ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
akgulsoner
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Mayıs 2006 10:31
Son Ziyaret:
07 Şubat 2010 14:58
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Soner Akgül
Doğum Tarihi:
08 Temmuz 1972
Yaş:
51
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Soner Akgul
İçerenköy / İstanbul

SON 10 MESAJI

Ph: 6,64 bunu nasıl yükseltebilirim?

Phı yükseltmek gayet kolay. Damacana suyu kullanmak yerine dinlendirilmiş çeşme suyu kullanın. İstanbul da çeşme suyu 7-7.5 arası. Ayrıca kullandığınız damacana suyu RO suyu ise mineral bakımından da oldukça fakir olabilir. Damacana damacana su almaya gerek yok.

Saygılar

 

discusum ufak taşlarıda yutuyor

Tarkan bey

Olmaz. Benim bir diskusumda ilk geldiği günden beri dışkısından taş çıkartıyor. Önceleri anlam veremedim. Ama bu taş yutan diskus en fazla büyüyen balık. İnanılmaz büyüdü. Korkulacak bir durum yok.

Diskusumda Beyaz Bnk ve Beyaz Dışkı(Acil)

Volkan Bey

Çok acele etmeyin. Bende başından ayrılmazdım akvaryumun. Bir akvaryumun oturması 1 ayı buluyor. . Bence karbonu da çıkarabilirsiniz.

Nitrit ve nitrat oranının yüksek olması henüz akvaryumunuzda "nitrifying bacteria" denen faydalı bakterilerin oluşmamasındandır. Zamanla düşecektir. Söylediğim gibi çok uzun zamanları bulabilir akvaryumun oturması. Akvaryumu kurduktan sonra ertesi gün insanın balık alıp içine atası geliyor:) Ama sabretmek lazım.

Sizin için şu anda yapabileceğiniz en güzel şey balıkların sağlık durumlarını koruyabilmeleri için severek yiyeceği yemler vermek ve bu esnada da akvaryumunuzun oturmasını beklemek. Bunun için ev yapımı yem tarifleri var bu sitede. Dana yüreği, karides karışımları kullanın. Tabi bunların artıklarını mutlaka en kısa sürede sifonlayın.

15 gün-1 ay bekleyin balıkların durumunda değişiklik olabilir. Bu diskuslar çok nazlıdır. Biraz nitrit veya nitrat arttığı zaman hemen moralleri bozuluverir.

Bu arada nitrit ve nitrat oranını kontrol altında tutmak için su değişimlerine devam edin. Filtrenizdeki elyafı kesinlikle yıkamayın.

akgulsoner2006-10-30 21:11:20
Diskusumda Beyaz Bnk ve Beyaz Dışkı(Acil)

Volkan Bey

Siz balıklarınızı ne zaman aldınız ve birde neden sadece karbon var anlamadım?

Bir de yem olarak ne veriyorsunuz? Su değerlerini ölçme imkanınız var mı?

Hemen paniklemeyin.. Bu bahsettiğiniz sebeplerden hemen ölmez balıklarınız. Hep beraber kurtarırız inşallah.

akgulsoner2006-10-30 18:32:19
Discusum saklanıyor..

Ben senin dediğin sistemi uzunca bir zaman uyguladım. Hasta balıklar ilginç bir şekilde haşlanmış ıspanak yiyorlardı. Bu hastalardan bir tanesi dana yüreğide yemeye başladı. Sonra tekrar kesildi. Bu bir ay devam etti. Fakat kesinlikle kuru yem almadılar. Zayıflamaya başladılar. Senin söylediğin gibi uzunca bir müddet uğraştım fakat bu parazit sürekli nüksetti durdu. Bir hafta düzelir gibi oldular sonra tekrar yemden kesildiler.

Fakat bu ilaç tedavisinden sonra 2 aydır kuru yem yemeyen balıklarım ana tankıma aktarır aktarmaz kuru yem yemeye başladılar.

hatta bu hastalardan iki tanesi eş tutma davranışları sergilemeye başladı ertesi gün. Ben ilaç kullanmadan beyaz dışkıyı gideremedim.

Discusum saklanıyor..

Fatih Bey

Bu iç parazit belirtisidir. Beyaz dışkı balığınız ishal demek. Bunun için bu balığı ayırıp tedavi etmeniz gerek. Ben 70 litrelik bir akvaryuma ayırıp metronidazol tedavisi uygulamanızı öneririm. Bu akvaryuma ana tankınızdan su koyun.

bir adet flagyl tableti 60-70 litreye eritip atın. Flagylin yarılanma ömrü 12 saat. Dolayısıyla ben işten fırsat bulduğum zaman sabah ve akşam %50ye yakın su değişimlerinden sonra 1 tablet uyguladım. Antibiyotik tedavileri biraz sabır gerektiriyor. 1 hafta-10 tün devam etmeniz gerekebilir. Bu esnada fazla yemleme yapmayın.

Ben metronidazolun yanında bir tanede piyeloseptyl kullanıyorum. Nitrofurozan içerikli antibiyotiklerin balıkların kanına en fazla geçen antibiyotik olduğunu okudum.

Siz önce metronidazol deneyip, eğer iyileşmezse bunu deneyebilirsiniz.

Methilen mavisi ve formalin tedavileri de tavsiye ediliyor ama ben denemedim.

Ayrıca metronidazol yerine ornidazol içerikli ilaçlarda kullanabilirsiniz. Ornisid diye bir ilaç var.. Ama o flagylden çok daha pahalı.

Balığınızın rahatsızlığı daha yeni başlamış anladığım kadarıyla. Kısa sürede iyileşeceğini tahmin ediyorum. Ana akvaryumunuzdaki aynı şartları sağlamanız yeterli olacaktır. Sıcaklığı da aynı tutun. Ben 33-34 derece yaptığımda balıkların çok fazla rahatsız olduğunu gördüm. 28-29 da tutmanızı öneririm. Ayrıca balığınız tek başına strese girebileceğinden dolayı karanlık bir yer temin etmenizi öneririm. Yemlemeden bir yarım saat önce ışığı açın. Yemledikten 20-30 dk sonra dipte kalanları çektikten sonra tekrar kapatın.

Ben karantina akvaryumuma sadece hava taşı ve ısıtıcı koyuyorum, çünkü piyeloseptyl biyoljik filtreyi tamamen çökertiyor zaten.

Discuslarımdan birini kaybediyorum...

baktrim fortun dış parazit tedavisinde kullanıldığını hiç okumadım.Onun yerine praziquantel etken maddeli bir şey kullanabilirsin. Tenikur denen bir ilaç var. 1 litreye 2 mg gelecek şekilde birer hafta arayla 2 defa uygulanması tavsiye ediliyor. Bu ilaç akvaryumlarda en fazla rastlanan trematodlara karşı etkili. Ben kullandım ama gözle görülür bir değişim göremedim. Belki faydalı olmuştur. Titreme ve sürtünme eğer çok aşırı değilse bırakın kendi haline. Benimkiler de zaman zaman sürtünüyorlar sonra kendiliğinden düzeliyorlar. Su değişimleri önemli tabi ortamdaki parazit popülasyonunu seyreltmek için.

Ali Osman Beyin bir lafı var. Diskuslar ya aslan gibidir ya da hastadır. O yem yemede nazlananı siz takip edin. Dışkısını görmeye çalışın. Eğer bu bahsettiğim kıvamdaysa o zaman müdahale etmek gerekebilir.

akgulsoner2006-10-28 10:27:30
Discuslarımdan birini kaybediyorum...

Olgay bey,

Tedavi uygulamadan önce iyi araştırın bence. Baktrim fort dış parazit tedavisinde etkili değidir. Buna ek olarak eğer balıklarınız yem yiyor ve mutluysa bırakın sürtünsünler. Baktrim fort geniş spektrumlu gram negatif bir antibiyotiktir ve biyolojik filtrenizi çökertir. Boşu boşuna balıklarınıza antibiyotik yüklemeyin. Her zaman balıklarınızda dış parazit olacaktır. Ama balıklarınızda nefes almada zorluk varsa (tek taraflı açılıp kapanan solungaç gibi) o zaman dış parazitten bahsedebiliriz. Yem yiyor mutlu bir şekilde ortalıkta dolaşıyorsa kendi haline bırakın.

Discuslarımdan birini kaybediyorum...

Olgay bey,

Benim de 3 tane diskusum yemden kesilmişti. Beyaz beyaz dışkılıyorlardı. Birçok diskus sitesinde bunun iç parazitten kaynaklandığı yazıyor. Ancak bu durumda metronidazol etken maddeli ilaçların tedavi maksadıyla kullanılabileceği yazıyor. Zaten komada olup durumu kritik olan bir balığa ağızdan tedavi uygulamak, su şartlarıyla çok fazla oynamak (ısı, ph vs.) balığınızın direk ölümüne neden olacaktır (tecrübeyle sabittir malesef).

Bu hasta olan üç diskusumu ayırdım ve 70 litrelik bir karantina akvaryumuna koydum. Bu akvaryumun suyunu da ana tankımdan aldım. metronidazolun plazmada yarılanma ömrü 10-12 saattir. Her sabah ve her akşam %30-40a yakın su değiştirip 1 adet flagyl ve 1 adet "piyeloseptyl" attım. Bunu en az bir hafta uyguladım. Fakat piyeloseptyl ışığa duyarlı bir antibiyotik. Karantina akvaryumunuzun karanlık bir yerde olması gerek.

4ncü günün sonunda hepsi yem yemeye başladılar. bende ilaç dozajını azalttım ve 10 gün sonra ana tankıma geri koyduğumda hepsi gayet mutlu bir şekilde dolaşıyorlardı. Tabi ben evde daha mutlu bir şekilde dolaşıyordum o da ayrı bir mesele. Hasta bir balığı tedavi etmek kadar muazzam bir duygu olamaz herhalde.

İnşallah bu zevki sizde yaşarsınız. Bence yanık bile olsa onlar sizin diskuslarınız. Varsın yanık kalsın. Başarılar.

Discusum saklanıyor..

Fatih Bey,

Bazen ne kadar da su değiştirseniz hastalanabiliyorlar. Bazı sitelerinde zaman zaman diskusların anlamsız bir şekilde oruç dönemi yaşayacaklarından bahsediyor. Sonra kendiliğinden tekrar yem yemeye başlıyorlarmış.Ben bu oruç dönemini hiç yaşamadım. Tecrübelerime binaen, ne zaman yemden kesilseler bir ay kadar bir süre sonra beyaz dışkı görüyorum. Balığın fiziksel durumunu kontrol edin ve dışkısını görmeye çalışın. Eğer uzayan beyaz bir dışkı ise; hastadır. Teşhis ve tedavi konusunda benden daha tecrübeli arkadaşların yazdıkları yazılar var. Yanlış yönlendirmek istemem sizi. Yem yemeyen balığınızı bir müddet daha gözlemleyin öneririm.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.