ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
! MAVİ !
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Temmuz 2011 08:05
Son Ziyaret:
17 Şubat 2012 20:23
Toplam Mesaj:
75 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İlhan ARSLAN
Doğum Tarihi:
03 Ocak 1989
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Makine
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İlhan ARSLAN

SON 10 MESAJI

Kırılan Eheim Air Pump 200'e Bi Çare
Orayı inceden kalına matkapla biraz genişleterek içine diş açılıp minik bir rakor yada diş açmadan hortum eki aparatı kadar genişlese  o parça yuvaya sıkıca geçecek kadar oturur. Dıştan da çok hafif aktivatörlü yapıştırıcıyla sağlamlık ve sızdırmazlık sağlarsınız eskisi gibi kullanıma devam edilebilir. 
Deniz Kumu
Dere çakılı olabilir ancak her renkten ve quartz olursa güzel duruyor. Ayrıca dere çakılı bitkilendirince daha dikkat çekici görünüyor bence .
Yeni kuracağım japon akvaryumu için tavsiyeler
Mavi arka fon, 3-5mm yada daha büyük karışık renkli dere çakılı kullanacağım tabi bu kum ve kayaya ulaşmak mesele maalesef bakalım vitasand'a direk mail attım. Malum akvaryumcuya gitsem 15-20 kilo için allahın çakılına kilosu 1 liradan aşağı fiyat vermezler daha bunun kayası var gyanas yada fosil düşünüyorum ne dersiniz? Ayın 7 sinden itibaren yapımına başlanacak bilgi olarak donanımlı olmaya çalışıyorum :)

Demin yazmayı unuttum birkaç öbek bitki düşünüyorum gerek kısa boylu gerekse su yüzeyine kadar bakımı kolay ama güzel bitki ne önerirsiniz? (japon akvaryumu olacak ısırıp kemiremesinler :)
! MAVİ !2012-01-01 16:47:00
Yeni kuracağım japon akvaryumu için tavsiyeler
Tolga bey bende isterdim strafordan kabarık üçmü üç boyutlu bir fon ancak hafta içi işten geliyorum ve resmen pestilim çıkmış oluyor :) hafta sonlarıda yarım gün derken strafordan fon yapmaya vaktim yok. Strafor dışında fon yapmada kullanılabilir materyallere açığım.
Yeni kuracağım japon akvaryumu için tavsiyeler
Dere çakılı dediğiniz nasıl bişey oluyor ufak renkli taşlar mı? ! MAVİ !2011-12-31 19:48:33
Yeni kuracağım japon akvaryumu için tavsiyeler
Teşekkürler dübel tavsiyesi için peki ya diğer sorularıma cevap verebilecek kimse yok mu?
Yeni kuracağım japon akvaryumu için tavsiyeler
Değerli akvaristler kurulumuna başlayacağım 70x50x60h ölçülerindeki japon akvaryumuna nasıl bir dizayn yapsam? Günlerdir araştırıyorum ağaç kabuğundan arka fon yapacaktım ağaç kabuğunu bulamadım. Kalın bambuları sıra sıra dizip arka fon yapacaktım güzel durmayabilir çok yapay olur düşüncesindeyim. Siyah arka fon kullanıcam sanırım bu gidişle.

Diğer sorularıma gelecek olursak:
     1. Avcılar ve yakın çevresinde ucuza silis kum nereden temin edebilirim? (akvaryumcular dışında)
     2. Çalışan biri olduğumdan otomatik yemleme makinesi kullanacağım ve maalesef eheim hariç çoğuna tek çeşit yem konabiliyor. Herhangi bir zararı olurmu sizce? Ben her hafta hazneye başka çeşit koyma düşüncesindeyim.
     3. Akvaryumda 50 olan derinlik gerçekte 60 cm ve ben o fazladan 10 cm derinliğe arka sump yapıp herşeyi oraya gizleyeceğim. Sump içeriği: kesilmiş elektrik kablo borusu , yastıkçıdan elyaf , koltuk kaplamacısından kalın gözenekli sünger , havuz malzemeleri satan yerden zeolit şeklinde düşünüyorum. Aktif karbona gerek varmı sizce yada diğer malzemelerle ilgili değişiklik yapmaya???

Çok fazla soru sordum ancak benden çok daha tecrübeli arkadaşların fikirlerini almak istiyorum lütfen artık rüyalarıma giriyor. İşe gidiyorum aklımda kumu nerden bulucam, hangi malzeme daha ucuza gelir gibi sorular dolanıyor
Ağaç kabuğu fon için fikirlerinize ihtiyacım var
Ağaç kabuğunu bulsam gerisi kolay gibi şimdilik kabuğu bulmak sıkıntı yaparsam elbetteki paylaşıcam. Eskiden lazım değildi ve ara sıra görüyordum merkezdeki el sanatları atölyesinde bugün gidip baktım ne kabuk var nede kabuğu nerden bulacağımı biliyorlar :) Gidip Ağaç soysam eminimki paramparça olur. Yardımlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar. 
Ağaç kabuğu fon için fikirlerinize ihtiyacım var
Arkadaşlar japon akvaryumum için ağaç kabuğundan arka fon yapmak istiyorum. Ancak tabaka halinde gerçek ağaç kabuğunu nereden satın alabileceğimi bilmiyorum. İstanbulda nereden temin edebilirim?
Akvaryuma uygulamasını ise önce saydam epoksi ile 3 kat yalıtım yapıp içten akvaryuma silikonla tutturmayı düşünüyorum.
dıy dış filtre
100 mm den daha geniş pvc için tüm aparatları bulabilirmiyiz acaba? Arada sırada yapı marketlere yolum düştükçe bakıyorum vidalı kapak, kör tapa gibi aparatlar hep 100mm den büyük değil yoksa gerisi kolay gibi duruyo. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.