ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hayatguzel
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Aralık 2010 19:20
Son Ziyaret:
01 Şubat 2011 18:52
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
halil ersin
Doğum Tarihi:
01 Mayıs 1984
Yaş:
39
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Bursada Akvaryum İmalatçıları
Emin cam a yaptırdım 1 ay önce bir akvaryum.100-50-60 ölçüsünde.Ayna kapaklı ,Kayıt kuşaklı,rodajlı,çerçeveli,10 mm camdan.Sağolsun straforuma, Küçük bi akvaryum gibi olan asma yavruluğuma eve nakliyesine kadar herşeyi 200 tl ye halletti..İşcilik süper, camda çizık bile yok zaten kendisi hobici ve akvaryum imalatı üzerine camcı.İlgisi alakası da cok samimi.Başka yerlerden de fiyat aldım en uygunu buydu.Tel no:0532 662 9403 emin mutlu.Bi fiyat alın derim.
Su piresi
Su piresi büyütme hakkında yanlış fikirdesiniz 1 bardak pire 1 haftada binlerce olmaz ama sürekli şekilde işnizi görür.Su piresi beslemenın yanında tedavi amaçlıda kullanılabilir iç parazit için.1 tas içine nidazol yada flaggy'i eritirsiniz.İçine su piresi koyup 4 saat bekletin(ben hep 4 saat beklettim) ağızdan flaggy yada nidazol vermekten daha zevkli olur.Otcul balıkta su piresi kullanmadım ama etcil balıkta kullandım.Bir miktar ucuz granul bitkisel yemlerden, 1 miktar siyah olan alabalık yemide denilen balık yeminden,bir miktar tetra bits ve bir miktar kuru maya' yı küçük kahve değirmenimde 2 kez çekip cok ince tülden geçirerek 20 lt lik su piresi tankıma kattım.Göz kararı.Saygılar.
Taş hakkında görüş
Evet parçalanıyor hala onu yıkamakla uğraşıyorum.Diş fırcasını deneyeceğim.Teşekkür ederim Tuncer bey.
Taş hakkında görüş
Tuncer bey korkuttunuz beni :D atarım taşı vaktim yok. Araba yıkama yeri mantıklı geldi fikir için cok teşekkür ederim Cenk bey.
Taş hakkında görüş
Uzun bir yıkama yaptım ama ne yaptıysam temizlenmedi.Girintisi cıkıntısı bol olduğundan sanırım.Ayrıca  sivri olmasa el ile ovalayıp temizleyeceğim ama onada imkan yok.Nasıl temizleyebilirim?
Taş hakkında görüş


Resimdeki taştan bir taş marketten bolca aldım ancak suya salınım yapıyor.Öyleki taşı cıkarmak için elime aldığımda geride bulanık bir bulut bırakıyor.Tuz  ruhuyla köpürttüğümde ise tamamen eriyor.Daha önce kullanan varsa yorumlarına ihtiyacım var.En azından nasıl temizleneceği.Bir cok akvaryumcuda bu taşı görmüştüm.
Zeolit ve lav taşı
Yem konusunda sıkıntım yok.Lavtaşı hakkında kimsenın kesin bir şey söyleyemediğini gördüm.Kimse suyu yumuşatır diyemiyor.Kimisi taşın çıktığı coğrafyanın etkili olacağını, kimiside bir müddet yumuşatağını söylüyor.Deneyeceğiz en güzeli.Teşekkür ederim gökhan bey ilginiz için.
Şelale Filtre Tavsiyesi
Ekol 15 kousuna sonuna kadar katılıyorum.Geniş iç hacmi istediğin gibi doldur.Küçük şelale filtreden hada cok işinizi göreceğim kanaatindeyim.Foumda ekol' ü araştırın.
Şelale Filtre Tavsiyesi
Atman cf-600.Tepe filtresi hiç kullanmadım ama atman hem sesiz hemde geniş hazneli.Debisi de test ettim 600 litre ceviriyor.Bence işini görürür 1 yıldır sorunsuz kullanıyorum ama akvaryum üstü tamamen kapalıysa kapağını kesmen lazım.Akvaryumun kenarına takılıyor.
net 110 litre dış filitre önerisi
Dış filte kullanmak normal şartlarda  su değişimini etkilemez.Yani su anki duruma göre nispeten daha ii olacaktır su değişimi acısından.Ama bana sorarsan 110 lt akvaryumda dış filte kullanman iyi olur dersenki ona param yetmez şelale filtre al ama atman 600 lt ceviren var onu almanı tavsiye ederim.Onada olmaz dersen hiç kullanmadım ama pipo filtre oneriyolar.
Ama demek istediğim  dış filtre kullanmak dip cekimi yapmayacağın anlamına gelmez.Aslında sen ne kadar sürede dip cekimi yaptığını söyleseydin daha açıklayıcı olur kanatindeyim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.