ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
coldest
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
16
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Aralık 2007 14:35
Son Ziyaret:
23 Şubat 2020 21:31
Toplam Mesaj:
420 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erdinç kaya
Doğum Tarihi:
12 Haziran 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
İtfaiye Eri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Balıklarımı çookkk seviyorum

SON 10 MESAJI

Dış Ve İç Filtre Debisini Yükseltme ( Arge )
[QUOTE=ffurkann]Hocam konuyu yeni gördüm, siz zaten sargıları değiştirmek işinden vazgeçmişsiniz ama yine de eklemek istedim. asenkron ac motorlarda devir hesabı formulu şöyledir.
N (rpm) = (60 x f) / 2p şeklindedir. Burada: - f = frekans ve 2p kutup çifti sayısı. 60 ise dakika ile sn donüşümünü sağlar.

Devri arttırmak için ya frekansı attırmalısınız, yada kutup sayısının düşürmelisiniz, ama özellikle kutup sayısını düşürmek haylı zor bir işlemdir aynı zamanda tekrardan yalıtılması bi o kadar zahmetli olucaktır. yinede kutup sayısıyla oynamayı düşünecekseniz mutlaka öncesinde kaç kutuplu olduğunu bilmeniz gerek, eğer zaten 2 kutuplu bir motor ise daha da düşüremiyeceğiniz için boşa uğraş olucaktır. kutup sayısını öğrenmenin en kolay yoluda motorun devrini ölçmektir. 3000 devir çıkarsa 2 kutuplu 1500 devir çıkarsa 4 kutuplu gibi... o sebeple motorun deviriyle oynamak istiyorsanız en zahmetsiz işlem frekansını değiştirmek olucaktır. buda inventör ile sağlanabilir.

not olarak sunuda belirteyim eğer siz motor devrini %50 gibi arttırmayı düşüyorsanız sorun olmayabilir. ancak daha yüksek seviyelerde devir artışı istiyorsanız artık orada, rotor yataklanması, rotorun mil sağlamlığı gibi hususlar devreye giricektir. o durumlardada motorun yatak sarması yada milin kırılması yada yüksek sesli çalışması gibi durumlar ortaya çıkabilir. bilginiz olsun[/QUOTE]

Güzel bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Bunları da göz önüne alarak değerlendirme ve çalışmalarımı sürdürücem.
Floverhorn Balığım Ters Yüzüyor
Bende araştırıyorum bulursam link göndericem size
Yararlı Bakteri Oluşumu Hakkında
Akvaryum 100litre başına 3 çay kaşığı şekeri suda eritin ve akıntılı bir bölgeye dökün 2 gün suyunuz puslu olacaktır bu şeker bakyerilerinizi besler. Glikoz şrubu kullanılabilir ama oranını bilmiyorum.
Floverhorn Balığım Ters Yüzüyor
Hocam balığınızın hava kesesinde fazla hava var ve bu onun dengesini bozuyor internetten videolar ile bu sorunu çözebilirsiniz Yanlız şırınga ile bu havayı almanız gerekiyor bir uzman arkadaştan yardım almanızı tavsiye ederim.
50 Lt Aktif Karbon ( Toplu Alım )
Verdiğiniz güzel bilgiler için tşk ederim. Bana başka Bi amaç için lazım zaten şu an da Yunus besliyorum ilerde discus a geçip jubileyi yapıcam geri kalan bir çok türü besledim :)
50 Lt Aktif Karbon ( Toplu Alım )
[QUOTE=brigantes]Peki o kadar karbonu ne yapacaksınız? [/QUOTE]

Çoğunluk sağlanırsa uyguna almış oluruz sağlanmaz ise satarım :)
50 Lt Aktif Karbon ( Toplu Alım )
Arkadaşlar bi su arıtma malzemeleri satan bir firmadan 50 litre Aktif Karbon alıcam

Kısaca bu alım ücreti beni aşıyor ve topluca katılım olursa alabiliriz düşüncesindeyim
Aralık 16 ya kadar yeterli katılım olmaz ise tek başıma alıcam Piyasada 1 kg aktif karbon 30 tl ye geliyor
ben 50 litresini 630 tl + Kargo ücreti olan 80 tl karşılığında alıcam

Bu toplu aktif karbon alımına katılmak isteyen arkadaşlarımız varmı var ise kaç litre almak istediklerini lütfen konu altına belirtsinler bende not alayım.

[EDIT]coldest,2018-12-09 01:54:52[/EDIT]
Dış Ve İç Filtre Debisini Yükseltme ( Arge )
Bakalım üstad valla heyecandan 10 sefer kalktım uyuyamadım ben saramaz isem bobinajcıya sardırıcam artık. :)

Bobinajcıya sordum o iş baya masraflıymış AC frekans yükseltici almak daha mantıklı oldu şu anda. [EDIT]coldest,2018-12-06 11:31:28[/EDIT]
Dış Ve İç Filtre Debisini Yükseltme ( Arge )
[QUOTE=Kınayu]Selamlar konunun uzmanı olmasam ve teknik terimlerden pek anlamasamda bir reostalı anahtardan geçirilen voltajı düşürüp artılılarak olası devrinin düşürülebileceği kanısındayım. Eğerki o izoleli bölümde kullanılan sarımlara sürekli düşük voltajla çalışmasından kaynaklı bir sorun olmaz yanma gibi bir sorun yaşanmazsa diye düşünüyorum .
Fakat belli bir sarım ve devre bağlı çalışan elektrik voltajla çalışan sarıma yüksek devirde çalışmasına ne etki eder fayda ve olası mümkünlüğü pek olası görünmüyor bende. Düşük akımda ( Voltta ) çalışmasından çok yüksek olmasının zarar vereceği kanısı oluşuyor.
Örnek olarak genel kullanım alanı ve bölgeye bağlı olarak gece yarısını geçtikten sonra normal bir ses ve devirde çalışan Atman Hp 8000 hava motoru hobi odama gittiğimde aşırı sesli ve bir uğultuyla çalışıyor anlıyorumki kullanım azlığına bağlı olarak o saatlerde elektrik Voltaj daha fazla geliyor.
Gün içerisinde normal şebeke akımı 208 Volt ken eksi artı oynaya bilir o dediğim saatlerde baksanız ölçü aletiyle kesin 220 Volt ya tamdır yada çok az üzerini göstere bilir. [/QUOTE]

Açıklamalarınız için teşekkür ederim yarın bi bakıcam bu konuya :) Ya batarız ya çıkarız artık.
Dış Ve İç Filtre Debisini Yükseltme ( Arge )
[QUOTE=TuNCaY61]Terimlerden hiç bir şey anlamadım ama bi heyecanla okudum [:D] . inşallah başarılı olursun takipdeyim.[/QUOTE]

Emin ol bende heyecanlıyım bu ac inverterler yüksek meblalara satılıyor bunun yerine sarım sayısını artırarak bişiler yapmaya çalışıcam hadi hayırlısı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.