ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GreyGandalf
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
28
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Aralık 2023 21:48
Son Ziyaret:
12 Nisan 2024 15:44
Toplam Mesaj:
29 [0.20 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
28 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Niyazi
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

YOU SHALL NOT PASS 🧙🏻‍♂️

SON 10 MESAJI

Bitkili Akvaryumuma Temizlik Elemanı Arıyorum :)
Ayrı olarak bir yem vermenize gerek yok zaten gördüğüm kadarıyla tankınızda zaten bolca yosun bulunuyor bol ışığınızda varsa oluştukça yosun tüketeceklerdir. İlla fazladan bir şeyler vermek isterseniz ince kesilmiş salatalık veya bitkisel yemleride tüketirler ama dediğim gibi eğer ışığınız yeterli ise oluşan alglar onlar için yeterli olacaktır. Kabuğundaki beyazlıkların nedeni ise düşük ph, gh ve kalsiyum miktarından kaynaklanmış olabilir. Şebeke suyu kullanıyorsan şayet ph ve gh ile sıkıntın olmayacaktır çünkü genellikle şebeke sularının ph ve gh değerleri salyangozlar için yeterli. Geriye kalsiyum kalıyor bunun içinde haşlanmış yumurta suyu, petshoplarda kuşlar için satılan gaga taşı gibi kalsiyum oranı yüksek malzemeler tankına ilave edebilirsin ama göründüğü kadarıyla çok ciddi durumda değil şu aşamada çokta gerekli görünmüyor.
Bitkili Akvaryumuma Temizlik Elemanı Arıyorum :)
Theodoxus fluviatilis veya anatolicus piyasada mini nerite olarak satılan canlılar. Bu canlılar akvaryum ortamında üreyebiliyorlar yetişkinleri boynuzlu nerite kadar olabiliyor. Tabi bu iki canlı türü normal neritelerden daha küçük. Hangisi daha çalışkan diye sorarsan şahsi fikrim boynuzlu neriteden yana olur hem de diger neritelere göre daha dayanıklılar. Ama üreyen nerite isterseniniz theodoxuslara bakın derim.( yumurtalarından yaklaşık 2 ay sonra çıkıyorlar buda çok çoğalmadıkları anlamına geliyor) Ama unutmayın bu canlıların hepsi yosun konusunda yardımcı oluyorlar yosuna karşı mücadelede baş sorumlu ve kurtaracak olan şey canlılardan ziyade su değerleri ve su kimyası oluyor.
Ve son olarak betta ile herhangi bir omurgasız bakılmasını tavsiye etmiyorum bazı bettalar evet uysal olabiliyor yetişkin karideslere dokunmuyor ama yavruları yiyecektir ve saldırgan ise salyangozlarında antenlerine saldıracaktır. Keyifli hobiler dilerim.
Test Kiti Tavsiye
Merhabalar, siparişi vermişsiniz hayırlı olsun ama naçizane fikrim co2 indikatörünüz varsa sadece ph ve tds metre cihazı almanız daha mantıklı olabilirdi. ph ile co2 seviyenize göre kh değerinizi de ölçebilirdiniz ve cihazların daha net sonuçlar verdiği, ömürlük olması da avantajlı olduğunu düşünüyorum. Tabi gh için test ve bittikçe indikatör sıvısı almanız yine gerekli olacak artık mukayesesi size kalmış tabi.[:)]
Co2 Dıy Sistem
Adınıza sevindim[:iyi:]. Keyifli hobiler dilerim.
Co2 Dıy Sistem
Merhabalar, Yok arkadaşın bahsettiği mayalı sistem değil sitrik asit karbonat sistemini soruyor. Memlekette satılan kabartma tozlarının içinde mısır nişastası vanilya tarzı ek maddelerde konuluyor poşetlerinin arkasında yazar bakın isterseniz. Bizim tepkime için istediğimiz sadece sodyum bikarbonat (sodyum bikarbonat+sitrik asit=sodyum sitrat +su+Co2) onun için karbonat almalısınız. Kabartma tozunun içinde de tabiki sodyum bikarbonat var ama diğer maddelerin de var olduğunu düşünürsek gramajı düşecek hesap karışacaktır bir de dıy sistemde kabartma tozu kullanmadım onun için diğer maddelerin reaksiyona etkisi olur mu bilemiyorum.[EDIT]GreyGandalf,2024-02-13 19:59:39[/EDIT]
Akvaryumda Çok Küçük Beyaz Yuvarlak Parazitler
Merhabalar, ben çok küçük olduğundan rhabdocoela benzettim ama internetten videolarına bakıp sizin tespit etmeniz daha doğru olur resimle tespit etmek biraz zor oluyor.
Ph Ve Karbonat Yüksekliği
Ph/kh minus'u aldıysanız osmoz suya gerek kalmayabilir. Dediğim gibi seçenekleri deneyip testleri yaparsınız artık. 1 dGH yaklaşık 17.9 mg/l tekabül ediyor şerit testler biraz geniş sonuçlar veriyor renk biraz 75'e dayanmış gibi ama 75-150 mg/l arasında bir değer olarak hesapladım.[:iyi:]
Ph Ve Karbonat Yüksekliği
Arıtma suyuna geçerseniz kh düşecektir ve ph için dediğim işlemleri yaparsak ph'da düşüreceğiz ama şöyle bir durum var osmoz suyuna geçince gh değerimizde düşecek. Testinize bakacak olursak şu anki sertlik dereceniz 75-150 mg/l arasında buda yaklaşık 4-8 °dH demek yani bu canlılar için uygun (canlıyı daha önce beslemedim ama ansiklopediden baktığımda sertik için 5 - 10 °dH uygun diyor.)
Yani demem o ki kh düşürürsek bitkiler ve canlılar için uygun ph bulacaz ama gh göz ardı etmemeliyiz bunun için şahsi tavsiyem şu; ilk etapta elinizde test de var madem su değişiminizi yarı çeşme suyu yarı osmoz deneyip testi yapın belki istediğiniz değerleri yakalarız baktınız olmuyorsa ikinci seçenek olarak full osmoz yapıp gh ve kh için piyasada satılan gh / kh takviyesini alıp sizin yapmanız. Ha ben bunların hiçbiriyle uğraşamam derseniz daha önce dediğim gibi ph ve kh düşüren takviyeler var onu alıp kullanabilirsiniz.(örn: Sera pH/KH Minus)
Ph Ve Karbonat Yüksekliği
Hocam kh yüksek olduğundan ph düşüşünü engelliyor. Önce kh düşürmeniz gerekli sonra ph düşürmek için hamleler yaparsınız. Kh nasıl düşürecek derseniz; benim bildiklerim osmoz su kullanarak düşürebilirsiniz veya bununla ilgili piyasada takviyeler bulunuyor alabilirsiniz. Kh düşürdükten sonra ph düşürmek için kök, kurumuş yaprak, kızılağaç kozalağı, aktif kumlar ve co2 kullanımı tankınızın ph değerini düşürecektir. Tabi bitkiler düşük ph yumuşak su seviyor genellikle ama tankınızdaki diğer canlılarında uygun şartlarını gözetmenizde fayda var. Keyifli hobiler dilerim.
Tavsiye - Destek Hk
Estağfurullah hocam ne demek bildiğimiz bir şey varsa paylaşıyoruz bilmiyorsak araştırıp soruşturuyoruz, bu hobinin güzel yanlarından biri de bu zaten seni araştırmaya yönlendiriyor olması. Maalesef daha önce filtrede karbon kullanmadım kullanan arkadaşlar bilgilendirirse daha sağlıklı olacaktır. Ama karbon akvaryum suyundaki istemediğimiz bazı organik atıkların yanında maalesef bitkilerin kullandığı mineralleri de absorbe ettiğini biliyorum. Şahsi düşüncem zaten sıvı karbon kullanıyorsunuz birde filtreye koyarak bitkileri sürekli bu minerallerden mahrum bırakmak doğru olmayacaktır diye düşünmekteyim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.