ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
akaslu
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Mart 2011 18:40
Son Ziyaret:
18 Eylül 2016 10:05
Toplam Mesaj:
519 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet KAŞLÜ
Doğum Tarihi:
23 Ağustos 1984
Yaş:
39
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Pruduct Manager at IBM
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



SON 10 MESAJI

60x35x40 84 litre
[QUOTE=ka2n]Ledin rengi çok hoş duruyor, hayırlı olsun. 
Suyun üst hizasıyla ledlerin arasında min. 20 cm mesafe bırakmaya özen gösterin ama :) 
İlk etapta beyazları kısabildiğiniz kadar kısın, beyazın yosun yapmak dışında pek bi cacığı yok. Maviler çok açık olunca göze pek hoş gelmese de tank oturana kadar biraz sabretmek gerek :)
[/QUOTE]

Evet aslında yukarı asmak istediğim için arka tarafa astığım dirseklere güvenemedim :) Sallanıyor...
Bakalım daha testlerimi bekliyorum akvaryumcu kar nedeniyle getiremedi :/ Ben mavi ışıkları daha çok seviyorum :) normalde de max mavi kullanmaya çalışacağım (tanka zarar vermediği sürece )


akaslu2015-01-06 19:56:21
60x35x40 84 litre
Merhaba. Sonunda led lambalar geldi :) montajini yapamasamda denemesini yaptim gayet hos goruntusu var.
sumpi sessizlestirdim. 1x25 lik borunun icine tetra tec dis filtremin hortumunu yerlestirdim su sesi kesildi. Ek olarak borularin disina izolasyon kapladim:) . Akvaryumdan sumpa su akis borusu yine hafif sag asagi bakacak sekilde ayarladim su cekis sesi yapmiyor . Sifonlama cok az yapsa da testler sonucunda herhangi bir tasma veya ters bir durum olusmadi :) neredeyse sifir sesle calisan sumpim oldu :))

Led montaji planladigim gibi olmadigi icin mobilyadan keserek ledi asmak icin birseyler yapacagim. Birazdan tesimleri eklerim.

ledakaslu2015-01-06 19:09:56
Sonunda Deniz
Selam :)

Kaan beyin yardimi sayesinde bende deniz akvaryumuna geciyorum beraber guzel bir kurulum gerceklestirmeye basladik :) konularina anca bugun bakma firsatim oldu :) bu konuyu canlandirmak istedim :) Varsa guzel resimlerinizi bekliyoruz....
60x35x40 84 litre
[QUOTE=ka2n] Hortumu cikartin. Oraya bir dirsek takin. agzi yukari baksin, izgara gibi gozukecek sekilde hafif kesikler acin. daha sonra sistemi calistirin, motorun debisine gore yavas yavas inis vanasini kisin, ama her an yaninda olun ve seviyeye bakin tasma olmasin. hava kesilip, tasma olmadigi zaman birakin:) 
[/QUOTE]

Tesekkur ederim aslinda aklimfa t boru alip takmak vardi overflow sistemindeki gibi. Tnin bir ucu akvaryum icindeyken diger ucu yukari bakacak sekilde. Ses yapmasin diye de uste bakan kismi delikli kapakla kapatmak.

Yardimlariniz icin inanin cok tesekkur ederim. Kismetse bu hafta tum malzemeleri tamamlamayi umuyorum.eger lamba gelirse hafta sonunda kurulumu yapmayi planliyorum.

60x35x40 84 litre
[QUOTE=ka2n] Emiş kısmında hortum var yanlış grömüyorsam, hortumun ucu da iyice aşağı bakıyor, elektrik kesintisinde çokça sifonlama yapar bu durumda. Onun dışında gayet derli toplu olmuş, elinize sağlık.[/QUOTE]

sifonlama ne demek :) bilmiyorum ama evet elektrik kesinitisi testinde geri su cekmiyor ama tasma durumu yok . hortumu cikarttigim zaman ise su giris yerinden hava aldigi icin cok ses yapiyor. elektrik kesinitisi burada olmadigi icin cok fazla sorun etmedim ama haklisiniz. peki bu sorunu nasil cozebilirim tavsiyeniz var mi ?
60x35x40 84 litre
Sonunda akvarymu test etmeye basladim. video kalitesi icin ozur dilerim.

Video : test

Duvar kağıdı aklıma gelmedi :))
akaslu2015-01-04 13:31:58
60x60x43 yeni kurulum ve sorunlar
Merhabalar ,

Tankınız gerçekten çok güzel olmuş umarım sağlıklı bir şekilde beslersiniz.
Benim bir kaç sorum olacak.

1. Suyum netliğini kaybediyor demiştiniz , Nasıl çözdünüz bu sorunu ?
2. Mercanları eklemeden önce herhangi bir şey suya eklediniz mi ?
3. Akvaryumunuzun son durumu nedir ?

bende kurulum işlemine başladım.  Şu anda malzemelerin gelmesini bekliyorum. Sump sistemini çalıştırmaya başladım 1 gündür boş bir şekilde çalışıyor :) sizin gibi akvaryum severleri gördükçe daha da çok hevesleniyorum :)
60x35x40 84 litre
[QUOTE=ka2n]Ahmet Bey, son paylaştığınız resimdeki, sağdan ikinci. Yani refigiumdan ps bölmesine su geçtikten sonra ilk bölme(yere basan) onu iptal ederseniz sorun yine çözülür.Eğer refigium kullanmayacağım derseniz de ref. bölmesini su tamamlama olarak kullanırsınız :)[/QUOTE]

Evet ayni bolmeden bahsediyoruz. :) yilbasindan sonra tamamlarim artik aydinlatmada gelir 3 haftaya kurmus olurum tanki :)
60x35x40 84 litre
[QUOTE=ka2n]Şimdi anladım :) Sistem güzel. Ama ps bölmesinin tabanında tortu birikebilir bu şekilde. Refigiumdan çıkan su, ps bölmesine indikten sonra aşağıdan geçseydi ilk seferde(sizde üstten geçiyor) Sistem daha güzel çalışırdı. Bu şekilde, refigiumdan gelen su üstten üstten yan bölmeye geçecek sağlıklı bir akış olmayacak umarım anlatabildim.[/QUOTE]

Tesekkurler Kaan Bey , Demek istediginizi anladim cozum olarak aklima 2 sey geliyor.

1. Duzenli bir sekilde dip cekimi yapmak  ( skimmer bolgesinde ) ama bunun bazi riskleri olabilir
       1.1 sistemi durdurmak gerekebilir.

2.  ustten geciren paneli iptal edebilirim . cok fazla bir sasirtma olmaz ama en azindan alttan gider.

kafa motorum geldi bu arada . hemen test ettim. maalesef 100 % gucle kullanamiyorum 1x25 lik boru kullandim fakat yinede hafif fazla pompaliyor
akaslu2014-12-31 12:07:46
60x35x40 84 litre
[QUOTE=ka2n]Sumpta tek bir oynamayla tüm problemi halledelim. Bu haliyle güzel çalışmaz. En sağdaki yere basan bölmeyi iptal edin. Suyu ordan verin. Oraya ps koyun(su seviyesi orda sabit kalacak), en sagdaki bölmeyi de tatlı su ekleme bölmesi olarak kullanın.
Benim led armatürüm 45w toplamda. Simülasyonlu kullanıyorum. Maksimuma çıktığında bile 30w ı geçmiyor. Akvaryumumda sadece soft olmasına rağmen hepsi mutlu. 165wı dimsiz kullanmanız imkansız. 300lt tanka yeter :)
Resim  kalitesi ve dağınıklık için kusura bakmayın. Bu benim tankım :) Sump şuan iptal durumda olduğu için malzemeler yukarıda malesef.


Sumpınızı sanırım pleksiglass mı ne adı, eski resim çantalarının yapıldığı malzemeile ayırmışlar. Sökme ile uğraşmayın. Taban silikonuna zarar verebilirsiniz. En sağdaki bölmeyi camdan 0.5cm uzaktan kesin bence :)[/QUOTE]



sump aslinda su sekilde calisacak.

soldaki bolmeye su inecek. orta bolgede sump ve isitici , en sagdaki bolme eheim 2000 su pompolayacak. bu sekilde de mi is yapmaz ? akvaryumu diger taraftan resimlemisim onun icin kafaniz karimis olabilir.


aslinda sumpi ben hazirladim. icerisindeki malzeme PVC glass olarak geciyor.resim cantalari cok yumusak plastik bunu testere yardimi ile kesiyorsunuz.
akaslu2014-12-31 10:10:32

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.