ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
silametin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2018 14:17
Son Ziyaret:
26 Ocak 2020 22:14
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Sıla Metin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Sıla Metin
SON 3 MESAJI
Evde Zeytin Nasıl Yapılır?
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Çocuk Botu Seçmek
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Ülkemizin Peynir Çeşitleri
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
SON MESAJLAR
- Yeni Aldığım Turuncu Orandanın Rengi Sarıya Döndü Ferroli, 19:27
Sazansıgiller - 90 Litre Akvaryumun Alttaki Plastik Kapağı Servet Sayar, 19:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hasta Axolotl Aguamentist, 19:04
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumumdaki Değişik Yavru Tugay Şahin, 18:54
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Hightech Cuba Akvaryumu Yosun Sorunu Ozmoziz, 18:03
Yosun - Dış Filtre Uyumluluk Ozmoziz, 17:58
Filtreleme Seçenekleri - Pengasus Köpek Balığımın İki Gündür Rengi Değişti Hoppala, 17:35
Yeni Üye Forumu - 30 Küp Low Tech Erenguven, 17:30
Akvaryum Tanıtımı - Walstad Akvaryumu Bitki Delinme Sorunu KaanE, 17:18
Bitki Akvaryumları Genel - Leopar Vatoz Hastalık YusufBey50, 17:03
Hastalıklar ve İlaçlar - 7cm Hayalet Balığı 4cm Tetra Moli Lepistes Le Yaşa Ozmoziz, 16:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Ehtiyar, 15:34
Güney Amerikan Cichlidleri - Bu Yosuna Karşı Ne Yapmalıyım Hamdi bayram, 13:34
Bitki Akvaryumları Genel - Kuyruk Erimesi Mi Var Cyber_Scout, 10:39
Hastalıklar ve İlaçlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Cyber_Scout, 10:29
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Zeolit kanser ilişkisi Tugay Şahin, 10:28
Akvaryum Bilimi - Tropheus Duboisi Maswa Akvaryumunda Vatoz -Ma-, 02:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ciklet Tavsiyesi drsn, 00:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Elektirik Blue Acara İle Japon odinein, 23:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tilki Kuyruğu Çürüyor Tata, 23:20
Bitki Türleri ve Bakımı - Karides Türü Karmaşası Aguamentist, 23:14
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum Bettagram, 21:38
Yeni Üye Forumu - Balıklarım Hızla Ölmeye Başladı Bojo, 21:32
Yeni Üye Forumu - Lazuli Blue × Metal Snakeskin Blue Tail ? utkusayn, 21:09
Yeni Üye Forumu - 100 Litrelik Akvaryumda Filtre Kaangzkr, 21:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Fanusu Meldaq, 20:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Akvaryum tamtur1, 19:34
Bitki Türleri ve Bakımı - Microfex Yanında Büyük Kurtlar? Karahanlı, 19:18
Diğer Tatlı Su Canlıları - Aydınlatma Kumandası sametyildiz, 18:35
Malzemeler ve Yemler Forumu - Sürekli Tekrarlanan Kuyruk Erimesi Sorunu wolxa, 17:58
Labirentliler - Yunuslar Toplu Şekilde Duruyor Erdal 42, 17:40
Yeni Üye Forumu - Lamba Uzunluğu Ozmoziz, 15:10
Aydınlatma - 150 Litre Civarındaki Bir Akvaryumda Dış Filitre ByCess, 14:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bir Yeni Deneme Daha Ehtiyar, 14:52
Akvaryum Tanıtımı - Eski Tanktan Yeni Tanka Su Aktarımı. Tayyareci, 14:28
Hastalıklar ve İlaçlar - 35l 4 Plati eackgzz, 14:22
Canlı Doğuranlar - High Tech Yeni Akvaryum Kurulumu YasinÖzen, 14:20
Yeni Üye Forumu - Hangi Tür Lepistes scorpion26, 13:46
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Tetra Akvaryum Kurulum Listesi Hakkında ByCess, 09:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığı MasterChief, 09:45
Yeni Üye Forumu - Tetra Test 6in1 Ve Sutest Karşılaştırması KaanE, 06:01
Akvaryum Bilimi - Chihiros Wrgb Iı Pro Cyber_Scout, 00:58
Aydınlatma - Neon Tetrada Karın Şişliği Kaangzkr, 23:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Seachem Purigen Yenilemesi Cyber_Scout, 23:27
Malzemeler ve Yemler Forumu - Ledpaketim.com Hakkında ziyasenkaya, 23:02
Aydınlatma - Sahte Resif Akvaryumu Tugay Şahin, 20:39
Deniz Akvaryumlarında Su Kimyası ve Ekipmanlar - Taşınmada Oluşan Köşe Çatlak Tata, 19:18
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Beta Yemi Selim1907, 18:53
Labirentliler - Yeniden Hightech Dönüş. kaygsz50, 16:35
Akvaryum Tanıtımı - Keşfedilen 10 Milyon Yıllık 3 Ciklet Türü Orhan76, 15:45
Makaleler ve Tercümeler
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Neocaridina Mavi Melek Karides Uguzel 19:38
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 19:26
- Yavru Kribensisler Koksal Gurkan 19:26
- Cüce Vatoz Takaslı Kardinal,lepistes,gal. Rasbora Mateach 19:21
- Boynuzlu Cüce Vatoz Tam Damızlık Erkek Mateach 19:21
- Cristmass Moss JDEAN 18:58
- 2.67 Tüp Furcifer 18:54
- Dennerle Akvaryum Furcifer 18:54
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 18:54
- Creaqua Nano Elit Furcifer 18:54
- Su Üstü Bitkileri aupqua 17:48
- Gold Ramirezi Çifti & 5li Kardinal Neon aupqua 17:48
- Super Red Cüce Vatoz Çift Tuby 17:30
- 50x50x45h Ve 50x40x40h Akvaryumlar Tuby 17:30
- Akvaryum 40 Lt AquaPuella 16:47
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 16:26
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 16:26
- Karides , Salyangoz ,çöpçü gyunda 16:26
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 15:40
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 15:40
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 15:40
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 13:52
- Bitki Çeşitleri emreemin 13:52
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 13:52
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 13:52
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 13:52
- Ful Black Lepistes Erkekler beypazarlı 13:43
- Dolaplı Bombeli Full 65 Cm Akvaryum Balık Aksesuar beypazarlı 13:43
- Half Black White Lepites rorobey 13:41
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 13:37
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 13:35
- Akvaryum 30*30 metsi 13:35
- Mobilyalı İthal Akvaryum 80 Cm X50 FrkMbuna 13:23
- Yavru Veren Çiftler + Sarı Prenses Genç Koloni FrkMbuna 13:23
- Garra Rufa,limnophila Sessiliflora,frogbit livadi 13:17
- Yem Tablet BUCALILAR 13:02
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 13:02
- Apisto. Macmasteri Son Çift rhn35 13:01
- Lepistes+cüce Vatoz+bitki+ Akvaryum Malzemeleri umutuyar 12:37
- Mobilyalı İthal Akvaryum Best Fish 12:17
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 12:17
- Özel Üretim Lepistes, Karides, Bitkiler joblack 12:10
- Kriza Gold Yavru emree06 11:59
- Duboisi Maswa 5-6 Cm emree06 11:59
- Makarna Kayası TurX 11:37
- Dişi Ramirezi (german Blue) TurX 11:37
- Jbl Protemp S-300 Isıtıcı Bora Bey 11:28
- Su Sümbülü Büyük Boy Aquarist101 11:15
- 40cm İthal Akvaryum Ve Malzemeler Takasa Açık Aquarist101 11:15
- Üst Seviye Bettalar Rmert 11:15
KULLANICILAR
- 99 Online Kullanıcı, 54 Üye
Online Kullanıcılar
Woland,
GhostKoi,
TROY,
CenK,
MiSoSiKiaN,
xfuriousx,
Samnastrp,
FarukBey,
eemin87,
Öğretmen Ali,
UgurCoban,
birgenetiker,
EKAR,
Cyber_Scout,
Tranb,
harunefe,
BaldGuy,
Vitalis,
Ümit EFE,
Sunborn,
Mateach,
OrandaLove,
Ozmoziz,
kehkesan,
Kaya ankara,
feritakan,
Akax,
Cucevatozcu,
Tayyareci,
osmandbnl,
NotEvenBeginner,
Bırak beni,
beratözakıncı,
KaanE,
nightybird,
aslanmesut,
Daechir,
TTezcan,
KartalŞafak,
Emre karabas,
Tata,
Kamber Karaaslan,
Ehtiyar,
hepatik,
şansal,
Enez,
platinium,
sefailgaz,
Laetacara,
FurkanYnk,
darkaura,
erkanw,
TSevil,
MCY4,
Sirri42,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.