ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
zcabaoglu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mayıs 2006 12:48
Son Ziyaret:
26 Ocak 2011 18:49
Toplam Mesaj:
36 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Zihni CABAOĞLU
Doğum Tarihi:
01 Ekim 1965
Yaş:
60
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Zihni CABAOĞLU
300 lt malavi
30 lt yavruluk
80 lt bitkili
300 lt malavi
30 lt yavruluk
80 lt bitkili
SON 10 MESAJI
Super Melon Üretim
Yanıtınız için teşekkür ederim.
Yanıtınız için teşekkür ederim.
O zaman yumurtlama konisi satın almak yerine beyaz renkli pleksi veya fayans ile bu koniyi yapmak mümkün. :) Fakat pleksi hafif bir malzemedir. Anaçların yumurta dizmesi ve yumurtaların bakımı esnasında sorun çıkarmı acaba diye düşünüyorum. Nedersiniz.
Diğer taraftan su sertleştirme meselesi her halükarda çok dikkat gerektiriyor anlaşılan.
Aquarama2009 için şimdiden başarılar diliyorum size.
Super Melon Üretim
Bora bey umarım herşey istediğiniz gibi gelişir.
zcabaoglu 2008-11-28 07:44:24
Bora bey umarım herşey istediğiniz gibi gelişir.
Birkaç sorum olacak;
Yumurtlama kulesi kullandığınızı görüyorum şu heryerde gördüğümüz konileri neden kullanmadığınızı merak ettim. Özel bir sebebi varmı? Kulenin arasına kaçan yavrular olmuyormu? Bu kulenin malzemesi nedir? (DIY bir şey gibime geldide.) Kulenin fazla yüksek olmamasıda sanırım daha fazla su değiştirebilmek için değilmi.
Su gün geçtikçe sertleştiriliyor demişsiniz. Bu konuyu biraz açabilirmisiniz. Mesela günlük %10 su değişimi mi? Atıyorum tankta 6.5 ph 120 ms su var eklediğiniz suyun değerleri nedir. Yoksa doğrudan dinlendirilmiş musluk suyumu ekliyorsunuz.
Bu sorulardan discus beslemediğim anlaşılıyor değilmi?
Ama yakın bir zamanda niyetim var.
Yanıtlarsanız sevinirim.
Selamlar.
süper dip çekme aleti
Yazdıklarımın bir art niyet taşımadığı lütfen anlayın. Küçük bir çocuk hevesle bunu yapacak ve olasılık dahilindedir ki canı yanacak. Sadece bunu anlatmaya çalışıyorum.
Bu yüzden son yazılarınızdan her ne kadar rahatsız olsamda sildirtmeyi hiç düşünmem. Ama eğer siz kendiniz silerseniz memnun olurum.
Amacım sadece birisinin canının yanmaması idi. Bunu anlatmaya çalıştım.
Yazdıklarımın bir art niyet taşımadığı lütfen anlayın. Küçük bir çocuk hevesle bunu yapacak ve olasılık dahilindedir ki canı yanacak. Sadece bunu anlatmaya çalışıyorum.
Bu yüzden son yazılarınızdan her ne kadar rahatsız olsamda sildirtmeyi hiç düşünmem. Ama eğer siz kendiniz silerseniz memnun olurum.
Amacım sadece birisinin canının yanmaması idi. Bunu anlatmaya çalıştım.
süper dip çekme aleti
Mustafa bey siz elektikten anlıyor olabilirsiniz. Daha önce yazdıklarımı sizi sınamak içinde yazmadım. Hayatında eline kontrol kalemi almamış bir genç akvaristin başına bir şey gelmesin diye bilgilerim dahilinde uyarıyorum sadece.
zcabaoglu 2008-10-10 01:54:55
Mustafa bey siz elektikten anlıyor olabilirsiniz. Daha önce yazdıklarımı sizi sınamak içinde yazmadım. Hayatında eline kontrol kalemi almamış bir genç akvaristin başına bir şey gelmesin diye bilgilerim dahilinde uyarıyorum sadece.
"Bulaşık eldiveni" , veya "2. bu aparatı kullanırken bir parça kabloyu suyun içine batırın kablonun diğer ucunuda topraklama sağlayacak bir materyale(akvaryumun demir sehpası,duvar vb.)bağlayın ki bir kaçak durumunda toprak hattı vasıtası ile kaçak toprağa aksın,şimdi oldumu acaba?"
Bu dediklerinizi, sizde dahil evde kimse yapmaz. Sonrada insanların canı yanabilir, canından olabilir. Benim anlatmaya çalıştığım bu.
"Elimde somun açmaya/sıkmaya yarayan anahtarın patladığını bilirim ama ayağımda izolasyon olduğundan toprakla temas etmediğimden dolayı bana birşey olmadı."
Bakın ne güzel söylüyorsunuz. Elektikten anlayanın başına bu gelebiliyorsa. Anlamayana ne olur bilmiyorum. Belkide bu işe başlamadan önce ilgili sigortaları kapatsaydınız veya o müdahale ettiğiniz kısmın elektriğini önceden kesseydiniz bu olayı yaşamayacaktınız değilmi. Ben buna kaza olmuş demem sizin ihmaliniz var derim.
"O kadar güvenli bir şekilde nasıl kullanılacağını anlatmaya çalışıyorum siz hala bana anti tezler sürüyorsunuz."
Kesinlikle anti tezler sunmaya çalışmıyorum böyle bir çabam hiç olmadı. Sadece insanların canı yanmasın diye uyarıyorum.
"Bu ne ya sanki hiroşimaya bomba attık." Yok atmadınız. Ama bombanın nasıl yapılacığını resimlerlede destekleyerek çok güzel anlatıyorsunuz. :)
"Arkadaşlar kullanmayın bu aparatı siz güvenli bir şekilde hortumla dip çekimi yapın." Demişsiniz lütfen bana kızmayın yazdıklarım bu düzeneğin yeterince güvenli olmadığını anlatmak içindi o kadar.
Kişisel düşüncem bu düzenek tehlikelidir ve kullanılmamalıdır. Ama belki astronot giysisiyle kullanılabilir.
süper dip çekme aleti
zcabaoglu 2008-10-09 12:42:51
"Suyun buharlaşması sonucunda aydınlatma sistemlerine giden suyun oradaki elektrik elemanlarıyla teması sonucu olabilecek sonuçları düşündünüzmü hiç de,"
Mustafa bey işte tam bu yüzden önce can güvenliği diyorum. Önceki sayfada verdiğim linkte detaylı olarak işlenmiş. Akvaryuma elinizi sokmadan önce bütün elektrik fişlerini çekin denmesi boşuna değil. Bir kez daha okumanızı öneriyorum.
"bahsettiğim 2.örnekte yani hortumun ucuna iletken olmayan malzeme eklendiğinde elinizin,kolunuzun akvaryumun içine girmesine gerek yoktur.Dolayısı ile su ve elektrik kaçağı ile temasınız söz konusu değildir."
Diyorsunuzda, bu parçayı kuru tutmak zordur. Islak olan her malzeme de iletkendir. Elektrikte adamı çarpar.
Böyle bir şeyi ticari olarak yapan dünyada yok zaten.Benzerleri var ama bunlarda pilli. Çünkü üretililirse ve bir sıkıntı olursa üretici firmayı mahkemelerde süründürürler.
"birinin başına birşey gelse vebalini kaldıracakmısınız diye soruyorsunuz?"
Binde bir ihtimal bile olsa bu düzenekten birinin başına bir şey gelse ben üzülürüm. Sizde üzelmelisiniz. Sonra bana ne ben gerekli önlemleri gösterdim ama yapmamışlar, vah vah. İster kullanın ister kullanmayın demek. "OLMAZ"
Birde bu düzeneği semtinizdeki bir elektrikçiye gösterin ve ne amaçla kullanacağınızı anlatın. Birde onun fikrini alın.
Kusuruma bakmayın.
süper dip çekme aleti
Mustafa bey tüm sayfaları okudum önerdiğiniz önlemleride(ki bu önlem dedikleriniz konunun içinde kaybolup gidiyor), ancak şunu kabul edin ki 220 volt elektriğin hiç şakası yok.
zcabaoglu 2008-10-08 19:04:03
Mustafa bey tüm sayfaları okudum önerdiğiniz önlemleride(ki bu önlem dedikleriniz konunun içinde kaybolup gidiyor), ancak şunu kabul edin ki 220 volt elektriğin hiç şakası yok.
Akvaryum sevdasına kapılan 10-15 yaşındaki bunu 20 de 50 de diyebiliriz elektikle ilgili hiç bir bilgisi olmayan çocuklarımız ve büyüklerimiz bile bunu uygularsa. ...
Elektiği her yerde kullanıyoruz doğrudur ama nekadar güvenlik önlemlerini alabiliyoruz bu önemli. İnsanlarımız hala duvardan fişi çekerken kablosundan tutup çekiyor(fişten tutup değil). Sonrada sigortalar atınca elektrikçi çağrıyor.
Kablolar en çok nerde kırılma, bükülme yaparsa oradan elektik kaçağı olur. Bu projedede kablonun filtre kafası ile buluştuğu nokta risk oluşturur. Filtre, eliniz veya kolunuzla birlite suyun içinde olunca bu benim için yeterince büyük bir risktir.
Yukarıda ve önceki sayfalarda yazdıklarım ışığında, bu proje ile birinin başına bir şey gelse VEBALİNİN ALTINDAN KALKABİLİRMİSİNİZ. VİCDANINIZ SIZLAMAZMI?
Üretici firmalar bu yüzden bunları pilli yapıyor.
Sağlıcakla kalın.
Önce Can Güvenliğimiz
zcabaoglu 2008-10-08 19:12:05
Furkan bey bir nebze katkıda bulunabildiysem ne mutlu bana.
Kaçak akım röleleri bir nebze güvenlik sağlayabilir. Bunların düzgün çalışabilmesi için evin elektrik tesisatının ayrı olarak yapılmış sağlam bir topraklaması olması gerekiyor. Bu topraklama hattıda ancak yeni yapılan binalarda var. Daha açık yazmak gerekirse duvarlardaki prizlerde 3 kablo olması lazım. Yada evdeki tüm prizlere ayrıca topraklama hattı yaptırılması gerekiyor. Özellikle eski apartmanlarda bunu yaptırmak zor ve masraflı. Semt elektrikçisine şu prizi topraklı yap dedidiğinizde adam geliyor, ayrı topraklama hattı olmayan evde duvardaki kablolardan nötür olanından prizin topraklama kısmına ek bir kablo ile bir köprü yapıyor. Tamam oldumu diyorsunuz? Ağbi bu priz topraklı oldu diyor. :) Bu işlem nekadar güvenli yorumunu bu işi iyi bilenlere bırakıyorum.
Kaldıki güvenlik riski bence daha çok ısıtıcı ve iç filtrelerde bunların fişleride iki uçlu. Bunlara topraklama nasıl yapılabilir?
DIY projelerdeki otokontrol için en azından moderatörler kırmızı renkli, büyük punto ile dikkat çekecek şekilde "BU PROJE CİDDİ CAN GÜVENLİĞİ RİSKİ TAŞIMAKTADIR. FORUM YÖNETİMİ HİÇ BİR ŞEKİLDE UYGULANMASINI TAVSİYE ETMEMEKTEDİR" gibi bir uyarı bile yeterli olabilir. Çünkü forum üyeleri moderatörlerin uyarılarını (bu işleri bilenler olarak) dikkate alabilir ama herhangi bir üyenin uyarısının bir hükmü olmayabiliyor. Örneğide bir önceki sayfada verdiğim linktede mevcut.
Selamlar.
Ağaç Kampanyası
Refer bey sizi ve maddi katkıda bulunan herkesi kutluyorum.
Refer bey sizi ve maddi katkıda bulunan herkesi kutluyorum.
Şu güzelim ülkemizde şu vurdumduymazlık, ilgisizlik olmasa.
Orman yapılsın diye onca insan çaba harcamış, emek harcamış, maddi katkıda bulunmuş bankada komisyonunu almış, birde BSMV. Oh ne güzel. Yahu adı üstünde bağış bu banka komisyonu neymiş, BSMV neymiş.
Birde Refet beyin ordan araya koşuşturması bankada kuyruk beklemesi cabası.
İnanın söyleyecek söz bulamıyorum.
Önce Can Güvenliğimiz
Furkan bey gerçekten çok önemli bir konu ve sade bir dille anlattığınız iyi olmuş. Yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil. Butonlu grup priz kullandığınızı ifade etmişsiniz. Anahtarlı demek istediniz sanırım. Bu tip grup prizleride kontrol etmekte fayda var.
Furkan bey gerçekten çok önemli bir konu ve sade bir dille anlattığınız iyi olmuş. Yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil. Butonlu grup priz kullandığınızı ifade etmişsiniz. Anahtarlı demek istediniz sanırım. Bu tip grup prizleride kontrol etmekte fayda var.
Şöyleki;
1) Grup prizin anahtarı kapalı iken fişi elektriğe takılır ve kontrol kalemi ile elektrik varmı diye kontrol edilir. Normalde elektrik olmaması lazım.
2) Bu defa yine grup prizin anahtarı kapalı iken fişi ters çevirip elektriğe takılır ve kontrol kalemi ile elektrik varmı diye tekrar kontrol edilir. Normalde elektrik olmaması lazım.
Ancak böyle grup prizin anahtarı kaptıldığında gerçekten elekriğin kesildiğinden emin olabiliriz. Çünkü bu anahtarın içerdeki balantı şeklini ancak prizi açarak görebiliriz. Eğer bu grup prize gelen kablolardan biri direkt bağlandıysa bizim elektriğe çarpılma olasılığımız %50. Şansa bırakmamak lazım. :)
Birde forumumuzun DIY bölümünde aşağıda linkini verdiğim enteresan (!) projeler var. (Başka forumlardada var.) Denk geldikçe dilimin döndüğünce yapmayın etmeyin çok tehlikeli işlerle uğraşıyorsunuz, canınızın hiçmi kıymeti yok diyorum ama nafile. Eline kontrol kalemi bile almamış biri bu tür projeleri(!) örnek alıp birde elimdeki eski iç filtreyi değerlendireyim dese Allah korusun.
Yukardaki linkte görülen düzenek için açılan konu tek değil benzerleri birkaç tane daha var. En son buna mesaj yazdığım için bunu burada örnek olarak gösterdim. Bu konuyu açanlar (süper dip çekme aleti) ve yorum yazanlar lütfen alınmasın. Ben sadece uyarmak istedim.
Bana sorarsanız özellikle DIY bölümünde bir otokontrol olmalı ve benzer tehlikeli olabilecek projelerde moderatörler uyarılar yapmalı ve hatta bu tip başlıkları silmeli.
Sağlıklı akvaristler ve sağlıklı balıklar diliyorum hepinize.
süper dip çekme aleti
220 volt elektrikle çalışan bu tür düzenekler tehlikelidir. Aşağıdaki linki dikkatlice incelemenizi rica ediyorum.
220 volt elektrikle çalışan bu tür düzenekler tehlikelidir. Aşağıdaki linki dikkatlice incelemenizi rica ediyorum.
Selamlar.
SON MESAJLAR
- 80x45x45 Karma Bitkili Ve Karma Balık Türleri Cyber_Scout, 01:40
Akvaryum Tanıtımı - Betta Dimidiata - Firefly Cyber_Scout, 01:37
Labirentliler Tanıtımı - Japon Balıklarım Üst Üste Öldüler kerimkoz, 01:12
Yeni Üye Forumu - Frontoza Ve Yunus Yen Önerisi CikletSevdalısı, 00:30
Yeni Üye Forumu - Bakteri Kültürü Hakkında Enes Arda, 00:17
Yeni Üye Forumu - Balıklarım Oranda Mı? adem5454, 00:06
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Çapa Kurdu Tedavisi CELALSUTCU06, 00:05
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Balık Kitapları Cyber_Scout, 00:01
Yeni Üye Forumu - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin esucsuz, 23:43
Yeni Üye Forumu - Plati İçin Tavsiye Fatih_hakankaan, 23:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 68 Litre Tetra Tankı İçin Filtre Tavsiyesi mustafakrml, 23:17
Filtreleme Seçenekleri - 3in1 Güney Amerika Tankları Ve Vertikal Bahçe bendeniztayfun, 23:08
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum 3'ü 1 Arada enginhayta, 22:50
Akvaryum Tanıtımı - Dicsus Akvaryumu enginhayta, 22:48
Akvaryum Tanıtımı - Yıllar Sonra Hobiye Dönüş enginhayta, 22:35
Akvaryum Tanıtımı - Filtre Malzeme Önerisi abbgk16, 22:19
Filtreleme Seçenekleri - Dış Filtre Önerisi abbgk16, 22:14
Filtreleme Seçenekleri - Beyaz Benek Hastalığı abbgk16, 22:11
Hastalıklar ve İlaçlar - Hasta Lepistes bendeniztayfun, 22:01
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Balık Tavsiyesi kralsakir, 21:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 45x30x30 Canlı Tavsiye İnci Kefali, 21:27
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurulum Sonrası Sorular Merdow, 20:20
Yeni Üye Forumu - Orionled D Serisi Tecrübe Eden Var Mı? hsnygc, 19:25
Bitki Akvaryumları Genel - Hightech Cuba Akvaryumu Yosun Sorunu BilalA, 19:17
Yosun - Flowerhorn Akvaryumu KaanE, 18:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 40x30x20 Bitkili Tank M.Murat Yavuz, 18:39
Akvaryum Tanıtımı - 75 Litre Bitkili Akvaryum Samnastrp, 18:37
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin twinsoul, 18:18
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Tür Önerisi Japonseven, 18:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Yem Nasil Srhtylcn, 18:13
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Rotifish Artemia Mix İlk Deneme Başarısızlık Cyber_Scout, 18:08
Omurgasızlar - Walstad Deniyorum Ibrahim_1, 17:47
Akvaryum Tanıtımı - Walstad Metodu Bitkili Akvaryum Kurulumu hkn1er, 17:00
Akvaryum Tanıtımı - Filtreleme Önerisi Cyber_Scout, 16:55
Yeni Üye Forumu - Father Fish Yöntemiyle 50x30x30 hounddog, 16:21
Akvaryum Tanıtımı - 130x65x55 İçin Yan Sump Mı Yoksa Dış Filtre Mi? mutlubaba, 16:17
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumdaki Bitkilerin Yaprakları Yosun Oluyor Umut t., 16:16
Yeni Üye Forumu - 3,5 Aylık Erkek Lepistesim Neden Saldırıyor Mstfnr123., 16:04
Canlı Doğuranlar - Shallow Blackwater Bimaculata AtlasPoyraz, 15:55
Akvaryum Tanıtımı - Frontoza İçin 150x70x50 İyi Midir? TropheusTRe, 11:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurulum | [40x40x40] – Neon Tetra-karides Orhan76, 10:04
Akvaryum Tanıtımı - Bitki Gübresi Önerisi batu811, 09:04
Malzemeler ve Yemler Forumu - Sürekli Su Değişimi AtlasPoyraz, 08:25
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları Aguamentist, 08:03
Akvaryum Dünyasından Haberler - Bahçeye Koi/Japon Balığı Havuzu Oluşturmak Hakkında GhostKoi, 05:12
Yeni Üye Forumu - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? Cyber_Scout, 02:47
Canlı Doğuranlar - Vahşi Beta Ve Labirentli Hobicileri, Birleşin! Cyber_Scout, 01:51
Labirentliler - 200lt Zebra Akvaryumu Yeni Evinde KaanE, 00:33
Akvaryum Tanıtımı - Fluval 407 Yorumlarınız BilalA, 00:11
Filtreleme Seçenekleri - Kaplumbağa Çok Halsiz Cyber_Scout, 23:52
Sürüngenler ve Amfibyumlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Hepsi 1.500 Gel Al İASK77 00:39
- Tasarım Tadında Kök Çeşitleri /bitki Ekimine Uygun İASK77 00:39
- İç Filtreler İASK77 00:39
- Karışık Tür Balıklar Ne Ararsan Var :) İASK77 00:39
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 00:19
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 00:19
- Mikrogeophagus Ramirezi Yeni Erişkin Çiftler. koyu 23:54
- Yunus - Sarı Prenses - Beyaz Prenses - Auratus - Malawi market 23:19
- Safkan Sajica Yavruları Malawi market 23:19
- Aquael Fzn Pro 700 Askı Filtre abbgk16 23:18
- Apiatogramma Macmasteri Genç Çiftler rhn35 23:10
- 200 Adet Sarı Ve Beyaz Prenses tetikk 22:21
- Apistogramma Ve Cüce Ciklet Türleri rolll 21:45
- Phillippines İthalatı Lepistes Türleri Aqualandakvaryum 21:35
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 21:27
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 21:27
- Power Led Ve Aliminyum Soğutucu Ve Dijital Ph Metr serdar131977 21:27
- Azolla, Moss, Karides, Lepistes, Katil Salyangoz Aquarist101 20:47
- Yeni Malzemeler Ve 37cm İthal Akvaryum Takasa Açık Aquarist101 20:47
- Satılık 1 Erkek 3 Dişi Endler _bburak 20:42
- 2.67 Tüp Furcifer 20:24
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 20:24
- Creaqua Nano Elit Furcifer 20:24
- Hediye Japon Baligı-hediye Melek Balıgı demasonici 20:16
- Satılık Malzeme demasonici 20:16
- [satılık] İthal Alman Lepistes Ve Salyangozlar musileno 20:01
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler sakal34 19:56
- Sarı Ateş Karides _rammstein_ 19:22
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 19:03
- İthal Paludaryum / Teraryum Arıyorum ozan_1903 18:44
- Yati Kökü Ve Driftwood Kökleri ozan_1903 18:44
- Apistogramma Şahinöztürk 18:16
- Akvaryum Hazır Set Acil 5000 Tl tamerakturk 17:17
- Apisto Türleri Ve Tül Ramirezi yamansengonca 16:51
- Sobo Da08 Yemleme Makinesi, Pipo Filtre, Kepçe yamansengonca 16:51
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 16:20
- Akvaryum 30*30 metsi 16:20
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 15:59
- Elma Salyangozu (özel Tür) GOLDFISH 15:59
- Hb.white Lepistes jaloreef 15:40
- Akvaryum jaloreef 15:40
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 15:37
- Bitki Çeşitleri emreemin 15:37
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 15:37
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 15:37
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 15:37
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 15:33
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 15:33
- Aquael Ultra Filter 900 Uriel 15:32
- Astro Dış Filtre Uriel 15:32
KULLANICILAR
- 140 Online Kullanıcı, 76 Üye
Online Kullanıcılar
omer03,
hayalet002,
MiSoSiKiaN,
NotEvenBeginner,
kaya.brk,
scorpion26,
gorkem41,
sedaterdem,
Fatih_hakankaan,
Merdow,
E_C_N,
CELALSUTCU06,
Atooken,
osmandbnl,
rolll,
Zaid,
MCY4,
HaydarGul,
kerimkoz,
Müptela,
ka2n,
bendeniztayfun,
rupee,
oguzhanYeniBalik,
sina cen,
Blnt35,
GhostKoi,
knnynr,
Cyber_Scout,
LosTurcos,
kambortam,
Serdar dmr,
aktugsedat,
emirarslan5959,
bu_can,
Mac,
hasancn,
enginhayta,
BilalM.,
Oquanus,
fantom,
capitano,
Akvaryumistoluca,
TropheusTRe,
laneth,
recep22,
platinium,
cengiz han,
MuhammetBal,
Rafayel,
LionelMehmet10,
Street Parrot,
betta.ist,
Ekin.sinan,
ufukdemirturk,
ahmetfiratozkaya,
selman37,
Gurit,
HKuzgun35,
Mderhan,
ebaran22,
gyunda,
HarunYILDIRIM,
İnci Kefali,
kasim12,
YOTHAN,
Bırak beni,
abbgk16,
Mfk22,
Mirza Adar,
K0L0Ni,
LeventYorganci,
Ortataş66,
R0h1rr1m,
omersayar,
Ömer Y.,
egedin,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

