ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
can.tasan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Şubat 2008 23:59
Son Ziyaret:
28 Ağustos 2021 00:33
Toplam Mesaj:
96 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
can tasan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Elektronik Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Üçgen deniz akvaryumu

Bir yalnisiniz var Zafer bey ucgen ise kenarlarini carparak  hacmini bulamazsiniz. Yuksekligini bilmemiz lazim ayrica, yuksekligini soylememis Bulent bey ama ben yuksekligine h diyerek size formulasyonu vereyim:

120-120-150 kenarlari ve h yuksekligi varsa hacmi litre cinsinden 7.026 x h hesabi ile bulabilirsiniz.
ornegin h=50 cm yukseklik icin hacminiz 7.026 x 50 = 351 litre olacaktir.
60 cm yukseklik icin ise yaklasik 420 lt olacaktir.
 
Buradaki 7.026 sizin verdiginiz kenarlara gore hesapladigim bir degerdir ve baska bir ucgen icin farkli olacaktir.
 
Cam kalinlik hesabini ise uzun olan 150 cm lik kenara ve yukseklige gore yapmaniz gerekmektedir. Yani sitedeki cam kalinligi hesaplama programinda boy = 150, en= farketmez (hesaplama yapilirken kullanilmiyor rastgele girin) ve guvenlik faktorunu 3 alirsak yukseklik h=50 icin gerekli cam kalinligi 9mm h=60 icin ise 11mm cikiyor.
 
Yukseklik icin siz kac dusunuyorsunuz Bulent bey? Ben 50-60 falan verdim ama bence en azindan bir 70 olsa iyi olur gibi.
 
Kolay gelsin...
80-40-40 deniz . . .
Merhabalar Coskun Bey Akvaryumunuzun son durumu nedir acaba? Yeni resimler var mi? Ben de kendi kurulum planima bir muddet ara vermistim ama simdi yavas yavas tekrardan baslayacagim.
Sizce 100 x 30 x 45h akvaryum ve 40 lt sump icin aqua macro 150p yeterli olur mu?
 
Kolay gelsin...
80-40-40 deniz . . .
Teşekkürler Tekrar özel mesajınızı aldım, taşma konusuna dikkat ederim. Ben de burada sulama v.s boruları satan yerlere bakayım Ankarada o zaman.
 
Görüşmek üzere.
 
80-40-40 deniz . . .
Cevaplar için çok teşekkür ederim Coşkun Bey tam benim kullanmayı düşündüğüm ekipmanları kullanıyorsunuz. Dolayısı ile izin verirseniz size bir takım sorularım olacak.
 
Öncelikle ben 100 x 40 x 45h lık bir akvaryum kurmayı düşünüyorum somp ta 40 lt civarı olacak.
 
Aqua macro as-150 düşünüyorum, sump pompası olarak da atman'ın 1300 lük modelini düşünüyordum sump hacmi küçük olacağı için akvaryuma suyu çok hızlı basmak istememiştim ama anlaşılan, debide de düşme oluyorsa, 2000 liğini düşünsem daha iyi olur. Suyu kaç metreye basıyorsunuz ve debi ne kadar düştü yükseklikten dolayı?
 
Taşırma boruları için koçtaş ve bauhaus'u gezip uygun birşeyler arayacağım su inişi rahat olsun diye 40 mm çap düşünüyorum. Eğer uygun birşeyler bulamazsam sizin temin ettiğiniz yerden bulmaya çalışırım, zaten renk ve şekil itibari ile çok da güzel duruyor sizin kullandıklarınız. Orası akvaryum ürünleri mi satıyor ne dükkanı acaba? Ö.m ile bilgileri atabilir misiniz?
 
Biraz fazla soru sorup başınızı ağrıttım kusura bakmayın.
 
Saygılar... 
80-40-40 deniz . . .
Tebrikler coskun bey guzel bir tank olmus. Size sormak istedigim bir kac nokta var, tasirma ve akvaryuma geri donus icin kullandiginiz siyah borulari nereden temin ettiniz. Gayet şık gorunuyorlar cok hosuma gitti. Caplari nedir?
 
Bir de ps iniz ve sump kafa motorunuz hakkinda bilgi verir misiniz ben de tank kurmayi dusunuyorum da...
 
Saygilar...
Profil Sehpa İçin Fikir Verirmisiniz
Merhaba arkadaslar, konu kirliligi olmasin ben de buraya yazayim hemde arastiran arkadaslar daha cok bilgiye tek linkten ulasir...
 
Ben 100 x 40 x 45h akvaryumum icin profil sehpa yaptirip etrafini mdf kaplatmak istiyorum. Salonda duracagi icin biraz sik olmasi lazim. 3X3 profilden yaptirsam yeterli olur mu sizce? sadece profil ne kadara mal olur? Benim tahminimce malzemesi 35 falan tutar diye dusunuyorum biraz da iscilik eklenir . Ben kendim boyarim. Mdf kaplama nasil olacak ne kadar tutar?
 
Tesekkurler...  
Trakya Cam'ın Fiyatları?

Cevabiniz icin tesekkur ederim Sezgin Bey...

Ankarada nereden bulabilirim acaba o konuda da yardimci olabilecek arkadaslar var mi? Daha yeni eryamana tasindim da bu taraftaki camcilar hakkinda pek bilgim yok...
 
Tesekkurler.
Trakya Cam'ın Fiyatları?
Arkadaslar ben 100 x 40 x 45 h lik bir akvaryum yapmayi dusunuyorum tuzlusu olacak dolayisi ile 6 mm cam kurtarmasina ragmen 8 mm ile yapayim diyorum sadece cam fiyati ne kadar olur sizce? Yaklasik olarak tabiki...
 
Tesekkurler
Reef yolunda.. Yeni foto syf 7

Tebrik ederim Yusuf Bey cok guzel bir akvaryum oldu. Yalniz sump sistemi hakkinda hic bilgi vermediniz. Fotograflar bekliyoruz.

Saglikli baliklar dilerim...
Sump yada dis filtre kararsizim, tavsiyeniz?
Dis filtrenin isimi goreceginden eminim fakat hem elimdeki akvaryumu degerlendirmis olmak hem daha ucuza daha iyi bir filtrasyon elde etmek istiyorum. Sumpun faydalari ortada zaten, benim icin en onemli olanlari ise ekipmani toplamasi ve mudahale etmenin kolay olmasi. Fakat bir yandan da bir filtre alip iki ayda bir temizlesem yeter demiyor da degilim. Ama benim icin sump biraz daha onde geliyor.
 
Cevap icin tesekkurler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.