ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hayriberktaş
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Şubat 2012 03:27
Son Ziyaret:
14 Mart 2016 21:17
Toplam Mesaj:
23 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hayri berktaş
Doğum Tarihi:
02 Temmuz 1977
Yaş:
46
İl:
Ankara
Meslek:
memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

hayri berktaş

SON 10 MESAJI

Canlı doğuran aydınlatma ve taban tavsiyesi(foto var)
Kubilay hocam çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için epey zaman geçmesine rağmen halen sabırla düşünüp araştırıyorum ve sizede katılıyorum umarım güzel birşey çıkar ortaya.Teşekkürler.
Canlı doğuran aydınlatma ve taban tavsiyesi(foto var)
Bitkili kurmak uzun bir süreç gibi geliyor bana canlı düşünmedim şuan ama mutlaka canlı doğuran ve sürü balıkları olabilir.
Canlı doğuran aydınlatma ve taban tavsiyesi(foto var)
[QUOTE=Revo_X]Herşey bence yerli yerinde bu bitkiler için T5 e falan gerek yok groluxle aquastar çok rahat görür işini.İstersen T8 al ama gerek yok yeterli yani.Kum eğer bitkileri dikebilecek kadar derinlikteyse sıkıntı yok ama bence bi 5 kg daha kum alın.[/QUOTE]

Aydınlatma sitemlerinden pek bilgim yok malesef.T5 e gerek yok demişsiniz T5 nedir grolux aquastar nedir açıklayabilirmisiniz veya tam olarak marka verebilirmisiniz.

[QUOTE=ENGKÇK]Öncelikle hayırlı olsun yeni akvaryumunuz,bitki olarak tilki kuyruk ve moss sizin için ideal ve hoş görüntüsü var,2 adet flarasan ilk başta ve bu bitkilere ideal ama yaparsanız ışık derecesi ayarlanabilir led tafsiye ederim tasarruf açısındanda iyi bir seçim olur.
  Balık olarak ne beslemeyi düşünüyorsunuz,bende varyata tek tür hastalıgı var 1 tank için tabi :)
[/QUOTE]

Led düşünebilirim aslında fakat kapağa döşeyeceğim led ler ısıdan dolayı kapağa bir zarar verirmi veya buhar sürgü camı mevcut olmadığından ledler oksitlenebilir diye düşünüyorum.Ama bukonuda bir çözümünüz ve tavsiyeniz olursa memnuniyetle uygulayabilirim.
Canlı doğuran aydınlatma ve taban tavsiyesi(foto var)
100*40*50h tankı bitkili canlı doğuran yapmak istiyorum çok bir tecrübem olmadığı için basit bitkilerle başlamak istiyorum.20 kg dere kumu edindim şuan yıkama aşamasında taban için bu kum yeterli olurmu?
Işıklandırma sorunum var,kapağın fotosunu ekledim florasan için ayrılmış bölüme 60 cm ve 2adet florasan kullanabiliyorum.Acaba  2 adet T5 ile yeterli aydınlatmayı sağlanabilirmi?sylvania grolux(1 adet) +aquastar (1adet) toplam 48 watt 2 florasan yeterli olurmu?Bitki olarak tilki kuyruğu ,eladoa,çam,jawa moss gibi tercihlerim olacak.
Bu konuda tüm fikir ve görüşlerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.
Canlı doğuran tankları bitkili olmak zorundamı
Güncel.
Murat beyin tavsiyesine uyarak birazda maaliyeti düşünerek 30kg civarı dere kumu almayı planlıyorum,bitki olarak ise eladoa,çam ve tilki kuyruğu aklımdan geçen bitkiler ama aklımda şu aydınlatma iş var.Kapaktaki florasan için ayrılan bölüm 60 cm uzunluğunda 2 florasan takılabilecek şekilde.Arkadaşlar sizce 60 cm lik 2 adet florasanla bahsettiğim bitkiler gelişim gösterirmi.Bu konuda ne yapabilirim tecrübelerinizi esirgemeyin lütfen,bu konuda ne gibi tavsiyeleriniz olur acaba merakla bekliyorum.Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.


Güncel.
Canlı doğuran tankları bitkili olmak zorundamı
Umut aquaclay baktım şuan 10 lt (8kg) 25 tl fiyatı 100*40 bir taban için ne kadar kuma ihtiyacım var acaba.Birde dere kumu diye bir kumdan bahsediliyor bu inşaatlarda kullanılan taneli kumlardanmı acaba hiç tecrübeniz oldumu bu konuda

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.Şimdi dışarı çıkıp proje üretme zamanı herkese iy günler
Canlı doğuran tankları bitkili olmak zorundamı
Cevaplarınız için teşekkür ederim gerçekten bir fikir oluştu şuan bitkiler hakkında.Kolay diye tabir edilen bitkilerden extra bir ışık donanımı olmadan halledebilirim sanırım bitkilendirme işini.Peki taban kumu hakkında bilgisi olan varmı acaba arkadaşlar , elimde silis ve midye kırığı kumlar mevcut.Bu konudada düşük maliyetli bir taban kumu tavsiye edebilirmisiniz.Sanırım mevcut kumlar çokta uygun değil bitkiler için.

Aynı ölçülerde bir Canlı Doğuran akvaryumum var. Bir tane 30 watt Grolux floresan (T8 90cm), bir tane de ucuz standart beyaz 20 watt T5 Floresan var. Özel bitkiler hariç, basit bitkilerle full bitkili, kolay ve gösterişli bir akvaryum kurabilirsiniz. Zahmetsiz ve masrafsız bir yöntem... Size önerim Mustafa'nın da dediği gibi 3 tane T5 floresan ile başlayın, isterseniz size bitki listesi de çıkarırız. 
  Umut kardeşim akvaryumun kapağı standart kapaklı bahsettiğiniz florasanları koyabilmek için kapaktan vazgeçmem gerekecek sanırım veya kapağın içerisine led aydınlatma döşeyip sürgü buhar camıda yapabilirim.siz bu konuda ne tavsiye edersiniz.kapakta florasan için 2 yer var 60 cm 2 adet florasan yerleştirilebilir aslında yeterli olurmu sizce
Canlı doğuran tankları bitkili olmak zorundamı
100*40*50h bir tankımı canlı doğuranlar için kullanmak istiyorum.Fakat tüm görsellelerde canlı bitki görüyorum bu olmazsa olmaz bir durummudur.Zamanla bitki eklense canlılar için sorun olurmu.Şuanda yeterli ışık ve ekipmanım yok zaman içerisinde şartları oluşturduğumda bitki eklesem olurmu.Veya extra ışık ve gübre istemeyen bitkiler varmı acaba. 
500 Litre Ciklet Akvaryumu
Bende tropheus derim,elbette tecrübe ister bunu size bırakıyorum.Fakat cevaplarınızda demasoni ve saulosi tercihiniz inanın yanıltmaz sizi,size bu konuda beğeni sunuyorsa bu türler mükemel uyum ,nerdeyse birebir su değerleri ve beslenme diyetleri ile size çok eğlenceli bir tank sunabilir.Bu konuda (demasoni+saulosi coral red) bir kararınız olursa ö.m. yazabilirsiniz daha ayrıntılı konular için.Hayırlı geceler.
Tür tavsiyesi
Sorduğunuz için söylüyorum sadece beslenme ve uyum açısından elbette ıcemam.Amma o litrede 1 e 4d sp. harici bir canlı kesinlikle tavsiye etmem size.Tecrübelerle sabittir hem zamanınız hem paranız en önemlisi balıklarınıza eziyet etmiş olursunuz.Lütfen uyarımı dikkate alın ve sp. ler ile devam edin hobinize.Hayırlı geceler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.