ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
iceman_x
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Şubat 2009 23:20
Son Ziyaret:
25 Mayıs 2009 22:37
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Veysel Gencer
Doğum Tarihi:
26 Ekim 1990
Yaş:
33
İl:
Manisa
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Veysel Gencer

SON 8 MESAJI

Betta Akvaryumum
Akvaryumunuz fazla bitkili olmadığından dolayı dişi bettalarınızı ayırmanızı tavsiye ederim. Güzelim plakat bettanın kuyruğu ne hale gelmiş..

Dişi bettanın üzerindeki çizgilerin nedeni yeni ortama alışamaması ve korkmasından dolayı meydana geliyor. Korkmadığı zaman çizgileri ortadan kalkar.

Filtre olarak size şelale filtre tavsiye ederim. Bir çok konuda bettalar için pipo filtre tavsiye etselerde rahatsız olduklarından ben şelale filtre tavsiye ediyorum.
100x53hx43 patlama riski
Akvaryum içerisindeki balıklarınızı, tank patlarsa o anki telaşınızı düşünürseniz kesinlikle kayıt ve kuşak atılmasını isteyeceksiniz.

Bende 95x40x40 6mm mobilyalı akvaryum hazırlıyorum. Haftaya yapıştıracağım. Camları aldığım camcı kayıt ve kuşak gerekmez dedi o zaman 'ya mobilya ve kapak geçme olacak ne gerek var' diye düşünüyordum ama artık her ihtimale karşı kayıt ve kuşak atacağım.


150litrelik betta akvaryumu önerileriniz
Merhaba,

95x40x40 ölçülerindeki betta akvaryumumun camlarını hafta sonu yapıştıracağım. Bitkili bir akvaryum hazırlamayı düşünüyorum.

Bunun için akvaryumda kullanmamı tavsiye ettiğiniz kum, torf, bitki, filtre, vitamin vb. şeyleri yazarsanız çok sevinirim.


Yumurtlamaya hazır dişi betta hakkında
[QUOTE=Rammsteinfans]Sağlıklı bir şekilde nasıl bakabilirim ise sorunuz Sera'nın granül beta yem'inden kullanabilirsiniz, onun haricinde tetra veya seranın kaliteli bir pul yemini de kullanın ve eğer imkanınız varsa haftada bir az miktarda su piresi vermenizi tavsiye ederim.[/QUOTE]

Soruyu yazmamışım ilk mesajı düzenledim. Sera'nın granül yemi ve tufibex ile besliyorum. Bulunduğum ilçe bakımından yem konusunda biraz zorluk çekiyorum. Mikro kurt kültürü bulduğumda üretip haftada 1-2 tane yedireceğim.

Soruyu bu mesajada ekliyorum.

Şuanda yumurtlama döneminde yakında karnıda şişecektir ama yanında erkek olmadığı için kendi yumurtlayamıcak ve karnı şiş kalacak daha sonra karnı kendiliğinden iner mi?(varsayımlara dayalı bir soru)

Yumurtlamaya hazır dişi betta hakkında
[QUOTE=Rammsteinfans]Ben dişi betta'ma çiftleşme öncesi ve sonrası su piresi ile kondüsyon kazandırıyordum![/QUOTE]

Daha çiftleştirmeyi düşünmüyorum.
Betta yetiştirmek istiyorum
1 ay sonra bu akvaryumu yaptığımda @imbellis'in dediği gibi akvaryumu bitkilendirip 5dişi, 1erkek grup olarak besleyeceğim.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Yumurtlamaya hazır dişi betta hakkında
1 hafta önce aldığım dişi plakat bettam yumurtlamaya hazır ama ben küçük olduğunu ve kondüsyon kazanması gerektiğini düşünerek en az 2-3 ay tek beslemek istiyorum.

Şuanda yumurtlama döneminde yakında karnıda şişecektir ama yanında erkek olmadığı için kendi yumurtlayamıcak ve karnı şiş kalacak daha sonra karnı kendiliğinden iner mi?(varsayımlara dayalı bir soru)

Tecrübe sahibi arkadaşlar bu konu hakkında nasıl yorum yapabilirler?

iceman_x2009-02-08 20:43:10
Betta yetiştirmek istiyorum
Yeni üye oldum üye olmadan önce bir çok konuyu okudum az da olsa bilgi sahibi oldum.

Elimde bir tane plakat dişi betta var.

sorularım aşağıdadır şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

1) 80x40x40 bir akvaryum yapmayı ve bu akvaryumu ortadan 2ye bölüp bir tarafında erkek bir tarafında dişi betta beslemeyi düşünüyorum. Okuduğum mesajların bazılarında dişi betta erkek betta ya gösterilmemesi gerekir diyor bunun doğruluk oranı nedir? Bunun yerine akvaryumu bitkilendirerek 2 bettayı(ya da 2dişi, 1 erkek) bir arada besleyebilir miyim?

2) Bu akvaryumda bir erkek, bir dişi betta beslemek büyük bonkörlük olur mu?





SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.