ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
blackphalanx
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Haziran 2011 00:27
Son Ziyaret:
25 Mayıs 2016 05:07
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer Ersezgin
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1979
Yaş:
45
İl:
Balikesir
Meslek:
Doğaltaş
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer Ersezgin
Rodi Pet&Vet

SON 10 MESAJI

240.60.60 MARİNE AKVARYUMUM
[QUOTE=cüneyd]Öyle su değiştire değiştire çözemezsin o işi.İlerde dino,cyano,sakal yosun hertürden pislik mahlukat seni bekliyor olacak şimdiden geçmiş olsun.[/QUOTE]

Bu iş tamamen su içerisindeki element/partikül yoğunluğu ile alakalıdır. Nasıl ve neye dayanarak yukarıdaki sonucu çıkardınız anlamadım. Sonuçta su değişiminde tanktan su çıkacak ve saf su ile sentetik tuz eklenecek, yoğunluk otomatik olarak değişecek. Böylelikle yukarıda yazmış olduklarınız da tanktan çıkacak. Alg türlerinin besini azalacağı için alg ya hiç olmayacak yada kısa zamanda yok olacaktır. Kimya 1 ders.

Sizin dediğinize göre basit bir tatlı su akvaryumunda su değiştirerek nitrat dan kurtulmamız mümkün değil.


Saygılar
240.60.60 MARİNE AKVARYUMUM
[QUOTE=iskender türk][QUOTE=Kahraman ONAR]İskender hayırlı olsun kurulumun resif akvarumuna geçiş yapman çok iyi olmuş bence son noktayı koymuşsun.Malzemelerin ve akvarymun çok güzel iyi günlerde kullan inşallah.

Nacizane bir iki fikrimi belirtmek isterim görünüyor ki aydınlatmayla alakalı kafanda soru işaretleri mevcut ve kafan karışmış durumda.Bence kullanan arkadaşlarla da tecrübeyle sabit resif akvaryumlarında en iyi performansı bence t5 kombinasyonu veriyor.Çok sağlıklı bir sistemin olur iyi bir 6x39w veya 8x39wlık bir kombinasyon süper olur derim.

Birde ilk kurulumda diatom sürecini kısaltma adına Prodibio - BioDigest ürününü kullanmanı şiddetle tavsiye ederim.

Tekrar hayırlı olsun..........
[/QUOTE]

Teşekkürler Kahraman Bey..
Aydınlatma konusunda şuan için değişiklik yapma şansım yok maalesef artık şansıma diyeceğim.. diatom konusu hakkında fazla bir bilgiye sahip değilim ama şunu belirteyim,buradaki akvaryumcudan uzun zamandır akvaryumda olan kayalar gelecek,diotom olduğunda yazdığınız ürünü değerlendiririm.. 
[/QUOTE]

İskendercim,
Aynen kahraman beyin dediği gibi sana verdiğim cam tüp Prodibio - BioDigest idi. Yanlış hatırlamıyorsam nereden alacağını da söylemiştim. Bizde toptanı mevcut değil netten ucuza temin edebilirsin. Boşuna fazla para ödeme. Ayrıca aldığın kayaların 2 yıllık olması ve suyununda %45-50 gibi bir kısmının oturmuş eski su olması diatom sürecinini sıkıntısız atlatmanı sağlayacaktır. 
Ayrıca teşekkürlerin e karşılık Rodi Pet&Vet ailesi olarak bizde teşekkür ederiz. Gayet iyi bir akşamdı. :)
Sarı Prenses Ve Yunus Akvaryumlarım
Can gerçektende titizmişsin. Anlatıyordunda bukadarını beklemiyordum. Akvaryumların hepsi pırıl pırıl. Bu hobinin hakkını veren insanlar artık gittikçe azalıyor. Ayrıca Tropheus Duboisi Maswa yavruların çıktı :). Seni bekliyorlar bence büyük akvaryumda trop başlamalı artık.
150x55x60h Mbuna tankım (Yarışma derecesi sf:6)
İskender, resimler bana telefondan gösterdiğinden çok daha güzel görünüyor. Kayalar bir harika. Tekrar tebrik ederim kardeşim.
Tetra 2400 iç dizilim?
Arkadaşlar,
Son yaşadığım ve direkten döndüğüm (şükür kayıp yok) nitrat patlamasından sonra 2L kadar Seachem Matrix Substrat ve Micropbe lift Gel Filter Bacteria ürününü aldım.

Filtremdeki sıralama en altta seramik üstünde bioball üstünde çift sünger ve en üsttede karbon ve elyaf var. Klasik Tetra sıralaması yani.
Açıkcası Seachem matrixi nereye koymalıyım?
Sıralamayı filtre pis suyu alttan aldığı için en alta çift kat süngeri geçirerek mi yapmalıyım?

Karbonu çıkarmayı düşünüyorum. Seachem Matrix almamdaki sebep filtrenin debisinin yüksek olması ve bakterilere daha çok tutunbma alanı sağlamak istemem.

Tankım 600 Lt 1e4d yunus, 1e4d sarı prenses, 1e2d kadanga(5cm), 1e2d iceman ,2 ad redfin,3 vatoz,2 Tatlı su midyesi.

Şimdiden teşşekkür ederim.
600lt oturmuş tankım
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Kadango erkeklerin başı mavi mov gövde turuncu olmuyormu. Bu türde bilgim biraz az. Ben elimde 3 adet dişi var sanıyordum. Ayrıca aylardır herhangi bir çiftleşme yada kur gözlemlemedim.
Sayın Yılan Avcısı
Bu akvaryumu zaten Doğan Beyin akvaryumunu görünce yaptırmıştım :). Testileri kayaların altına gelmek şartı ile gizleyebilirim. Önerinizi dikkate alarak daha çok lav kayası ekleyeceğim. Testileri koymaktaki amacım dişilerin saklanıp huzur bulmasıydı. Malesef Balıkesir de forumda gördüğümüz akvaryum kayalarından bulamıyorum. Akvaryum yer darlığından köşede dururyor arkasına fon yapıştıracağım.
 
Saygılar
600lt oturmuş tankım
Fatih Bey,

1 Tanesi zaten erkek. Yunuslara tek erkek yeterli yoksa kargaşa çıkar diye biliyorum. Resimde benekli olmayan erkek değil mi?


600lt oturmuş tankım
Fotoğraf:
               
               
               



Boyut (cm): 100x100x60 cm


Kapasite (litre): 600 Litre

Canlılar: 1e4d Sarı Prenses, 1e2d Iceman, 1e4d Yunus, 3d Kadango, 1e Redfin, 2 Red Shark, 3 Vatoz ve 2 yavru iceman, 1 yavru Yunus, 2 Tatlı su midyesi.

Malzemeler:Kum olarak mercan kırığı, Tetra 2400 Dış Filtre, Tetra 400 Hava motoru, Eheim Jager 300w ısıtıcı, Ada Red Led air pum ve volkanı, Hydor 4 Dalga motoru, Lav kırığı kaya ve delikli tüf kaya(sanırım), 3 adet kırık çömlek, 4 adet bonzai Plastik bitki,Emperadore Light ve Teos Yeşil mermer. Fon henüz eksik. Muhtemelen okyanus resmi konulacak.

Akvaryum Bakımı: Haftada bir su değişimi, Dip çekimi yapamıyorum malzeme eksik.

Kullanılan Yemler: Tetra Cichlid bits, sera granugreen, sera granu red, açık ucuz yem...

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Microbe lift chiclid proper water chem, Microbe lift chiclid vitamins ve su değişimlerinde 2 avuç sıcak suda eritilmiş kaya tuzu.

Balıklarımda düzenli olarak yavru almaktayım. Sarı prensesler ve icemanler adeta fabrika gibi çalışıyorlar. Ama yunuslar biraz çekingenler sebebi de karma tank olmasından sanırım. Kodangolarım zaten 3 dişi erkek bulamadım.

Saygılar....



Balığımın cinsi nedir?
Arkadaşlar resimler cep telefonu ile çekildi kusura bakmayın.
Şimdiden teşekkürler


Balığın türü nedir?

Türü hakkında bilgi verebilirseniz memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.....

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.