ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
molossus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ağustos 2009 20:52
Son Ziyaret:
11 Mart 2015 20:05
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
caner şapağasıoğlu
Doğum Tarihi:
14 Şubat 1978
Yaş:
46
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Saygılarımla

SON 7 MESAJI

45 cmlik koi balığım (fotoğraf sf 2)
45 cmlik koiyi akvaryumda beslemektense, şişme havuzda tutmak çok daha uygun. Ayrıca şöyle bir seçenek de var http://www.akvaryum.com/forum/koiler_hk_k504493.asp

Daha masraflı fakat çok daha garanti. 500 litrelik kare depolar da var. Üstünü dikkatlice kesip, televizyon koltuğunuzun yanına bile koyabilirsiniz :)  
Koiler Atladı
Geçmiş olsun.
Benim de iki balığım dışarı atlamıştı. Eve döndüğümde kupkuru vaziyette yerde yatıyorlardı. Biri öldü, diğerini yerden alırken kuyruğu parçalanmıştı. İlk gün yüzgeçleri hareket etmiyordu. Şimdi eskisinden hızlı yüzüyor :)
Balıkların fotoğraflarını görebilecek miyiz?
Koiler Hk.
[QUOTE=Kenji] Tankınız gerçekten ilgi çekici, birkaç soru sorabilirmiyim?

- Plastik tankta sadece 1 adet iç filtre mi bulunuyor?
- Dip çekimi, su değişimi yapıyormusunuz?
- Kaç balık var ve ebatları nedir acaba?
- Zeminde herhangi bir malzeme var mı?
- Bitki su bitkisi mi yoksa saksıda mı?
- Suyun berraklığı ile ilgili sorun yaşıyormusunuz?

Tebrikler ve teşekkürler..
[/QUOTE]

Ender bey merhaba.
1600 lh iç filtre ve suya hava vermesi için bir de küçük filtre var. Geçenlerde küçük bir hava motoru ve hava taşı da ekledim. Ne kadar kabarcık olursa o kadar mutlu oluyorlar. İlk sene sadece bir tane 1500 lh iç filtre takılıydı ve sorun yaşamadım.

Dip çekimi yapmıyorum, su azalmasından dolayı 2 günde bir 10 lt su ekliyorum. Filtrede az da olsa seramik var. Ayrıca deponun tahliye kısmında musluk var ve ucuna takılı hortum da balkonun tahliye borusunun içinde. Yani musluğu açarak dipteki su kısa zamana alınabilir. 

Fotoğraftaki depo/havuz 750 lt. Tam dolu olmadığını düşünürsek 600 lt kadar. Bu depoda 40-42 civarı 5-8 cm arası yavru koiler var. Fotoğraf çekildiği zaman bulunmayan, geçenlerde aldığım 1 tonluk depoda da 18-19 adet 10-17 cm arası koiler var.

Zeminde hiçbir malzeme yok.

Bitki saksıda, saksı da suyun içinde. Japon şemsiyesi bambu ve su sümbülü vardı. Şuan sadece japon şemsiyesi var.

Filtreleri düzenli olarak temizleyince suda herhangi bir sorun yaşamıyorum. Depo çeperinde yosunlanma olunca az da olsa bulanıklık oluyor fakat beni rahatsız etmiyor. Hatta balıklar yosunları yemeye çalışarak zaman geçiriyor.





Yanlış yönlendirme olmasın; 1-2 ayda bir suyun dörtte birini (yani dip suyunu) çekip, uygun şekilde yeni su eklemem gerektiği söylenmişti. Henüz sorun yaşamadığım için yapmadım fakat yapılması gerektiğini söylemeliyim. 



Son durum;
Koiler Hk.
Fazla azim gerekmiyor. Siz de yarım gün harcayıp yapabilirsiniz. Su deposunu önce keseceğiniz yerden işaretleyin sonra acele etmeden kaliteli bir falçatayla kesin. Kestiğiniz yerlere hemen zımpara uygulayın çünkü jilet gibi keskin oluyor. Suyu doldurun, iç filtreyi takın ve gerektiği gibi balıklarınızı bırakın. Gayet kolay. Yılda 1 ya da 2 defa temizliyorum. Bakımı da kolay.
Koiler Hk.
Cevaplar için teşekkürler. Yaşadığım yerin iklimi gereği balıklarım kış uykusuna yatmıyor. Yine de bir daha yumurta yok:)

dead_boy43, koileriniz nereden geldiler? Sormamın sebebi; safkan ve iyi kalite koi arıyorum fakat bulamıyorum. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.


Koiler Hk.
Merhaba. 
3 yıl kadar önce, 750 lt.lik su deposunun üst kısmını keserek, balkonumda bir koi havuzu oluşturdum. Sıradan bir iç filtreyle ve ekstradan ilgimle balıklarım mutlu ve sağlıklı büyüyorlar. Bu yaz 1 tonluk depo alıp, üzerini kesip, büyüyen balıklarımı bu depoya naklettim. 40 kadar yeni yavru alıp eski 750 lt liğe ekledim. Bodrum'da yaşadığım için iklim de müsait. Yakın zamanda bu foruma da fotoğrafları ekleyeceğim.
 
Uygunsa size birkaç sorum olacak.

Koilerimi ilk aldığım zamanlarda çektiğim videoları izleyince, ciddi oranda renklerinin soluklaştığını gördüm. İlgimi çeken nokta, tüm balıklar sıcak yaz gününde güneşin altındaydı. Balkonum da güneş görüyor fakat oradaki oranda değil. Balıklarım gayet mutlu, hareketli ve evcil olmalarına rağmen bu renk kaybının sebebi sizce nedir? Tetranın kuru yemlerini kullanıyorum, renkleri geri kazanmam için farklı bir marka önerir misiniz?

Bahsettiğim 4-10cm arası yavruların bulunduğu 750ltlik depoyu evin içine almayı düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla 20 derece sıcaklığın üzerinde balıklar sürekli yem alıyorlar. Son 2 kış, havalar soğuduğunda neredeyse hiç yem yemedikleri için büyüme oranları da azalıyor. Evin içinde aktif kalmaları için taşımayı düşünüyorum. Büyümeleri için bu yararlı olur mu? Yoksa çok az güneş görecekleri için renk ve sağlık kaybı oluşur mu?

Bildiğim kadarıyla koiler çoğunlukla otçul beslenen balıklar. Haftada 1-2 gün yumurta sarısı veriyorum. Zararı olur mu? Karides eti versem zararı olur mu? Bir ara havyar veriyordum ama malum havyarlar tuzlu olduğu için havyarı kestim. Devam etsem sakıncası olur mu?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Havuzumdaki yabancı canlılar
Herkese merhaba
750lt. su deposunun üzerini keserek yaptığım koi havuzumda, japon şemsiyeleri için bir saksı bulunuyor. Bu saksı su seviyesiyle aynı seviyede.
Son 2 gündür, bu saksının içinde, yaklaşık 1mm boyunda (hatta yuvarlak canlılar olduğu için 1mm çapında demem daha doğru) canlılar var. Saksı su içinde olduğundan bu canlılar da su içinde yüzüyorlar. Kahverengi ile şeffaf arası renkteler.
Bu canlılar genellikle serbest yüzmek yerine, saksının kenarlarına temas ederek hareket ediyorlar.
Fotoğraflarını çekerim ama çok küçükler.
Bu canlılar balıklarımın sağlığını bozarlar mı?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.