ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mavi tutku
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Aralık 2011 13:37
Son Ziyaret:
07 Ocak 2024 17:20
Toplam Mesaj:
24 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
MuhammetAli ÇAKIRER
Doğum Tarihi:
14 Mayıs 1983
Yaş:
41
İl:
Bursa
Meslek:
elektronik teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/120649.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

175 TL Elektrik Faturası Getirebilmek
Herkese selamlar arkadaşlar,benim kullandığım ekipmanlar
3 adet 100 watt ısıtıcı
1 adet 28 watt dış filtre
1 adet 10 watt hava motoru
3 metre led aydınlatma
Akvaryumların olduğu odada petekte var ve oda sıcaklığı 25c üretim yaptığımdan dolayı akvaryum sıcaklıkları bir kaç derece fazla,o yüzden ısıtıcıları kullanıyorum ve cok nadir açılıyorlar zaten.

Evime her ay 65-70 tl arası fatura gelirdi,evde bebek olduğundan 2 aydır kombim açık,ve fatura 80-85 arası gelmeye başlamıştı,bunada normal diyorum.Ama yılbaşından sonra gelen ilk faturam 105 tl geldi,bu ay evde ekstra hiçbir şey kullanılmadı.
Faturada tüketim tutarı 68 tl görünüyor geriye kalan 37 tl de nelerin bizden haksız yere alındığı,şimdi hem haksız yere alınanlar hemde bu zamlar insanı perişan ediyor.
Hem yılbaşında zam yok deniyordu hemde gizliden yapacaklarını yapıyorlar.Kaçak tüketimler,trt payı,ötv... vesaire,   ben bir vatandaş olarak hakkımı helal etmiyorum. Kaçak kullananda, haksız yere değerinin çok üstünde bukadar zam yapılıp milletimizden sömürlünmesinden de çok rahatsızım.Bu millete bunları yapanlar keyf safa içinde devam edip kahkalarını atsınlar..Bunun öbür dünyasıda var diyorum....

Saygılar..
cüce vatos cinsiyet ayırımı
İkiside erkek bu vatozların,yazık hem cok pahalı vermiş hemde yemin ediyor..
Discusların Türü
Selamlar

Murat bey Discusların cinsi bildiğim kadarıyla tefe olarak geçiyor. 11aylık discuslara göre ufak kalmışlar ve üst yüzgeçlerinde sakatlık var.
Melek Yumurta ve Yavrular
Selamlar Yusuf bey balıklarınız yakın zamanda yine yumurta dökeceklerdir,eğer yine yumurtaları suni üretimle çıkartmak istiyorsanız kendi yaptığım uygulamayı tavsiye ederim.
Balıklarınız yumurtaları yapıştırdıktan yarım saat sonra ayırabilirsiniz.Yumurtlama işlemi bittiğine emin olun,sonra 3-4 ltlik bir plastik kaba akvaryumunuzdaki suyla beraber yumurtalarınızı alın.Ufak bir ısıtıcı takıp ısıyı 27 derceye sabitleyin.yumurtalara yakın mesafeye bir hava taşı bırakıp metinel mavisi ekleyin.Söylediğim ölçülerde bir kaba 4-5 damla metinel mavisi yeterli olacaktır.Suyun rengi koyu mavi olacaktır fazla geldi diye telaşlanmayın.3 gün sonra bütün yavrularınızı kayıpsız şekilde göreceksiniz.Asıl iş larvalar serbest yüzüşe geçtikten sonra başlar.Şimdiden kolay gelsin.
Cüce Vatoz ve Karpuz
Koray kardeşim ben cüce vatozlarıma ve yavrularına çiğ patatesi yaprak kalınlığında yuvarlak bir şekilde kesip veriyorum ve büyük bir iştahla yiyorlar,patatesden eser kalmıyor.yem olarakta tablet  Spirulina takviyesi yapıyorum ve bu şekilde çok yavru ürettim tavsiye ederim.
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
Bunlarda benden olsun arkadaşlar.. :)


mavi tutku2012-05-04 18:03:36
Sarı prenses erkekmi sizce?
Selamlar Taner bey eğer balığı değiştirecekseniz bantları siyah olan kalsın diğerini değiştirin.
Ancak dişi ağzına yavru aldığı zaman erkek sürekli rahatsız edecektir.Sizin enaz 1erkek 3dişi bulundurmanız lazım yoksa dişiye çok eziyet eder bitkin  düşer ve ağzında yumurtalarıda tutamaz.Alacağınız balığı dediğim gibi dikkatlice seçip alın.Şimdiden hayırlı olsun..

Saygılar..


Yunusları elden çıkartacaksanız sarı prensesin dişi sayısını arttırın.Eğer erkek güzelse 10 tane dişiye bile yok demez :)

Kolay gelsin..
Sarı prenses erkekmi sizce?
Selamlar Taner bey balıklarınızın ikiside kesin olarak dişidir! Çömlek içine giren her an yumurta dökmeye hazır sizin acilen güzel bir damat adayı bulmanız lazım :) Alacağınız balığa dikkat edin akvaryumda hangi erkek baskın geliyorsa onu alın yoksa diğer alacagınız erkek balıklarla yavru almanız uzun sürer.

Saygılar..
Diskus cinsiyeti nedir?
İlginizden ve yardımlarınızdan dolayı Ercüment ve Ahmet abi çok teşekkür ederim.Acil damat bulma yoluna gideyim.Umarım sağlıklı ve güzel bi diskus bulabilirim.

SAYGILAR...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.