ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ucube
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Kasım 2011 15:40
Son Ziyaret:
02 Şubat 2016 17:11
Toplam Mesaj:
67 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
gökhan kervan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

gökhan göksakal

SON 10 MESAJI

Yeni akvaryumum
Bence taş seviyesi normal ama mağara ve girinti çıkıntıyı arttırabilirsen daha güzel olur
Low tech akvaryum için min. akvaryum hacmi nedir?
Arkadaşlar yardimlariniz için teşekkürler evde daha fazla yer ayırmaya çalışayım o zaman
Low tech akvaryum için min. akvaryum hacmi nedir?
İyi günler arkadaşlar. Ben de bitkili akvaryum kurmak istiyorum ancak iş yoğunluğu ve evde ki yer sorunu nedeniyle küçük bir akvaryum kurmak istiyorum. Araştırmalarım sonucu tam kesin bir sonuca ulaşamadım low tech akvaryum için min. hacim ne olmalıdır? Ben şöyle bir akvaryum buldum http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/hailea-fc-200-akrilik-akvaryum-97822543 uygun mudur sizce?
Akvaryumu strofor ve sineklik ile bölme...
Akvaryumu bölmeni tavsiye etmem ben denedim ilk olarak hacim küçüldüğü için balıklar strese girdi. Ayrıca filtrasyonun olmadığı kısımda daha çok pislik birikmeye ve koku yapmaya başladı ne kadar dip çeksem de kar etmedi. İlla ayıracaksan ben kablo kanalı ve sineklikle yaptım. Ama alt tarafını cama kadar oturt ilk seferinde anaçların altını kazıp yavru tarafına geçmişti. 
Yavru akvaryumu önerisi
Evet Güven Bey ben de öyle düşünmüştüm gelişimde bir sıkıntı olmaz ama beta kabında bitki yapmak hoş gözükmez gibi yine de denemeden göremeyiz.
Hamza bey doğru söylüyorsunuz yerim olsa elimde ki 250 lt. akvaryumu yavru yapıp 500 lt. ancak alırdım ancak yer sıkıntısı var. Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Yavru akvaryumu önerisi
İyi günler arkadaşlar. Cuma akşamı 14 günlükken kusturduğum (daha doğrusu ben anneyi yakalayıp maşrapaya koyduğum an kendisi salıyor yavruları) ve akvaryum içinde sert plastikte muhafaza ettiğim 40 yakın yavrunun akşama kadar kenarında ki aralıklardan hepsinin anaçlar tarafından çekilmesi sonucu bundan sonra ki yavrular için aynı akibete uğramamak ve akvaryum içindeki yavruluk ve pet şişe yavruluğun görüntü kirliğinden kurtulmak amacıyla ayrı bir yavru akvaryumu almaya karar verdim. Ancak alacağım yavru akvaryumu yer sıkıntısından dolayı fazla büyük olmaması gerekiyordu. Araştırmalarım sonucu iki seçeneğe ulaştım ama hangisi seçmem gerektiğine bir türlü karar vermedim.
İlk seçenek olarak 35 lik cam akvaryum yada azoo marka aşağıdaki linkte bulunan XL boyutunda beta kabı var. Aklıma takılan ise;
1- Bu beta kabı tamamen plastikten yavru gelişimine uygun mu?
2- 35 lik akvaryum 11-12 lt hacmi varken bu kabın hacmi 16 lt civarı ancak her ikisinde kış aylarında ısıtma problemi, cam akvaryuma ısıtıcı takmak yerine beta kabı akvaryumun içine sabitlenebilir.
3- Cam akvaryumunu ileride low tech bitki akvaryumuna çevirip 1-2 bitki yetiştirebilirim ancak aynı sey bu beta kabı içinde geçerli olur mu?
Beta kabının linki aşağı da düşüncelerini açıklayan arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim.

http://www.azoo-aqua.com/detal.asp?pd_type=18&product_no=AZ38011&page=1&pdid=&kwd=
Şerit Ledin patlamasını nasıl önlerim?
Ona da baktım da biraz tuzlu gibi fiyatı gerçi ona belli bir adet fiyatı vermişler de 1-2 m. fiyatı ne kadardır hocam.
Mpanganın karnı mı şiş yoksa ben mi yanlış görüyorum?
Bloat olacağını pek tahmin etmiyoruım çünkü; hem nls tetra sera nın otçul balıklar için olan yemlerini kullanıyorum ancak ayda bir discus granulat veya dainichi colour fx kullanıyorum hem de balıkta işteahsızlık veya halsizlik yok maşallah pek bir hareketli. Bana erkekmiş gibi gözüktü bu balık hep dişi olursa daha güzel çünkü koloni 2 E 3 D gibi duruyor. (akvaryuma yeni ekledim bu balıkları) şu anda şişlik gitmiş gibi belki de dışkılamada sorun oluştu bakalım zamanla göreceğiz. Teşekkürler yardımlarınız için.
Mpanganın karnı mı şiş yoksa ben mi yanlış görüyorum?
İyi günler arkadaşlar biraz önce farkettim fotoğraflarda ki mpanganın karnımı şiş yoksa fazla beslenmeden dolayı yağlanma mı var? Hazır konu açmışken cinsiyeti erkek mi?

 
Şerit Ledin patlamasını nasıl önlerim?
Doğru söylüyorsun Ufuk hocam zaten ileri de tür değiştireceğim zaman bir buhar camı yaptırmayı düşünüyorum ama şu anda yaptırmam zor

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.