöntem erkek olanlar tüpçüğü ince ve kısa olur, dişilerin ise kalın ve ve uzun olur.
Minik Calvuslarım icin yardım.
İlk 2 aya yakın yavru balıklarınızın suyunu değiştirmemenizi öneririm. Çünkü ne olursa olsun balıklar klora karşı etkilelip ölümler olabiliyor.
Calvuslar
Bu durumda, dekor yaptığınız kayaların yanına, anubias barteri bitkisi koyarsanız kavgayı biraz olsun önlersiniz.
Leleupi
Ferdi bey ben leleupi yavrularım çıkınca ana tankta, yavruluğun içinde 10 gün süre ile bakıyorum daha sonra ayrı tanka aktarıyorum.  
frontoza-calvus

Ben Calvus' larım için günde iki defa New Life Spectrum Finicky yem kullanıyorum. Balıkların iştahını açıyor ve güçlendiriyor.

Calvus'un karın bölgesi açıldı(balıgı kaybettim)
Can bey balığınız hastalığı iç parazit olabilir. Akvaryumunuzun nitratı oranı yüksek ise balığınızı etkilemiş olabilir. Üç yıl önce benimde balığımdada olmuştu ama sizin balığınız gibi değil yan kısmında çıkmıştı. Ben akvaryumumun suyunu ve kumunu temizleyip balığımı kurtarmıştım.   
Calvusta kabuk tutma

Alper bey eğer calvuslarınız eş tuttu ise erkek dişinin tuttuğu kabuktan kesinlikle ayrılmaz. Söylediğinize göre dişiniz stresini atacağı bir bölge tutmuş. Calvuslarda erkek, dişi anlaşılmasında en iyi yöntem yüzde doksan tüpçüğünden belli olur. Dişinin tüpçüğü uzun ve kalın, erkeğin ise biraz uzun ince olur. Ayrıca balığınız yumurtlamış isede erkek balığınız elinizi cama uzattığınızda saldırır. 

ekrem06872009-01-31 15:09:00
kayıp calvus
Artık calvus hakkında bilende, bilmeyende yorum yapıyor. Bu konuları hayretle okuyorum. Bu konuda Özcan ve Mehmet beyi destekliyorum. Calvus' lar çıkamıyacağı yere girmezler ve girdikleri zamanda geri geri çıkabilirler tıpkı yumurtada olan balık gibi. Kabuklar olmadan da balıklar stres atamazlar. Kabuklar calvusların yaşam kaynağıdır.
calvusta kur yapma

Alper bey anlatığınıza göre erkek balığınız istekli, dişi balığınız tam olarak hazır değil galiba, çünkü istekli olan dişi, kesinlikle kabuk tutar, hiçbir balığı yaklaştırmaz, tüpçüğü et'sileşir, titrer, beraber erkekle kabuğa girmeye çalışır. Erkeğe hiçbir şekilde karşı gelmez. 3 yıldır calvus besliyorum, 1 Erkek 3 dişi balığım var hepsindende düzenli bir şekilde yavru alıyorum. Benim balıklarım bu şekilde kur yapmaktadır.  

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.