ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kopikasyon
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ekim 2011 02:08
Son Ziyaret:
13 Kasım 2011 11:09
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
tolga kurt
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

tolga kurt

SON 3 MESAJI

Akvaryumda yeniyim tavsiyelerinize ihtiyacım var.Bir kaçta soru
Değerli bilgilerinizi paylaştığınız için teşekür ederim.
Kadir bey kum konusunda haklısınız 5lt az fakat ince bir tabaka şeklindede olsa tüm tabanı kapladığı için pek ihtiyaçta duymadım zaten yazdığım gibi canlı bitki yetiştiricem bu yüzden o çakıl taşlarını çıkarıp özel kum alıcam ama kaç lt kum alıcağımı bilmiyordum bu güzel tavsiyeniz için teşekürler. artık ne yazıkki çoğu petshopa güvenilmiyor :(
Deniz kabukları benim çok hoşuma gidiyor fakat pek önermiyorlar bakteri yapıyormuş sanırım siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
kopikasyon2011-10-09 11:15:26
Akvaryumda yeniyim tavsiyelerinize ihtiyacım var.Bir kaçta soru
Merhaba akvaryumda ve forumda yeniyim öncelikle değinmek istediğim konu forumda çok kaliteli düzeyli ve bilgi sahibi kişiler var gerçekten çok hoşuma gitti.Fikirlerinizi ve görüşlerinizi almak istiyorum tam anlamıyla bir amatörüm yaklaşık 2 aylık bir geçmişim var.Bazı sorularım var ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Bundan 2 ay önce yaklaşık 50 lt bir akvaryumda başladı bu sevda 2 adet japon balığı daha sonra gerek iç filtresi gerek diğer malzemeleri derken akvaryum küçük gelmeye başladı annem 2 adet balık (melek) daha getirince büyük akvaryuma geçme zamanı geldiğini anladım.
Şu anda elimde 250 lt bombeli akvaryum mevcut içinde yaklaşık 5 lt çakıl taş var 1 adet10x10 ebatlarında dümen (süs) var birde sahte bitki var.(iç + dış filtre 1200d, hava motoru ,taşı 4.0w, ısıtıcı 200w,canlı bitki için özel ışıklandırma 150w (şu anda canlı bitkim yok ama en kısa sürede planlıyorum)
Bu yazdıklarımın dışında 1 adet gemi ve mağra alıcam süs olarak ve akvaryumum benim gözümde tamamlanıcak fakat bir eksik varmıdır ihtiyaç olarak.Önerileriniz görüşleriniz ve tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim.

Sorularıma geçicek olursak.
1-)Şu anda akvaryumumdaki canlılar.

-3 adet japon mevcut : 1xTek kuyruklu turuncu 2xPeçeli siyah ve turuncu/beyaz .(boyutları:10cm-8cm-6cm) Siyah olanı bugunlerde pek aralarına almıyor diğer ikisi hep ikisi geziyor siyah yalnız kaldı o yüzden 1 tane daha siyah japon almayı planlıyorum.

-4 adet Melek : 2x standart  beyaz üzerine siyah çizgileri olanlardan diğer 2x beyaz sarı arası sanki simli gibi ve sırt yüzgeçleri çok uzun.(boyutlar:8cm-7cm-4cm-4cm)

-2 adet lepistesim mevcut biri dişi diğeri ise erkek (boyutları : 4cm-3cm

-2 adet çöpçü ( 3cm-3cm )

Dn:2 adet Vatoz almayı düşünüyorum bu akvaryuma.Birde çok çeşit olduğunun farkındayım araştırmalarımın sonucu meleklerle diğer türlerin yaşama oranı düşük fakat uzun süredir beraber yaşıyorlar ve birbirlerine karşı barışçıllar.Benim böyle çeşitli türler olduğunda daha çok hoşuma gidiyor ilkleri alıp getirmişler atsan atılmaz satsan satılmaz :) bizde hepsini bir araya koyduk.Yavrular için ilk akvaryumum duruyor onu planlıyorum 50 lt yeterli sanırım fakat ne gibi malzemeler gerekicek hiç bilgim yok.
Ben bu tanka bir kaç canlı daha eklemek isityorum fakat dediğim gibi hangi türler uyumlu olur bunlarla hoşuma gidenler bol renkli yada renkleri canlı ve net gözükenler.Fazla büyük olmamalı çokda küçük olmamalı ortalama boyu 10-20cm (yetişkin) aralarında olmalı hem etçil hem otçul yüzgeçleri sarkık peçeli gibi olan tür balık tavsiyelerinizi bekliyorum.

Birde bunuda sormadan edemicem sanırım ''Kayıp balık Nemo'' filmini bilmeyenimiz yoktur baş rol karakterindeki balığı youtubeda gördüm yaklaşık 20 tane falan ufak çok tatlı ve belli sürelerle hepsi toplanıp adeta horon tepiyordu çok etkilendim bunların türünü biraz araştırdım lakin bulamadım.
Türünü bilen varsa yazarsa sevinirim hakkında bilgi sahibi olan varsa benim tankımda diğer canlılarla yaşıyabilirmi birbirine zarar vermeden.

Şimdilik sorularım bu kadar baya bi uzun oldu farkındayım.Değerli vaktini ayırıp cevap veren , vermeyen herkese teşekürler.

Sürç-i lisan ettiysek affola.
İyi forumlar...

Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Selamın aleyküm dostlar.
Bende forumda ve akvaryumda yeniyim yaklaşık 1-2 haftadır bu forumu takip ediyorum gerçekten çok kaliteli bilgili ve kişilik sahibi üstadlar var.Soruları cevapsız bırakmıyorlar gerçekten güzel ve göreceli bir forum benimde bir çok sorum var ve devamı olucak umarım yardımcı olursunuz dileğiyle ...
Herkese iyi forumlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.