ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Fsimsek038
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Ocak 2012 14:03
Son Ziyaret:
31 Ağustos 2013 00:19
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Furkan Şimşek
Doğum Tarihi:
07 Aralık 1994
Yaş:
29
İl:
Kayseri
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



SON 10 MESAJI

..Yeni AKVARYUM,Yeni BALIKLAR,Yeni BİR ATMOSFER..
Abi yanına uğramayı çok isterim.. Zaten seninle tanışmıştık Aslan abi ama yine ismini unuttum Beni mağdur gör lütfen.. Ertürk abiyle gelmiştim hani belki hatırlarsın.. 

şimdi bugün itibariyle kayserideki göndermiş olduğum resimlerdeki üretim haneye gittim.Ramazan abi diye birisi beni yolda karşıladı.Allah razı olsun bana o kadar misafirperver davrandıki üretim hanenin içinde çay yudumlayarak sohbet ettik.Bana tropheuslar hakkında bilgiler verdi,ayrıca kuracağım akvaryumada yardım edecek Ramazan abide bana ilangilerin özelliklede yavru alacaksam,sıkıntı olacağını beklemem gerekeceğini söyledi renk alması konusundada hemen strese girdikleri için benim istediğim gibi bir renge ulaşması için hem zaman hemde sakin bir ortam lazım dedi.. Ayrıca banada BULOMBORA yı gösterdi..Bende büyük ihtimal onun yavrularına karar verdim Ramazan abi bana yavruları olunca ayırıcak inşallah daha yeni getirtmişler,F0 balıklar renkleri görüntüsü aynen attığım fotolardaki gibi.Çok beğendim. SUMP mı yoksa dış filtre mi diye düşünsem mi? Akvaryum 1.50-50-60 olan mobilyalı SUMPlı bugün yaptıracağım ŞEN AKVARYUMADA gittim..Fiyatı : 1.000 tl dedi,sonra 1.25 lik vardı oda SUMPLI onunda fiyatı 750 tl akvaryum sadece bunlar mobilyası arkadaki fonu ve lambalarıyla birlikte diğer Kafa motoru ısıtıcı kum gibi şeylerede gelirsen bir şeyler yaparız dediler.. Hesaplarsam bana 1.50-50-60 lık 1.500 tl ye, diğer 1.25-50-60'lık ise 1.000 tl ye mal olur diye düşünüyorum..Her şey içinde olursa bunların fiyatları böyle oluyor.. 
yavru almak en son planım ben balıkların düzenini oturtup kendime alıştırmak istiyorum Daha sonra yavru planları yaparım inşallah Şimdi fiyatlar böyle,balıklarda bekliyor yani daha yeni geldikleri için üreyememişler..Ürediklerinde benimkiler hazır olucaklar..Ben SUMP konusunda hala kararsızım Dış filtremi SUMP mı? Diğer formlarda da SUMP KESİNLİKLE OLSUN..Dış filtrenin yerini tutar zaten diyorlar ben çok büyük bir ikilemde kaldım.Gittiğim yerdeki balıkların fotolarını atıyım sizlerde görün anne babalarını   en sonunda bunlara BULOMBORA'larda karar kıldım..
Fsimsek0382013-08-16 19:36:55
..Yeni AKVARYUM,Yeni BALIKLAR,Yeni BİR ATMOSFER..
Haydi VİRA BİSMİLLAH diyelim,yavaştan yavaştan tavsiyelerle başlıyalım..
1- Akvaryum en az 1.20cm olacak eğer hafif ses yapıyorsa benim odama kurmayı düşünüyordum.Uyumama engel olur mu? Eğer olmazsa ben kendi odama kurucam.Odamada 1.50 cm lik yaptırabilirim.Ama eğer çalışmama ve uyumama engel olacak bir sesse SUMP ben antreye en fazla 1.30 luk yaptırabilirim zorlarsam 1.40cm yer sıkıntısı var.Benim odamda öyle bir sıkıntı yok 
2- Evet yavru alıcam abi damızlıklar 120 tlden başlıyor buda bana biraz sıkıntı yaratır hatta biraz değil çok yaratır.Bu gönderdiğim balıklar annesi babası olabilecek adaylardı fakat kayseri'de LD akvaryum,Şen akvaryum çoğu akvaryumcunun iş yaptığı bir abiyle tanıştım.Araştırdım buldum sonunda Balıkları F0 balıklar benimkilerde İnşallah F1 olacaklar Bugün konuşmaya gidicem aradım kendisini beni çağırdı. Almasan bile gel bak dedi muhabbet edelim dedi.KAYSERİ dururken hem sularına da alışık balıklar,gidip başka yerden getirtmem.Zor hemde masraf olur diye düşünüyorum.Zaten F0 kolonisinden alıcam yavruları hatta KAYSERİ'deki resimleride atıyorum..
4- SUMP o zaman yaptırıcam akvaryumda kesin olucak,ama ses konusunda biraz daha kararsızım eğer fazla ses oluyorsa odama kuramam bu yüzdende akvaryum 1.30-1.40 cm i geçemez ama eğer ses azsa odama 1.50-60-60 lık ideal diye düşünüyorum



bunlar KAYSERİ'de bulunan F0 ilangi yellowlar ben diğer tür olarak birde BULOMBORA'LAR VAR.Onlar nasıl iki tür arasında git gel yaşıyorum.. KAYSERİ'de bulunan BULOMBORA'ların resimlerinide atıyorum..


sizlerden yorumlar bekliyorum 
..Yeni AKVARYUM,Yeni BALIKLAR,Yeni BİR ATMOSFER..
 Sump sistemi ayrı bir profesyonelliktir. Öncelikle Hangi balık türünü sevdiğinizi yazarsanız öneri verebiliriz çok kararsız gibisiniz.


Tropheus Türü İle İlgili Bütün Bilgileri Burada Bulabilirsiniz;


Aslında balık konusunda ben karar verdim.Tropheus kesin besleyeceğim fakat troplardan hangi türden seçeceğime karar vermedim hem daha akvaryum araştırması da yapıyorum.. Yani akvaryumu nasıl bir şey yaptırsam diye.. Tropheuslardan İlangi yellow ları beslemem %80 ihtimal diğer %20 oran ise tropların diğer türlerini düşünmem.Troplar konusunda bilgim var okudum bayağı şimdi tür seçme aşamasındayım birde akvaryum kurma.. Ama akvaryumda SUMP SİSTEMİNİN ne işe yaradığını merak ediyorum yaptıracağım akvaryumu büyük bir ihtimal Şen akvaryumda yaptırıcam.Fotolarını size atıyım.İçinde SUMP un olup olmaması üzerinde kararsızım..
..Yeni AKVARYUM,Yeni BALIKLAR,Yeni BİR ATMOSFER..
Arkadaşlar bayramdan sonra akvaryumcuları gezicem demiştim akvaryum fiyatlarını ve balık fiyatlarını öğrenecektim.Bugün Kayseri'deki 2 büyük akvaryumcuya gittim.Birisi de LD bilirseniz LD'den balık sordum ilangi yellowlara 25-20 tl dedi tabii yavru boylar normal damızlık olanlar 120 tl internetten de araştırıyorum.Diğer DİVA akvaryumda ise sadece red reınbow ve kasakawale var birde duboiseleri var ama duboiseleri satmıyor çok güzeller.Kasakawaleler damızlık olanların fiyatlarını sormadım koloniymiş yavrularını almışlar,onun yavrularıda 15tl 50 adet elimde var diyor..Sonra red reınbowları beğenmedim abinin söylediklerinden sonra bana kavgacılar birbirlerini öldürüyorlar dedi ne kadar doğru abi 20 yıldır bu işin içindeymiş en iyisi kasakawale dedi çok sakin balıklar diye..Akvaryum fiyatları ise DİVA'da 1.20-45-60 şeklinde olan akvaryum 500 tl 1.30-50-60 lık var 700 tl içleri boş haliyle yağmur akvaryumun onları öylesine sordum mobilyalı bunlar bende zaten mobilyalı alıcam.Müsait olduğum bir günde 2 tane daha akvaryumcu var.Fakat birisi sırf akvaryum vede büyük ihtimal akvaryumları oradan alıcam herhalde ama yinede bir gidip sorayım diyorum.Akvaryum yaptırırsam eğer içinde SUMP sistemi olsun mu olmasın mı ? Ne işe yarıyor bu sistem dış filtrenin yerini tutuyor mu ? Yoksa ben yaptırmadan direk dış filtre mi alsam onun yerine.. Böyle gezdikçe sizinle fiyat ve yaptığım şeyler hakkında bilgi vericem sizlerde bana yol gösterirseniz sevinirim.. SAYGILARIMLA..
..Yeni AKVARYUM,Yeni BALIKLAR,Yeni BİR ATMOSFER..
Arkadaşlar akvaryumumu satmış bulunmaktayımYeni akvaryum aşamasınıda Volkan Abi gibi sizlerle paylaşmak istiyorum tabii bu biraz uzun bir süreç olucak.Eski akvaryum 170lt'ydi.İçinde amatörlüğümü atmak için 2 sene boyunca sarıprenses,yunus,ıceman besledim.2 sene içinde hem besledim hemde öğrendim.Akvaryumforum sayesinde tabiikide..Şimdi geri dönüş olarak 1.20-1.30 civarında en az 350 lt alacak şekilde bir akvaryum kurmak istiyorum.İçinde tropheus besleyeceğim.
Çıraklıktan kalfalığa doğru bir geçiş yapıcam inşallah.Akvaryumu antreye koyacağım için yer sıkıntısı var bu yüzden bu boyutları geçemiyorum.Akvaryumum beyaz mobilyalı,içinde silis beyaz kum,arka fon mavi ve birkaç tanede granit taş koymayı düşünüyorum.Sonradan da anubıas yada basit bakımı kolay bitki ekleyebilirim.Tropheus konusunda biraz daha araştırma yapmam lazım,sizde bana yardımcı olursanız mutluluk duyarım.Ben troplardan ilangi yellow,red reinbow,black kriza gibi türler hoşuma gidiyor ama daha başka birçok tür var.Önerilerinize açığım.Bu üçü üzerinde daha yoğunum.Akvaryumu kurmam birkaç ay sürebilir.Malum parayıda denkleştirmem lazım.Ama aşamaları bu konu üzerinden sizlerle paylaşacağım deneyimli akvaryum severlerden yorumlar bekliyorum.SAYGI VE SEVGİLERİMLE...

TROPHEUS hakkında yazan makaleleri okudum bilgi edindim bayağı sadece yem konusunda biraz daha araştırma yapmam lazım.Akvaryumcuları ziyaret edip fotograf çekebilirsem sizinle paylaşıcam akvaryumumu seçerken sizinde görmenizi istiyorum için %70 oranında ilangi beslemeye karar verdim.Fakat bana yardımcı olmanız lazım şimdi MOORİ İLANGİYLE , CHİMBA İLANGİ'nin arasındaki fark nedir? Bunların hangisine ilangi yellow diyorlar benim burada kafam karıştı internette böyle detaylı göremedim.En kısa sürede Yardımlarınızı bekliyorum..
Ciclihd Kaya Tuzu
Yağlanma felan yaptığı yok.Kaya tuzu normal kum gibi değilde biraz iri taneli olanlar vardır.Bunları fasulye kuru baklagil satan yerlerde bulabilirsin.Torbası yani 5kg 4 liradır. Kayseri de böyle orda nasıl bilemem.Eğer vatoz türünden balığın varsa direk atmamanı tavsiye ederim.Vatozlarda ölümlere yol açabilir.O yüzden siz bir çorba kaşığı ondan alın eritin daha sonra akvaryuma dökün her hafta dip çekiminden sonra dökseniz yeterli fazlassına gerek yok.Çünkü bu malawiler sonuçta tatlı su balıkları deniz balıkları değil.Sana gelen tuz iri taneli bu yüzdem 2-3 tane eritip atsan yeterlidir.Bu arada akvaryumun kaç litre ? eğer 100 ltden az sa 1 tane yeter 150-200 se 2-3 tane eritip atabilirsin.Sağlıklı balıklar
acil Sp kurtarma. Baktopur kullanımı yardım
Siz bence tüm akvaryumunuz da ilk başta düzenli dip çekimi günlerinizi belirleyin.Daha sonra bu ilaçlar etkili ilaçlardır eğer yanlış kullanılırsa da balık ölümlerine yol açabilir.Siz büyük akvaryumunuza dediğim gibi yaptıysanız herhangi bir sorun yoktur.Eğer küçüktede böyle bir sorun varsa aynı şekilde onada öyle yapın ama her ilaç koyup dip çekimi yaptığınızda filtrenizi dezenfekte etmeyi unutmayın.Balıklarda herhangi bir sorun yoksa boş yere ilaç kullanıp ne siz yorulun nede onlar yada düzenli dip çekimi yapıyorsanız.Düzeninizi hiç bozmayın.Saygılarımla
Mikofish - Su Sorunu
Mikofish etkili bir mantar ilacı sayılabilir.Fakat akvaryumunuz kaç litre ? siz fazla ilaç kullanmış olabilirsiniz.3-4 ay olmuş diyorsunuz.Mikofishi nasıl ne arayla kullandınız? ilacı yanlış kullanmış olabilirsiniz.Ayrıca bu kadar detaylı temizlemeden sonra yani berrak görünmemesi imkansız ya iç filtreniz akvaryuma göre yeterli değil belkide çalışmıyor yada siz düzenli bir şekilde haftalık %30 % 40 gibi dip çekimi yapmıyorsunuz.
acil Sp kurtarma. Baktopur kullanımı yardım
Osman Bey bende kullandım yunuslarım için tanesini 2tl den aldım.Sizinki hap şeklinde mi? Benim ki öyleyleydi.Eğer hap şeklindeyse bu ilaç dış ve iç parazitlerde kullanılıyor.Ama genelde dış parazit sizinkinin de galiba böyle bir sorunu var.Balığınızı ayrı bir yere alın.İçine hava verin sadece daha sonra hap şeklinde olan bactoburu bir cezvede suyla eritin.Sonra Suyu yavaşça ayırdığınız balığınızın kabına dökün ama hastalık akvaryumunuza da yayılmış olabilir bu yüzden bu tekniği akvaryumunuzda yapın.İlacı döktükten sonra filtreleri durdurun.2-3 saat kadar filtre çalışmasın.Sonra 3 saatin ardında  3-4 saat kadar açık dursun.Bu saatten sonrada suyun %60-70 oranında değiştirin.1 GÜN BEKLEYİP AYNI İŞLEMİ 4 GÜN BOYUNCA UYGULAYIN.DAHA SONRA HASTALIK BİTMİŞ OLACAKTIR.Eğer devam ediyorsa 2 gün arayla tekrardan devam edersiniz.Saygılarımla
malawiden amerikaya =)
Berkan Bey teşekkür ederim ama ben zebra hariç başka balıklar düşünüyorum zebra bana gösterişli gelmiyor ilginiz için teşekkür ederim =)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.