ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bilerye
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Haziran 2006 10:47
Son Ziyaret:
26 Ocak 2015 15:53
Toplam Mesaj:
78 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
MEHMET BİLERYE
Doğum Tarihi:
29 Temmuz 1979
Yaş:
44
İl:
Ankara
Meslek:
SAĞLIK
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

1E,5D Yunus ve 1E,4D Sarı Prenses
MEHMET BİLERYE
ANKARA

SON 10 MESAJI

Malawi gölümün yeni hali.

Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkürler. Öncelikle Onur kardeşim kayaların arkaya çok yaslı olmadığını ve mağra oluşturack şekilde dizayn ettiğimi özellikle belirtiyim uyarın için sağol. Herkeze gerçektn teşekkürler. Bu arada yunusum tekrar yavru aldı.

bilerye2010-01-03 21:03:03
Malawi gölümün yeni hali.
Fotoğraf:

Boyut (cm):Bir Metre Mobilyalı
Kapasite (litre):230 lt
Canlılar:

Malzemeler:Antalya kayası Mercan Kayası ve Midye kumu

Akvaryum Bakımı:Haftada bir kere dipçekimi.

Kullanılan Yemler:Shera bitkisek ve meat

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Yok.
Değerli arkadaşlar yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.
Benim küçük dünyam.
Evet o bahsettiniz yunusum harika bir anne. Şu anda 2. batım için ağzına yavruyu aldı. Diğer yavruları yavru tankında biraz gelşisin ana tanka alacağım.
Benim küçük dünyam.
Fotoğraf:

Boyut (cm):
Kapasite (litre):200 lt.
Canlılar:2 d 2 e Yunus, Henüs insiyeti tam belli olmayan ve akvaryumun içinde kendi halinde dünyaya gelen ve saklanarak büyüyüyen sarı prenseslerim, 3 adet matrakanta, 1 adet demosoni, 2d 1e aismen bir adet ismini bilmediğim çöpçüm, ve son olarak 6 adet tatlı su midyelerim.
 

Malzemeler:Kum olarak midte kırığı ve guarts kum karışık, belli ebatlarda antala kayaları, bir adet yavru ların saklanabilmesi için yapy bitki.(taraftar deyilim ama mecbur eşim aldı.)

Akvaryum Bakımı:Haftada 1 kez düzenli olark dip çekimi e ihtiyaca binayen iç cam temizliği, yine haftada bir kez iç filitre temizliği ve son olarak 6 ayda bir dış filitre debisini kontrol ederek dış flitre temizliği. 

Kullanılan Yemler:Sera nın green ve ve meat

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:dip çekimi sonrları sera aguatan.

Yavrularını bırakmayan yunusum.
Değerli arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür edrim. Belirttiğiniz gibi çok şaşlıyım ve sonuna kadar bahsettiğiniz konular üzerinde hassasiyetle bekleyip anneyi yayruların yanından sanki kendi istermi gibi ayırdım ve annede yavrularda çok huzurluydu ve ayrıca ilk defa hayatım  da kustuma yapmadan annenin yavrularını nasıl özenle toplayıp bıraktığını nasıl bir ilahi güçki bu hayvana o hissi veriyor (İnanmamak mümkün deyil Yaradana) Yavrularını kendi canı pahasın koruyor.Bütün arkadaşlara tek tavsiyem  eğer imkanları varsa en az bir sefer bu manzarayı yakalayıp seyretsinler yani balığı kusturmayın. TEŞEKKÜRLER:
Yavrularını bırakmayan yunusum.

İkinci kez yavru alışı.Birazönce dip çekini yaptım anneyide yemledim. Tabii sonra tekrar hüp. Peki anneyi daha nekadar böyle yavruları yemeden bekler. 

Yavrularını bırakmayan yunusum.
Değerli arkadaşlar  yunusum ağzına yavru aldı ve aradan tam 20 gün geçti ben 15. günde yavruluk için ayarladdığım  tankıma balığımı ayırdım. Yavruluk için kullandığım tankım 30 lt civarında( 50 cm ). Bu sefer balığımda yavru larını doğal yoldan almak için sabırla uğraştım. Sonunda yunusun sonunda yavrularını bıraktı ama nispet yapar gibi bize o güzelliği izletmiyor. En ufak harekette hemen yavrularını topluyor. Bu yüzden anneyi yemliyemiyorum. Ve su da çekemiyorum. Sizc bu saatten sonra nasıl hareket etmeliyim. Balığımı yakalayım kendimmi kusturayım yoksa tamamen yavruları birdaha ağzına almayana kadar beklemelimiyim. Bu arada dip çekimi yapmamda veya yapmamamda sakınca varmı. Görüş ve fikirlerinizi  bekliyorum. bilerye2009-10-22 14:31:27
DEĞİŞİM
Arkadaşlar lütfen yardım edecek teçrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Yardımlarınızı bekliyorum.
DEĞİŞİM

Sevgili arkadaşlar elimde bulunan 180 lt  akvaryumum da tür değişikliği yapıp calvus beslemek istiyorum. Fakat bazı bilgi eksiklerim var. Öncelikle akvaryumumda daha önce malawi grubu beslemektydim. Dekor olarakta lav taşı denilen büyük kütleli kayalar mevcut. Öncelikle bu lav taşları calvus için bir zarar oluştururmu yani bir sakıncası varmı. İkinci olarakta calvusu tek tür deyilde yanına 180 lt akvaryumum için ne önerirsiniz Mesala mevcur makrakantalarım kalabilirmi ve ya toplam kaç adet bakabilirim. Şimdiden çok teşekkürler.

SP YAVRU HAKKINDA

Merhabalar arkadaşlar .Sarı prenseslerimden 2 ayrı anneden aldığım yavrularım  şuan 2 aylık olmalarına rağmen halen renk almadılar. Okadarda üzerlerine titrememe rağmen sonuç aynı.Artemia katkılı yavru yemi arasıra sera vit. gimi kaliteli yemler vermekteyim. Sizce bu durum normallmi yoksa sabretmemmi gerekiyor.Yorum ve yardımlarınızı bekliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.