ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
silametin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2018 14:17
Son Ziyaret:
26 Ocak 2020 22:14
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Sıla Metin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Sıla Metin
SON 3 MESAJI
Evde Zeytin Nasıl Yapılır?
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Çocuk Botu Seçmek
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Ülkemizin Peynir Çeşitleri
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
SON MESAJLAR
- Oscar Akvaryumu Hazırlık Ve Önerileriniz K0L0Ni, 16:42
Akvaryum Tanıtımı - Dış Filtre Malzemeleri K0L0Ni, 16:39
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumda Dış Filtre Şart Mıdır? tailgunV2, 16:09
Yeni Üye Forumu - 30 Litre Betta Akvaryumum Kazaritachi, 15:40
Akvaryum Tanıtımı - Yosun Problemi Cyber_Scout, 15:39
Yosun - Kahverengi Yosunlardan Kurtulma TurX, 14:22
Yosun - Lepistes Yavrularım Sumpa Kaçmış benimadımebruli, 14:18
Canlı Doğuranlar - Genel Olarak Lepistes Ölümleri Hakkında BeReal, 13:11
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Lepistes Bana Göre Herşey Normal Ama? lepistes5994, 13:01
Akvaryum Tanıtımı - Sheyda'nın Minik Karides Dünyası:) Birminikçınar, 12:34
Akvaryum Tanıtımı - Parosphromenus Deissneri Neothauma, 12:30
Labirentliler Tanıtımı - Aquamins California Black Sand 1.5 mm Hakkında Deniz001, 12:22
Yeni Üye Forumu - Kuru Başlangıç Akvaryumum ahmetgunduz, 11:44
Akvaryum Tanıtımı - Axolotl İçin Ph Değeri Hakkında T3kniker, 11:01
Yeni Üye Forumu - Pengasus Köpekbalığını Nasıl Hızlı Büyütülür ? İnci Kefali, 10:55
Yeni Üye Forumu - 3x30x30x30 Yeni Betta Akvaryumlarım Cyber_Scout, 10:29
Akvaryum Tanıtımı - Güney Amerika Ciklet Seçimi oboraslan, 09:42
Yeni Üye Forumu - Kafalı Yunus Balığında Hastalık Mı Var ? koraykbl, 08:56
Yeni Üye Forumu - Balkonda Balık Olurmu KaanE, 05:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yosun Sorunu Cyber_Scout, 00:39
Yosun - Dıscus Yaralanma Cyber_Scout, 00:27
Discus - Power Led koraykbl, 00:12
Yeni Üye Forumu - Mücevher Ciklet neomeo, 23:46
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - İşte 7 Farklı Nadir Malawi Cichlids Türü Amatör balıkçı, 23:26
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Bitkili Akvaryumum nurtensultan, 23:12
Akvaryum Tanıtımı - L144 Erkek Küp Tutmuyor Cyber_Scout, 23:07
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Sobo Sf 550f Mi Sobo Askı Filtre Mi Sunsun 803 Mü Goldfish2000, 22:42
Yeni Üye Forumu - Dişi Moli Balığım Hep Dipte lepistes5994, 22:30
Yeni Üye Forumu - Fluval Flex Marine 123 Lt Avoure, 21:44
Deniz Akvaryumları Genel - Yeniden Yüksek Destekli Bitkili Akvaryuma Dönüş😊 ErenBugra, 21:05
Akvaryum Tanıtımı - Betta 20 25 Lt Prssy, 21:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sump Giriş Izgarası koraykbl, 20:58
Filtre ve Sump Yapımı - Akvaryum Yapımı kus6urnu, 20:54
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 45x40x35h Yeni Kurulum gulec_44, 20:44
Akvaryum Tanıtımı - Kum Öneri koraykbl, 19:45
Taban ve Gübreleme - Bu Balık Mavi Prenses Mi Sizce? DarKMooN, 18:57
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bitkili Akvaryum Ehtiyar, 17:38
Yeni Üye Forumu - Geri Dönüş Zaid, 16:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? Alcin1907, 16:38
Canlı Doğuranlar - Safkan Velifera MertSoyumert, 16:02
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Caridina Karides Tanki Kurulum Rehberi mrtztsypn, 14:16
Omurgasızlar - İşte Amerikan Rüyası Koksal Gurkan, 12:57
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Sonunda Beta Akvaryumum fishhyy, 12:35
Akvaryum Tanıtımı - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 12:10
Akvaryum Tanıtımı - Etçiller Mi Otçullar Mı Özelliklerini Bilen Var Mı K0L0Ni, 12:03
Amerikan Tetraları Tanıtımı - Yosun Sorunu bursa98, 11:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bks Tüp Üzerinde Hava Yazıyor Co2 Kullanılır Mı ? yyiImaz, 02:34
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin MCY4, 01:49
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Isıtıcı Öneri Jotunheim, 00:45
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - 60x30x30 Low Tech Taban Önerisi MCY4, 00:30
Taban ve Gübreleme
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 40x40x40, Resun Air 8000,haqos Expro 500, Yati Kök MurathanM 16:14
- Geophagus Arıyorum MurathanM 16:14
- Türkiye Lepistes Evi -lepistesin Adresi!!! serkancilek 16:00
- Full Spectrum Zaman Ayarlı Akvaryum Aydınlatma Standart Moss 15:58
- Fluval 57 Sumplı Mobilyalı Akvaryum muratskara 15:52
- Lepistes,aymoly,plati,vatoz,mickey Mouse Plati EKAR 15:50
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 15:50
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 15:50
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 15:50
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 15:37
- Genç Kribensisler Koksal Gurkan 15:37
- 200+ Cüce Vatoz Yavrusu Koksal Gurkan 15:37
- Legrand Marka Prizli Vago Klemensli Elektrik Hattı ootkn 15:29
- Aquaclear 30 Şelale Filtre blenny 14:47
- L. Curviceps Ve L. Dorsigera Arıyorum blenny 14:47
- Mangrov Kökü blenny 14:47
- Aquael Ultra Filter 900 Yem Çeşitleri Driftwood Uriel 14:30
- Jbl Artemio Fluid Arıyorum Uriel 14:30
- 2.67 Tüp Furcifer 14:08
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 14:08
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 14:08
- Creaqua Nano Elit Furcifer 14:08
- Moscow Neon Blue 35tl Kamber Karaaslan 14:00
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 12:59
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:59
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 12:59
- Hobiciden Frontoza Moba veyselsimsek 12:53
- Akvaryumlar veyselsimsek 12:53
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 12:52
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 12:15
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 12:15
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 12:15
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 12:15
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 12:15
- Power Led Armatür pichamsi 12:06
- Bakımı Kolay Zeytin Bitkisi Metinmert Yiğit 11:55
- Sera Otomatik Yemleme Makinesi dark blue 11:46
- Kavanoz Dolusu Zaid 11:18
- Ücretsiz Japon Zaid 11:18
- Akvaryum İç Filtre Zaid 11:18
- Hobiye Son. Malzemelerimi Satıyorum. Güncellendi. osmandbnl 11:14
- Özel Tür Japon Blue - Son 10 Çift osmandbnl 11:14
- Fluval 107 307 Ve Jbl E701 Sıfır Kapalı Kutu propecia 11:11
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 11:11
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri Gurit 11:08
- Demasoni Yavru 2cm tarikyksl 11:03
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 11:01
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 11:01
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 11:01
- İzmir Corydoras Panda Ve Corydoras Sterbai Özgür7 10:40
KULLANICILAR
- 112 Online Kullanıcı, 61 Üye
Online Kullanıcılar
FurkanTezcan,
ttolgaa,
GokturkEkinci,
pitsem,
GhostKoi,
kanaryacı,
Samnastrp,
İsmail_96965,
Stablont,
tailgunV2,
Mithatinal,
ballantines,
Cyber_Scout,
hasancn,
Samoo,
grendel1984,
osmandbnl,
Emre39,
Dumbo,
jador,
K0L0Ni,
omer9,
Deniz001,
EKAR,
BilalM.,
Malawi34,
Koksal Gurkan,
tarikyksl,
muzaffer_81,
Halillard,
Hidro Dinamik,
kopruluonur,
urzais,
melihcarus,
sina cen,
betta.ist,
Maiestas,
platinium,
ardaagnaday,
Tortuga7,
Ehtiyar,
FrankZane,
ternapi,
lojistisyen,
Goldfish2000,
Rafayel,
sinor,
Ömer Kantarcı,
HydroLeaf,
Amati340,
Başak u,
MurathanM,
benelli_bzMi,
Ozgur34,
riptideripple,
kus6urnu,
mendos06,
emin ziya,
AquaVita,
sorbiek,
Brdk64,
Ali Altın,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

