ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
VivaZ
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Şubat 2012 23:55
Son Ziyaret:
25 Nisan 2012 02:25
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hit Parslan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alp Arslan

SON 10 MESAJI

Apistogramma türlerinin gizli kalmış üyesi(Apistogramma steelblue)
Merhabalar. Ben de 2 adet steel blue aldım. Akvaryumcum birinin dişi birinin erkek olduğunu söyledi fakat bu türlerin ayrımının kolay olmadığını, emin olmadığınıda belirtti. Daha önceki aldığım balıklarda herzaman dişi erkek olarak tutturdu. Umarım bunuda tutturmuştur.

Şuan 2bolivian ram ve 2steel blue var. 1 cüce gurami var ayrıca. Geri kalanlar ufak tefek yüzeyde yüzen balıklar.

Akvaryuma bugün koyduğum için adaptasyon sürecindeler. Akvaryumda abartı olmayacak derecede bitki, mango kökleri ve ufak kayalar var. Bu yüzden balıklar genelde çabuk adapte oluyorlar. Bunlarında 1-2 gün içerisinde adapte olmasını bekliyorum. Hatta akşam yem verdiğimde birisi yemeye başladı bile. 

Benim tespitim biri diğerine göre daha ufak. Yarın daha detaylı inceleyip farklarını yazacağım.
Apistogramma Steel Blue
Çok teşekkürler sağolun :)
Apistogramma Steel Blue
Merhaba arkadaşlar. Dün 2 adet Apistogramma Steel Blue buldum ve aldım. Fakat malesef bizim bu site dahil olmak üzere Türk sitelerinde neredeyse bu tür ile ilgili hiç bilgi yok. Yabancı kaynaklarda bilgiler var ancak. Bu balıkla ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse sevinirim.

1) Cinsiyet ayrımı nasıl?
2) Beslenmesi bitkisel+hayvansalmıdır

Bu iki sorunun haricinde başka bilgi sahibi olanlar varsa paylaşırlarsa çok sevinirim.
Bolivian Ram Kavga!
Açıkçası 80 litrenin bu boyutlardaki balıklar için yeterli gelmeyeceğini düşünmüyorum. Ayrıca Mango kökü ve taşlarla güzel saklanma alanlarıda oluşturdum.

ve sonunda güzel haber. Sadece akvaryuma alışma süreciymiş sanırım. Ateş ağızlar eş tuttu. Kimseye dalaşmıyor sadece ikisi takılıyorlar.
Bolivianlarda kavga etmiyor. Ateş ağızlar ve bolivianlar çoğu zaman yan yana durmaya başladılar. Şaşırdım kaldım hiç tartışma bile çıkmıyor. :)

Herneyse bundan sonra tabana başka balık almak yok. 4 balık yeterli taban için. Bundan sonra orta düzey ve yüzeyde yüzen balıklar alacağım. Tavisyesi olan varmı?
Bolivian Ram Kavga!
Akvaryuma 2 ateş ağız, 6 tanede kiraz barb eklendi.

2 ateş ağız ve 2 bolivian ram bölge savaşlarına başladılar. Akvaryumda çok güzel bölgeler var sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Fakat anlamadığım nokta şu:
2 ateş ağız hem kendi arasında hemde bolivian ramlerle kavga halindeler.
Aynı şekilde bolivian ramler içinde geçerli. Hem kendi aralarında hemde ateş ağızlarla kavgaya giriyorlar.
İki türüde 1e1d diye aldım fakat pek sanmıyorum. 

Not: Bolivian ramler arasında ağızlarını kenetlemeler başladı.
Bolivian Ram Kavga!
80 Litrelik akvaryumda sadece 4cüce vatoz ve 2bolivian ram var. Yetersiz kalması mümkün değil :)
Mango kökleri, bitkilerde mevcut. Fakat dediğiniz gibi daha akvaryuma ekleneli 2 gün oldu. Stresten olabilir. İkisininde erkek olup bölge kavgası yaptıklarını aslında sanmıyorum. Çünkü ikiside birbirine sataşmıyor. Sadece biri saldırgan. Diğeri hiç saldırmıyor. Arada bir kaçıyor fakat sonra yine yanına geliyor.
Bolivian Ram Kavga!
Merhabalar. Akvaryumu kuralı 3 hafta kadar oluyor. Şuan içerisinde 4 tane cüce vatoz ve 2 tane Bolivian ram(Bolivya ramirezi) var.

2 bolivian Ram'i dün aldım akvaryuma koydum. İlk birkaç saat kımıldamadılar. Muhtemelen akvaryuma alıştılar. Dün geceden beri ise (Bugün dahil) Balığımın birisi sürekli ötekini kovalıyor vuruyor rahatsız ediyor sanki. Kavga mı ediyorlar yoksa oyunmu oynuyorlar yada kur mu yapıyorlar bilemedim açıkçası :) Ötekiside kaçmıyor inadına onun yanına gidiyor sonra yine dayak yiyor. :)

Akvaryumcuma güveniyorum. 1 dişi 1 erkek istemiştim o şekilde verdi. Fakat sizce yanılmış olabilirmi?

Resim şuan çekemiyorum iyi bir makinem yok. Tahminlerinizi söyleyin lütfen.

Yaşadığım olayın videosunu buldum. Videoyu ben paylaşmadım fakat benim yaşadığım olayda tamamen aynısı. İzleyin isterseniz tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.


1) Bunlar kavgamı ediyor yoksa oyunmu yoksa kur mu?
2) Sizce benim bolivian ramlerim 1 dişi 1 erkekmidir yoksa aynı cinsiyettemidir?
Bolivya Ramirezi Yardım
Yakında resimleri ekleyebileceğim.

Bu arada bugün akvaryum boş durmasın diye 8 tane neon aldım. Gayet sağlıklı ordan oraya yüzüyorlar. 

3 tane cüce vatoz aldım.
2 tanede çöpçü aldım.

Fakat çöpçülerim çok fena... Başta sakinlerdi fakat şuan ikiside çok heyecanlı tavırlar sergiliyorlar. Hatta bazen yarışıyorlar birbiriyle deli gibi. Akvaryumun dibinden birden su yüzeyine sıçrayıp tekrar suya düştüklerine bile tanık oldum çöpçüler hep böylemi? Felaket hızlı ve heyecanlı tavırları var.. Ben bunları istemiyorum yakında eklenecek cüce cichlidlerime zarar vermelerinden korkuyorum.
VivaZ2012-02-26 23:09:14
Bolivya Ramirezi Yardım
Akvaryumun dibinde Hagen siyah kum+Aquaclay var. Bugün çeşitli yerlerine Anubisler eklendi. 2 adette Mango Kökü koydum. Mango köklerinin ikisinin birleşimi ile harika bir dekor oluştu. aralarından balıklar girip çıkabilecekler mağaralar oluşturdum çok hoş durdu. Geriye taş, kaya vb.. bulmam kaldı. Akvaryum bu şekilde 1 hafta daha çalışsa balıklar için yeterli olur sanırım? 

Bu arada AsiaStar mıdır nedir bir filtrem vardı delice gürültü yapıyordu. Onu değiştirdim. Magi700 aldım. Sıfır ses inanılmaz birşey. Fiyatıda çok ucuz. fakat filtrenin bir bölümünde karbon varmış. Aldığım yer karbonu 2hafta sonra falan çıkarmamı söyledi. Ne diyorsunuz?
Bolivya Ramirezi Yardım
Peki normal beyaz floresan taksam ne olur? Grolüx'ün rengini hiç sevmiyorum çünkü pembemsi çok çirkin bir renk :) Yada grolüx takıp arka fona koyu mavi bir fon alsam olurmu? Akvaryumu şöyle mavi mavi göremicekmiyim ben? :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.