ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gugugargamel
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Şubat 2009 11:35
Son Ziyaret:
02 Haziran 2016 10:41
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kem TAR
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ateş ve su 4barbie oyunları
http://www.maclarhangikanalda.com

SON 5 MESAJI

Ne oldu bu cikletlerime?
Sürtünme beyaz benekte olabilir biyolojik dengenin oturmamış olmasından da kaynaklanabilir.
 
Akvaryuma attığınız tuz miktarı az. Her 50 litre için bir çorba kaşığı tuzu su değişmi yapacağınız suda eritip akvaryuma ekleyin.
Bu arada beyaz benek ilacına devam edin. Dış ve iç filtreyi kapatın. Suya bol oksijen verin. Işığı hiç açmayın. Isı 30 derecede kalsın. Beyaz benek tedavisi yaklaşık 1 hafta sürer. Bu süre sonunda balıklarınız çakı gibi olacak ve sürtünme ortadan kalkacaktır.
 
Saygılarımla
 


Teşekkür Edenler: NGHTNMS,
ŞİMDİLİK SADECE SAULOSİ
 
şeklinde miktar belirtenlerde olduğu için tuzu o kadar attım. Bu arada akvaryumcumda "korkma iki avuç kadar tuz at" dedi ama tabiki uzman değilim. yine kafam karıştı doğal olarak.
Ne oldu bu cikletlerime?
Arkadaşlar bu işin hastalık olduğundan ciddi şüphem var. Zebraları çıkardıktan sonrada aynı şey devam etti. Zebrasız akvaryumda da herkes bir köşede. Bu arada zebralar kimseyi kovalamıyordu zaten.
Halen bazı balıklar kuma sürtünüyor. Bazıları birbirine sürtünüyor yada titriyor. Dış parazit olabilirmi deyip 2 avuç (4-5 yemek kaşığı) tuz attım. Ayrıca Sera Costapur ile ilaçladım akvaryumu ama hala acabalarım var kafamda. Tuz sonrası (sabah tuzlamıştım) biraz daha iyi gibiler ama bilemiyorum.
 
Ne oldu bu cikletlerime?
Selamlar,
İki gün önce 4 SP, 3 Yunus, 3 Lelupi, 2 Zebra ve 1 Papağan olan akvaryumumda gariplikler başladı. Önce balıklar titremeye kendilerini bir yerlere vurmaya çalışmaya başladılar. Bu işte bir gariplik var deyip tuz atıp 1/4 su değiştirdim. Ancak özellikle papağan olmak üzere herkes bir yerlerde ve sıkıntılı yüzmeye başladılar. Bir gün sonra akvaryumcudan aldığım tavsiye üzerine 1/2 su değişimi daha yaptım. Akvaryum 250 lt civarı. Şehir şebeke suyu kullandım ancak su sıcaklığı 28 derece şofben yardımıyla suyu soğutmadım.
Yaklaşık 20 saat sonra şu anda son durum SP ve Lelupiler dik olarak köşelerde yüzüyor (özellikle dış motorun akıntısı yada akvaryumun üst köşelerinde). Yunuslar yüzeye en yakın yerde yüzüyor. Papağan kah en altta yatıyor kah  o da diğerleri gibi en üstte duruyor. Bu arada zebraların yumurtaları var. Onlar sanki hiçbirşey olmamış gibi rahat ve sıkıntısız...
Ne yapacağımı bilemedim. Balıkların dışında görsel olarak dikkat çekici hiçbirşey yok. Sadece biraz yüzgeç dipleri kırmızı diyebilirim (O da zorlamayla).
Elimde ilaç olarak SERA Baktopur var. Lütfen acele yardım. Şimdiden teşekkürler.
Yavru akvaryumunda filtre...
[QUOTE=delissevdam_45]Ben yavru akvaryumumun bir köşesinde pipo filtre diger köşesindede şelale filtre kullanıyorum suyun berraklıgı sanki dıs fitre varmış gibi. [/QUOTE]
 
Teşekkürler. Bu da aklımdaydı. İyi fikir. Şelale filtre ile desteklediğim pipo filtre aklıma çok yattı. Çünkü daha önce sadece iç filtre ile su pekte kolay temizlenmiyordu. 
Pipo tek başına nasıl olur bilememiştim.
Yavru akvaryumunda filtre...
Merhaba,
Ben 60x35x40 yavru akvaryumumda fitrelemeyi nasıl yapacağım konusunda kararsız kaldım. İç filtrem var ve debisi kuvvetli. Sanki temizlemiyor. Hatta karıştırıyor denebilir. Dış filtreler ile temizliği düşündüm ama yumurtadan yeni çıkan yavrular için dış filtre tehlikeli olur diye de korkuyorum. Pipo filtreler aklımda?
Kararsız kaldım. Yardımlarınızı bekliyorum....

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.