ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cynsure
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Kasım 2011 11:23
Son Ziyaret:
09 Mayıs 2012 16:18
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
baran omacan
Doğum Tarihi:
27 Haziran 1983
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Tarih Öğretmeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Baran Omacan

SON 10 MESAJI

JAPON ve CÜCE VATOZ
Yeni akvaryum kuracaksanız vatozu biraz geç alın aç kalmaması için, tabii ayrıca vatoza dip yemi vermeyeceksiniz. Cüce vatoz besleyebilirsiniz japonlarla çok sıkıntı olmaz gerçi japonlarla başka balıklar çok önerilmiyor ama yine de sıkıntı olmaz yalnız japonun yutabileceği kadar küçük balık almayın yutmaya çalışır. Cüce vatozların fiyatları yetişkinler 15-20 lira civarı oluyor.
Japon balıkları için ışıklandırma
Eski bir konu ama yazayım, ışıklandırma için günde 8 saat yeterli, eğer gün içinde ışık alan bir yerdeyse japonlar için ayrıca ışıklandırmaya gerek yok.
Ailemizin Yeni ÜyeLeri (Japonlarımın Kumu Eklendi.)
Pardon ben sarının en alttaki fotosunu gördüm ondan komet dedim tek kuyruk gördüm 
Balıklarımın cinsiyeti sizce nedir?
[QUOTE=yns325] Erkek japon Balığının Kuyrugu ile anüs arasindaki yüzgeç çifttir, saga ve sola dogru iki parçadan olusur, tipki göğüste bulunan yüzgeçleri gibi. Dıişi japon Balığının kuyruğu ile anüs arasindaki yüzgeç tektir.
       SAYGILAR... [/QUOTE]
Bu tamamen yanlış bir yöntem. Büyüklükleri nedeniyle kolay anlaşılamaz şu an dişi erkek durumu. Biraz daha olgunlaşınca, daha doğrusu üreme çağı gelince erkeklerin yanak kısımlarında beyaz benekler oluşur ya da şimdi anlamak isterseniz, balıkları alıp ıslak bir havlunun üzerine koyup karın boşluklarına bastırın, boşluk varsa dişi(yumurta kesesi) erkekse serttir o bölge. Bir de dişilerin karın yüzgeçleriyle anüsleri arasında boşluk olur, erkeklerde bu ikisi bitişiktir.
Japonumun türü ne?
[QUOTE=krm-iks]Kum seçiminiz yanlış. Midye kırığı gibi küçük taneli kumlar kullanmanızı öneririm. Japon balıkları kumu ağzına alıp geri atmayı sever. [/QUOTE]
Farkındayım yakında değiştireceğim zaten. Teşekkür ederim uyarınız için.
japon balığı fiyatları
Bugün shubunkin aldım 7-8 cm'lik fiyatı 10 liraydı. Redcap oranda(Altınbaşlar) 6-7 cmlikler Eminönü'nde 10 liraydı. Bakırköy'de çalışıyorum orada da inci gövdeler(boynuzlu inci gövde)  onlar da 15 lira idi. İstanbul pek ucuz değil anlaşılan  Normal japonlar 4-5 cm olanlar 3 lira civarı.
Japon Akvaryumu tür tavsiyesi?
[QUOTE=couper]Komple sokabilirsiniz ısıtıcıyı, yan da konulabilir, bende de ondan var.
Üzerinde yazan yerden fazlası su dışında kalmasın yalnız.
Ben 25 derecede tutuyorum akvaryumu.
[/QUOTE]
Dik olarak koydum köşede duruyor sadece baş kısmı dışarıda su içinde olması gereken kısmı su içinde zaten. Böyle dursun artık, teşekkür ederim.
Saulosilerim :)
Sığınak kısmını güzel yapmışsın, sağlıklı bir akvaryuma benziyor başarılar.
Japonumun türü ne?
Arkadaşlar 54 litrelik tankıma bir haftalık boş çalıştırma ve ilaçlamadan sonra ilk japonumu aldım. Aslında Altınbaş ya da İnci gövde alacaktım ama aldığım yerdeki Altınbaşlar sağlıklı değillerdi ve piyasa fiyatının üzerindeydi fiyatları da (15 lira). Bu ya Comet ya da Shubikun ama ben tam anlamadım aldığım tankta karışıktılar. Bir de yakından foto çeksem de pek belli olmuyor galiba ama cinsiyetini anlayabilen varsa söylerse sevinirim. Gerçi cinsiyet tespitini baya araştırdım hatta ona göre baktım ama tam anlamadım olmadı yumurtalık boşluğuna bakacağım bir süre sonra. Bu arada tanka 3 tane daha altınbaş ya da inci gövde alacağım. Cinsiyet için şunu da ekleyeyim anüsle yüzgeci arasında mesafe var şimdi baktım, bitişik değil sanırım dişi. Fotoları;



Tamam arkadaşlar ben tespit ettim Shubikunmiş. Comet ler çok daha farklı oluyorlar. Bu tek kuyruk. Bu arada kendinden daha küçük japonlarla bakılması önerilmiyor. Kuyruklarını parçalayabiliyormuş. cynsure2011-11-22 21:46:57

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.