ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Keremseçkin
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
41
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Kasım 2007 10:18
Son Ziyaret:
30 Temmuz 2022 19:02
Toplam Mesaj:
976 [0.16 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kerem Seçkin
Doğum Tarihi:
14 Ocak 1991
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
Çok Serbest Meslek
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kerem Seçkin



L-144      &      Kiriza Gold      &      Galatasaray

SON 10 MESAJI

Tropheus İki Tur
İkisinin de avantajları ve dezavantajları var. Yavru alırsanız istediğiniz kalitede büyütüp, yaşlarını bilerek forma sokarsınız ve kendi koloninizi oluşturursunuz. Su şartları iyi olduğu takdirde adaptasyonları daha kolaydır damızlığa göre. 1,5 - 2 yıl içinde tam olarak oturur ve damızlık olurlar. Tabi aldığınız yavru gerçekten parasını verdiğiniz ırktan çıkmayabilir de artık ülkemiz bu dolandırıcılarla dolu. Damızlık alırsanız ise bu yaklaşık 2 yıllık emekleri biri yapmıştır sizin yerinize. Ama balıklar ne şartlarda bakıldı, tam yaşları ne, hastalık geçirip bünyeleri zayıflamış mı bilemezsiniz tabi. Nitekim eskiden olan hobici mantığı maalesef yok artık. Bizzat benden alınan fazla erkeklerle başka dişileri sanki aylarca beraber yaşayan koloniymiş gibi satıldığını bile gördüm.

Şahit olduklarımı anlatsam balık bile almazsınız da gerçi[:)]

Kısacası önerim damızlık da olsa yavru da olsa güvendiğiniz birinden alın. Bu bir hobi sonuçta, akılda soru işareti kalmamalı.
Tropheus Duboisi Maswa Yavru Sürekli Dipte
Bloatla ilgili makaleleri bir okuyun derim. Başıma hiç gelmedi ama gözlerdeki ve karındaki hafif şişlik onun belirtilerindendir. Erken teşhis çok önemlidir her hastalıkta olduğu gibi. Dikkatli olmanızda fayda var.
Tropheus İki Tur
Öncelikle 80 cm'lik uzunluk hiç bir tropheus kolonisi için uygun değildir. Elinizdeki tank, tek tür için gayet uygun. Kesinlikle yavru olarak 30-40 civarı veya damızlık olarak 15-20 civarı balıkla hem sağlıklı hem de görsel olarak çok güzel bir ortam oluşturabilirsiniz.
Tropheus Yem Seçimi
Osinin granülü ayrıca satılmaktadır. Balık bir an önce büyüsün, gelişsin diye granül yeme yüklenmek yaygın şekilde yapılan hatadır. Granül yeme geçişlerde de sabah aç karnına azar azar atılarak tadından önce şekline alıştırmaya başlanmalıdır. Black grubunda daha net beliren o anlık kafa tonu değişimi balığın ruh haliyle alakalıdır. Zaman zaman simsiyah olurken zaman zaman iyice açık tonlarda olabiliyor.
Tropheus Yem Seçimi
Yukarıda bir çok kaliteli yem yazılmış zaten. Bunlara ek benim önerim granül yeme en az 5-6 aydan sonra başlanması olacaktır. Osi ise hem pul hem granül olarak çok kaliteli bir yemdir ama bazı tropheuslarda alışma sıkıntısını bizzat yaşadım. Alırken bunu da göz önünde bulundurun. Thera-a ise haftada en fazla 1-2 kere verilmesini önerdiğim bir yem.

Kendi yem tercihim 6 aya kadar ;

Jbl spirulina
Tetra phyll ve pro algae
Tropical spirulina super forte pul ve 3 algae pul
7 Aylık Duboisimin Ağzı Dolu Olabilirmi?
Balığınız yumurta taşımaktadır. İlk seferleri olduğu için muhtemelen atacaktır. Birkaç seferden sonra, uygun koşullar da sağlanırsa yavru vermeye başlayacaktır.
Duboisi Maswa
Tankınız tropheus beslemek için uygun boyutlarda değildir. Ya tankınızı büyütmeli, ya da tropheus gibi yüksek hacim isteyen bir türden vazgeçmelisiniz.
Kriza Black Cinsiyet
1. balık %100, 2. balık da %80 dişidir.
Hangi Tür ( Tropheus )
[QUOTE=KadiR]Bende kırma olarak düşünüyorum. Bemba ve ilangi veya kriza kırması olarak. Çünkü aldığımız genç de tankta çeşit çeşit balık var diyordu.[/QUOTE]

Balıklarınız Tropheus Bemba'dır. Kırma değillerdir. Aksine Türkiye standartlarına göre kaliteli bile sayılabilirler. Fazla erkekleri çıkararak yanık kalmış balıklara kondisyon kazandırabilirsiniz.
Salt African Ve Cichlid Trace Kulananlar ?
Kimyacılardan ve ecza depolarından alabilirsiniz. İnternette de satan yerler var.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.