ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
POYR@Z
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Temmuz 2011 22:29
Son Ziyaret:
18 Ağustos 2012 22:30
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış DEMİRDAĞ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barış DEMİRDAĞ

SON 4 MESAJI

erkek mp yem yemiyor
Balıklar gece karanlıkta kalabilir kalmalıdırda doğal ortamlarında senin benim gibi geceyi gündüzü yaşarlar.Bırak karanlıkta hareketsiz kalsınlar,doğrusu budur.

39x18x25 akvaryumu silme doldurursan 17,6 lt su alıyor içinde filtre, taş, topaç, olmadığını düşünürsek bunlarıda hesaba kattığında 15 lt lere düşecek akvaryumun, balıkları satın aldığın akvaryumcuda gördüğün kalabalık akvaryumlarda balıklar 3-4-5 cm vayru balıklardır ve orada gördüğün balıklar bir kaç hafta içerisinde değişmiş olur. sen mpleri büyütüp huzurlu bir ortam sağlamayı,yavru almayı düşünmüyorsan evet o akvaryumda balıklar bir müddet yaşar ama ne şekilde.
Balıklar hacim sebebiyle son derece husursuz olacaklar bir noktaya kadar büyüyüp yanık kalacaklardır,kesinlikle reklerini göstermeyeceklerdir, strese girip hastalanacak ve sonunda kaçınılmaz sonla bitecektir mp lerin yaşamı.

Eğer Cichlid bakacaksan akvaryumunu 100+ lt ile süratle değiştirmeni öneriyorum.Yok ben değiştirmem dersen Japon, Betta falan düşün derim.
ağzı dolu ıceman
Resimdeki sizin akvaryumunuz ise balıların aralarında dolaşacakları kayalıklar ilave etmelisiniz,arka fondaki kayalıklara bakıp baya bi hasret gidermişlerdir ama gerçeği daha makbul :)
Ayrıca zemin malzemeniz biraz iri taneli görünüyor,eğer öyle ise daha ince taneli kumlalarla değiştirmenizi öneririm.

Bunun yanında hangi yemleri kullanıyorsunuz, ne sıklıkta su değişimi dip çekimi yapıyorsunuz,bunlarda balıklarınızın üremesinde etkin rol oynar.

Son olarak dişi balığınız yumurta tuttuğunda mutlaka anlarsınız ağzı kapalı olarak sanki yutkunuyormuşcasına hareketler yapacaktır.
Demasoninin yanına Hangi tür ?
Demosoniler agresif ve otcul balıklardır, ve genellikle tek bakılması önerilir
İceman otcul bir balıktır ve demasoni kadar agresif değildir.
Sarı prensesler omnivur (hem etcil hem otcul beslenen) balıklardır çok agresif değildirler.

Sizin yerinizde olsam demasoni bakacaksam tek bakardım.Demasoni lere %20 oranında protein içerikli yem  verebilirsiniz fazlası hasta edecektir.

Sağlıklı balıklar.



POYR@Z2011-08-28 00:44:13
Akvaryumdaki Koku
180 lt bir akvaryumda arkadaşlarında belirttiği gibi şart olmamakla birlikte dış filtre gereklidir,ayrıca filtrasyon sisteminizi günde 1 saat çalıştırmanız kokunun temel nedenidir,sudaki sirkilasyonu durdurduğunuzda oksijende alamıyorsa 24-48 saat içerisinde suda oluşan sinek larvalarını rahatlıkla görebilirsiniz.

**Su değişimlerini dip çekme aparatı ile akvaryumun dibinden su alarak yapın artık yem ve pislikler bu       şekilde temizlenir temizlenmezse bakteri oluşumunu tetikler.
**Filtreniz ve hava motorunuz 7/24 kesintisiz  çalışmalıdır. 
**Önerim balıklarınız küçük olduğu için filtrenizin debisi çok yüksek ise balıklarınız biraz büyüyene kadar filtrenizi çıkarıp üretim filtresi yada pipo filtre kullanmanız.

Sağlıklı balıklar. 
POYR@Z2011-08-26 01:24:21

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.