ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Eldi_el
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ekim 2011 21:03
Son Ziyaret:
22 Kasım 2011 01:35
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Eldi Beshiri
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Eldi Beshiri

SON 8 MESAJI

Filtre akıntı yapıyor, tamamen kapamalı mı ? Balığım Beta.
Bitki, süs vs. çok koydum dip çekimi pek kolay olmuyor ne yazik ki :) Ayrıca ufak paket ince tabaka taşlar var resimde görüldüğü gibi. Yani dip çekimi yapmaya değer mi değmez mi bilemiyorum. Şimdilik filtrenin çıkışına bir boruyla pipo şekli verdim yukarıya doğru veriyor böylelikle akıntı daha azaldı ama bitmiş değil. Arasıra açıyorum ara sıra kapatıyorum filtreyi. Betam maaşallah önceki betam gibi zayıf çıkmadı, dünyanın belki en hareketli en güçlü betası. Bana mısın demiyor :)
Filtre akıntı yapıyor, tamamen kapamalı mı ? Balığım Beta.
Filtrenin resmi:


 Çok iyi bir filtre değil, aldığım akvaryumun içinden çıktı, Çin malı bir akvaryum. üst kapağın arka kısmında süngerler var ve filtre oraya dibe doğru uzanan çubukla su çekiyor ve süngerden geçirerek suyu veriyor, bu aşağı doğru bir akıntı oluşturuyor.

Aşağı doğru uzanan filtrenin üstünde motor var buradan da ayni pervane ile soldan sağa doğru çıkıştan hava veriyor ve bu da böyle akıntı oluşturuyor. havayı kısma aparatıyla kıssam bile elimi koydum hala dalga var. sonra o ucuna bir lastik taktım ve havaya doğru lastikledim, bu sefer anlamadığım bir şekilde hava kısma çoğaltma yeri ile oynadığım zaman oradan su kaçırır oldu.

Akvaryuma başka filtre alıyım desem yer konusunda sıkıntı çekerim diye düşünüyorum.
Eldi_el2011-11-03 00:50:21
Filtre akıntı yapıyor, tamamen kapamalı mı ? Balığım Beta.
Merhaba arkadaşlar,

Ne yapsam da akıntıyı kesemedim. Hava ve temizlik filtresi beraber çalışıyor. İptal ettim mi ikisi de gidiyor. Akvaryum 20 litrelik. Filtreyi açtım mı Betta sağdan sola çok hızlı yüzüyor. Bazen 
bir yerlere çarpıyor. Tamamen kapamalı mı? Kapatırsam tamamen neler uygulamalıyım? Akvaryuma ne sıklıkla su değiştirmeliyim ve ne kadar? Dip temizliği pek kolay değil benim için. Bitki var, ağaç var, sus var, ve iri sayılacak taşlardan zemin...
vuslat2011-11-13 11:58:12
Akvaryumun camı içten ayna gibi gözüküyor? Balığım Beta
[QUOTE=fbozdag]Dışarıdan bakınca camlar ayna gibi oluyor ama içten öyle görünmediğini okumuştum. Hem öyle olsa balıklar bizi göremezdi değil mi? 
Bettanızın durumunu bilmem ama, sıcaklık nasıl, suya salmadan önce alışması için su eklediniz mi, akıntı var mı?
[/QUOTE]

Balığı aldığım yerde 28 dereceydi akvaryum. bende bitki olduğu için 26 derece ayarlı akvaryum. paketiyle önce koydum bir 20 dakika suda öyle bekledi. sonra akvaryumdan biraz su ekledim kendi suyuna öyle de bekledi 15-20 dakika paketinde akvaryum içinde. Sonra akvaryuma saldım balığı kepçeyle. Hafif bir akıntı var filtreden dolayı.
Akvaryumun camı içten ayna gibi gözüküyor? Balığım Beta
Merhaba arkadaşlar,

25 litrelik filtreli ısıtıcılı bitkili bir akvaryum kurdum, 10 gün önce aldığım beta balığı aldıktan 4 gün sonra öldü ne yazık ki :( su sertti dediler nitrat fazlaydı dediler vs.

plastik bitkileri çıkardım gerçek bitki koydum, sonra su düzenleyici vs. kullandım ve akvaryumun suyunu hazır hale getirdim. Test ettim tetra marka 6sı bir arada test çubuklarıyla.

Yeni beta aldım bugün, şu anda sağ sola öne arkaya daireler çizerek çılgınmış gibi yüzüyor. Ben dışardan baktığımda sanki sağ sol taraflar sanki aynaymış gibi gözüküyor, betanın gözünden nasıldır bilmiyor ama bu sebebten dolayı mı çılgın gibi yüzüyor anlamadım. Bunun da ölmesinden korkuyorum.

Düşünce ve önerilerinizi bekliyorum.

Saygılar
Beta arka kuyruk bükülmesi
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Arka kuyruk bükülmesi, su yüzeyine yakın yerlerde sakin şekilde durma, JBL gala premium yemden yememe.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 25 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: başka canlı yok

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26 derece

Filitrasyon: Filtre var bazen geceleri ses yapmasın diye kapatıyor ya da kısıyorum.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Akvaryum 2 haftadır dinleniyor, betayı 3 gün önce aldım, dünden beri kuyruğu bükük, yüzmüyor ve yem yemiyor aldığımdan beri, belki geceleri yiyodur ama ben görmedim, alıp tükürdüğünü gördüm.



Kuyrukta erime de başladı arkadaşlar :/
Betam hakkında bir kaç sorum var
Teşekkürler.

Bugün betam bütün gün aynı yerde durdu, su yüzeyine yakın. ve arka kanatında bir sıkıntı olduğunu farkettim. Arka kuyruğu katlanmış şekilde duruyor, 180 derece çevrilmiş gibi. Bu bir hastalık ya da birşey belirtisi midir?
Betam hakkında bir kaç sorum var
Merhaba arkadaşlar. 30 litrelik bir akvaryum aldım yurtdışına götürdüm, bir tane de beta aldım buradan. Yanında JBL GALA PREMIUM ( http://www.adresemama.com/JBL-GALA-PREMIUM-SINIF-TEMEL-PUL-YEM-1000-ML-140-GR,PR-2058.html ) yem verdiler. içinde karidesten tut herşey var. nette okuduğuma göre iyi bir yemmiş, ama şu an 2-3 gündür beta yemleri yemiyor alışma sürecinden midir?  betayı 3 gün önce aldım.

Akvaryumda temizlik ve hava filtresi var. Hava biraz kuvvetli üfürüyor balığı depresyona sokar mı sizce? Geceleri aynı odada olduğum için kapatıyorum filtreyi ama gün boyunca geceye kadar açık kalıyor.

Isıtıcı 28 derecedeydi okuduklarım göre 25-26 derece daha uygunmuş, bende 26 dereceye getirdim uygun mudur?

Plastik bitkiler ve saklanabileceği bir kaç yer oluşturdum balığım için, gerçek bir bitki alsam farkı olur mu ve hangi bitkiyi önerirsiniz?

Saygılar
Eldi_el2011-10-23 21:14:01

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.