ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ykain
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ocak 2009 20:16
Son Ziyaret:
08 Nisan 2020 11:19
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yavuz kain
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

yavuz

SON 10 MESAJI

Dişi GT kafa yapar mı?

Yok Mehmet Bey şu anda 1. erkek 120 ltde yanlız daha onun eşi yok. 120 ltde yanlız mı kalsa daha iyi yoksa 1 dişi ile kalmasımı die sormak istemiştim. Çünkü daha balık almadım, dişi ilemi daha rahat eder yoksa yanlız başına mı daha rahat eder acaba o litrede? Bana sorsanız darda kalmayı tercih ederim, yanlız kalmakdansa  :) Ama GT leri hiç bilmediğim için nasıl olacağını bilemiyorum.

Dişi GT kafa yapar mı?
Mehmet Bey ve Fatih Bey, 2 resimdeki erkekği değilde dişinin sectigi olan 3-4 resimdeki erkeği dişinin yanında bıraktım. Malum seçimini kendisi yaptı:) ötekide şuanda tek başına 120ltde. ilk erkek için 120 lt ufak olduğunu biliyorum da Eylül-Ekim gibi 1000lt (+olur, -olur yerine göre)çivarı bir akvaryum yaptıracam ozaman hepsini aynı yere koyarım diye düşünüyorum. Güzel bir karışık Amerikan yaparım die hayal ediyorum şimdilik. oda ekim başına kadar idare edebilir die düşünüyorum 120ltde. Yanlız tabi yanına bir dişi alsam mı almasam mı hala kararsızım. 120ltde öldürmesin dişisini??
Dişi GT kafa yapar mı?

Teşekkür ederim Fatih bey.. Balıklar yerine zaten ben daha cok stress oluyorum bişey olacak die, ayırıyimde tamamen bende rahatlıyim onlarda rahatlasın:)) Saygılarımla iyi forumlar

Dişi GT kafa yapar mı?
Fatih bey inanın okadar anlamıyorum. Ama bakınca hepsinin altında bir tüpcük var cıkmaya başlamış. Güya akvaryumcuda bakdıda verdi dişi die verdiklerini, dişiler belkide geldikleri yerdede onlar eşlerdi. Yanlız erkek die aldığım cok karısık bir akvaryumdaydı orda baskın olma gibi bir şansı varmıydı bilemiyorum. Midaslarla falan beraberdi, hatta balıgın gövdesinde bir yara izi var ordan kalma. 
Dişideki o çizgiden sonradan erkek dediğimizde de vardı, hatta kafa yapıları falanda aynı idi o 2sinin, bir hafta içerisinde 3 resimdeki böyle oldu. Ben anladıgım kadarıyla 1. resimdekini bir ayırıyorum 120ltye, daha dişi almadan ötekilerin bir yumurta dökmelerini bekliyorum. eş tutuyorlarsa ötekine dişi alıyorum. Eş tutmuyorlarsa erkeği geri koyuyorum. Doğrumudur?   

120lt lik 90 cm boyu var
Dişi GT kafa yapar mı?
Tamam bende şimdi iyice bakınca en erkek 3. resimdeki gibi duruyor kabul ediyorum. Peki ilk resmin dişi olma ihtimalide yok mu? ve ne yapiyim sizce erkekse 2 side, mecburen ayırıyim mi yoksa başka yolu varmı? ayırdım mı 120ltrede olur mu yoksa götürüp geri mi veriyim?
Dişi GT kafa yapar mı?
Aslında ben birinci resimdeki balık için öteki 2 sini aldım. Erkekler mi 3 resimdeki gibi kabarır? 1 resimdeki sanki daha cins bir balıkmış gibime geliyor, dogrumudur? 1 veya bir kaç dişi daha alsam aynı akvaryumda olmaz değil mi? akvaryumum 300lt. yada 120 ltrelik bi akvaryumum daha var orası cok mu küçük olur? Acıkcası ben 1.resimdeki balıkdan vaz gecemiyorum. Ötekilerde eş tutuyorsa onlarıda bozmak istemiyorum. Ne yardan vaz gecebiliyorum ne serden.
Dişi GT kafa yapar mı?

Mehmet Bey Akvaryumu 2 ye böldüm birbirlerine zarar veremezler. 1i bir tarafta öteki 2si öbür tarafta. Şeffaf plastikten birbirlerini görüyorlar yine birbirlerine gitmeye calısıyorlar. 2li taraftaki olan yanındaki dişiyi bırakıp acaba ötekine yönelirmi çünkü kesin dişi olanla hiç ilgilenme olmuyor.   Yanlız olan erkek  kesin dişi olanada vuruyordu ama, ötekisi onunla hiç ilgilenmiyor gibi izlediğim kadarıyla. Forumda resim koymayı araştırıp resim eklemeye çalışıcam. Teşekkür ederim saygılarımla 



 
İlk 2si erkek die aldığım. 3 ve 4. resim dişi die aldığım kafası sonradan cıkan. 5 ise kesin dişi dediğim. Hangisi dişi hangisi erkek sizce? 
Dişi GT kafa yapar mı?
Arkadaşlar merhabalar;
Ben yaklaşık bir hafta önce 1 erkek 2 dişi GT yi farklı farklı akvaryumculardan aldım. Yanlız aldığımdan beri kovalamaca, ağız ağıza girme tükenmiyor. Dişinin teki sindi zaten, ötekisi canla başla mücadele halinde. Bazen kur yapar gibi oluyorlar birbirlerine titrer gibi yapıyorlar peşine ağız dalaşı. Sonra erkek die aldığım kovalamaya başlıyor. Yanlız dikkatimi şu çekti dişi die aldığım hafif kafası şişmiş dişilerin kafası şişer mi yoksa odamı erkek? Akvaryumu 2 ye böldüm bugun iyice hırpalanmaya başladılar. Yardım edebilirseniz sevinirim. Bu arada balıklar yaklaşık 10-12 cm civarı 300lt deler.
Balıklarım ölüyor ve neden öldüklerini anlamıyorum

Yiğit bey teşekkür ederim ben öyle bi popilasyon olduğunu ve onlarada dikkat etmem gerektiği hiç aklıma gelmemişti. Biraz araştırdım da filtreyide ben musluk suyu ile yıkıyordum, akvaryum suyu ile temizlemek gerekiyormuş. Belkide bundan da dediğiniz azot seviyesi yükseltiyordur.

Bataklık kütüklerini de akvaryumcudan aldım. sıcak suda iyice kaynatıp koydum, sizce hala tehlikeli bir salınım yapabiliyormudur ki?
ykain2009-10-24 18:03:11
Balıklarım ölüyor ve neden öldüklerini anlamıyorum
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: solungaçda kızarma, yem almada isteksizlik, teker teker bütün akvaryuma yayılma, son olarak ölme

Akvaryum Kapasitesi (litre): 300litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: zaman içerisinde yunus, sarı prenses, mavi prenses şimdide canlı doğuran

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: iç filitre(yetersiz bir atman)- tetratec 1200(emin değilim ama 600lt cevirenden)

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Haftada 1 su değişikliği(iç filitre temizliği), 15 günde bir motor temizliği

Arkadaşlar Merhabalar;
 
Benim problemim gercekten büyük zannediyorum ve çözüm bulamıyorum.Artık canıma tak etti akvaryum sevdasını bırakmayı düşünmeye başladım, katlettiğim balığın hatti hesabı yok. Zaman içerisinde akvaryumumu  en az 5-6 kez tekrar boşaltıp  flagy ile ilaçlayıp tekrardan kurdum. Ama gel gelelim ölüm hiç değişmiyor. solungaçlarda kızarmalar, yem almama, hareketsiz kalma ve ölme.
İlk sorunsuz yaşayan yunuslarım vardı, toplama kurmustum, herşey sorunsuz gidiyor derken birden teker teker ölmeye başladılar. Sonra tekrardan yunus yaptım tabi akvaryumu yıkayıp dezenfekte ettikten sonra onlarda öldü.  Yunus bakamıyorum sarı prenses mavi prenses yapim dedim, yine aynı sekilde ölüm devam etti. Şimdi canlı doğuran yapim belki tür değişikliği iyi gelir dedim onlarında solungaçları kızarmaya başladı. Acaba nerde hata yapıyorum??
 
Her hafta % 25 su değişikliği yapıyorum dipten cekiyorum, her su değişiminde değiştirdiğim su miktarına uyacak kadar seranın aqutan ve nitrit ilaçlarını kullanıyorum. Aynı zamanda değiştirdiğim suya tuz ilavesi yapıyorum. 15 günde bir de motor temizliği yapıyorum.
Acaba kullandığım kumdan mı diyorum, mercan kırığı kum kullanıyorum. Birazcık kaya ve 2-3 parca bataklık kütüğünden başka bişey de yok akvaryumda. Zehirleniyorlar mı diye düşünmeye başladım.
 
Bi aralarda akvaryumum patlamıstı ama akvaryum silikonu ile yapıştırdım acaba ondan mı diyorum gerci en az 6-7 defa su değiştirdim üstüne, bundan kaynaklı olabilir mi??
 
Yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla 
 
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.