ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
etem
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Mart 2010 11:29
Son Ziyaret:
15 Mart 2024 18:00
Toplam Mesaj:
84 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ethem salman
Doğum Tarihi:
08 Ekim 1981
Yaş:
42
İl:
Içel
Meslek:
Makina Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/90648.jpg[/img]ethem salman

SON 10 MESAJI

Melek Üretimi
Kemal bey,
Havalandırma , olabilecek maksimumda, yumurtalara değmeyecek şekilde en yakın olacak. Havalandırma fazla olunca , keseleri ile dibe çöken yavruların birbirlerine yapışma sorunuda ortadan kalkıyor.
Melek Üretimi
Arkadaşlar , SONUNDA BAŞATDIM!!! ve seri üretime başladım. Her batımda 100 yavru üstü yaşatıyorum. Şimdi sırayla yapılacakları yazıyorum. Yok yumurta sarısı denedim , yok gece ışık açtım gibi , kulaktan duyma değil. Hepsi aylarca tecrübe edilmiş uygulamalar. Herkes üretsin , herkes para kazansın. Uygulayın sonuçların verimliliğini göreceksiniz.

1 : Öncelikle 30x30x30 bir kaç tane akvaryum yapın. 4mm Cam + silikon 25 tl filan tutuyor :) . Melekler sürekli yumurtladığı için , seri üretimde gerekli!!!
2 : Şimdi , bu küçük akvaryumlara , normal çeşme suyunu doldurun ve min. 1 gün havalandırma ve pipo filtre ile çalıştırın. Unutmayın , melek yumurtalarını kendi sularında almıyoruz. Dinlenmiş çeşme suyuna alıyoruz.
3: Melek yumurtalarını anaçların yanından aldık ve küçük akvaryuma aktarıyoruz. Melek yumurtaları henüz elimizdeyken , direk üstlerine 3-4 damla metilen mavisi damlatıyoruz. Sonra mini akvaryum suyuna da 3-4 damla damlatıyoruz. Sonra akvaryumun üzerini kapatıyoruz ki , yumurtalar direk ışık alıp mantarlaması. (Melekler doğada yumurtalarını hep karanlık kovuk ya da kaya diplerine dizerler.)
4 : 3 gün sonra yavrular serbest yüzüşü başlarlar , 4 günün sabahına artemia veriyoruz. Ve , benim işimden dolayı sadece , sabah ve akşam yavruları görebiliyorum ve günde sadece 2 kere artemia verebiliyorum. (Yumurta sarısı , ezilmiş yem , decapsuled artemia , hepsini denedim. Hepsinde tüm yavrular öldü. Siz ; yok yavrular artemia yiyemez , artemialar büyük gelir filan , kulak asmayın , hepsi safsata!!!)
5 : Artemia verdikten 1 - 2 saat sonra , hava hortumuna takılmış pipetle ilk %20 lik su değişimimiz geliyor. Artık gün gün suyun maviliğini açacağız. Zaten 2. günün sonunda su bayağı berraklaşıyor. Tabi yine dinlenmiş çeşme suyu ekliyoruz. Ben 5 lt pet şişeyi tabanına yakın deldim , sonra silikonla hava vanası yapıştırdım. Pet şişeyi yüksek bir yere koyuyorum , oradan vanayı açınca yavaş yavaş su mini akvaryuma doluyor. Su değişim işi günlük rutine bindiriyoruz. Yavru büyüme hızları , günlük tam 2 katına çıkıyor.
6: 10. günün sonunda ; artık yavrular mikro melek şekillerini almaya başladı , artık günde 1 kere ezilmiş kuru yem , 1 kere artemia veriyoruz. 15. günde artık mini tanka sığmayan yavruları , geniş su hortumu ile emip emip bölünmüş boylandırma tankına gönderiyoruz. (Kepçe ile yakalamıyoruz , yavruların kafa göz dağılıyor , şekil bozuklukları oluşuyor.)
7: Sonra zaten hiç kayıp olmuyor , önemli olan ilk 10 gün :).

Eğer sormak istediğiniz başka bilgiler varsa , direk özelden mesaj atın. En kısa zamanda cevap veririm [:tel:] .
Melek Üretimi
[QUOTE=Iskarmoz]

Yumurta sarısı ilk 3 gün yediler ise neden devam etmediniz?[/QUOTE]

İskarmoz kardeşim , discus üreticisi olan ve bu işte uzun yıllar emek vermiş olana forum üyesi Abdullah Gülgün ile yüz yüze görüşmemede öğrendiğim kadarıyla , melek yavrularının yumurtadan ilk çıktığında sindirim sistemleri bulunmamaktadır. Bu nedenle hazır yemleri tüketememektedirler. Bu neden dolayı , sindirimi kolay ve protein ağırlıklı yem vermek gerekir. Yumurta sarısı , ilk iki gün için çok uygun , ama yumurta sarısın verdikten 10 dk sonra dip çekimi yapmanız gerekli. Buda benim gibi tüm gün işte olan birisi için sabah 5 te kalkıp , yavruları yemledikten sonra dip çekimi yapmak demek. İlk iki günden sonra canlı artemia şart. Çıkarması ve yavrulara vermesi çok kolay. Yavrular serbest yüzüşe geçtiği gün artemia ları yumurtadan çıkarmaya başlamak yeterli. Büyütme ve boylandırma ile ilgili denemelerim devam ediyor. Tecrübe edindikçe paylaşmaya devam edeceğim.
Melek Üretimi
Arkadaşlar , yumurta sarısı vererek [:(]1000 yavru ile ilk 3 günü geçtim demiştim , daha sonra rotofish kabuksuz artemia ile davam ettim , sadece 5 adedi yaşadı. Canlı artemia şart. Boşuna alternatif yem aramayın. Ben canlı artemia ile üretime devam edeceğim. Detayları yeniden paylaşırım.
Melek Üretimi
Arkadaşlar,
4 gün sonunda yumurta sarısını bırakıp , rotofish kabuksuz artemia ile devam ettim. Yavrular yemin büyüklüğünden dolayı yiyemedi. Bugün yumurta sarısına devam edeceğim. [:(]
Melek Üretimi
Arkadaşlar , sonunda 1000 kadar yavru aldım. Hepsi yüzer durumda , kayıpsız şekilde yumurta sarısı ile 3. günü geçtim. Video çektim kısa süre sonra yükleyeceğim. 5. günde rotofishin kabuksuz artemia ile devam edeceğim. Detayları paylaşmaya devam edeceğim. Umarım en azından 200 adedi yaşar.[:)]
Melek Üretimi
Arkadaşlar merhaba,
Bende üretim denemeleri yapıyorum , ilk defa yumurtaların tamamını mantar olmadan , ana tanktan yavru tankına alabildim. Şimdi yumurtaların çatlamasını bekliyorum. Metilen mavisi ile 0 kayıp görünüyor [:nazar:] . Yöntemlerimi kısa sürede sizinle paylaşacağım , melek üretimince çığır açacak[:)].
Tamamen Otçul Balıklar Hangileridir
Mesela , SAE ya da cüce vatoz.
MERSİN TARSUS SADECE
Arkadaşlar , bende tarsusta oturuyorum. Bu 6 adet pet shop dediğiniz , nerelerde? Ben sadece özgül akvaryumu biliyorum.
ARKADAŞLAR YENİ DEMASONİ AKVARYUMUM
Yemler çok kaliteli , direk bu üç yemin kombinasyonunu kullanun , düzenli su değişimiyle balıklar inanılmaz şekilde hızlı büyüyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.