ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kesikoglu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mart 2012 14:03
Son Ziyaret:
15 Aralık 2012 10:56
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ABDÜSSELAM KESİKOGLU
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

KESİKOĞLU

SON 10 MESAJI

Kayseri'de kaliteli akvaryumcular hangileri ?
LD Akvaryum'u tavsiye ederim, pişman olmazsın
Kayseri' de Japon Balığı Çeşitleri Beslemek
Melih Bey bende birkaç yere sordum yoktu, Kayseri de biraz zor bulabileceğimi söylemişlerdi. Akvaryumu alınca aramaya koyulacağım, olmazsa şehir dışına müracat edicem. Hasta balığı kurtarmak biraz zor olur ama sağlıklı bulduğunuzda haber verirseniz sevinirim :) Akvaryum suyunu dinlendirilmiş suylamı temin ediyorsun, içine seachem neutral toz gibi şeyler ekliyormusun.
Kayseri' de Japon Balığı Çeşitleri Beslemek
Teşekkürler Mesut Bey dediklerinizi dikkate alıcam.
Kayseri' de Japon Balığı Çeşitleri Beslemek
[QUOTE=mesutok] Sağdan soldan laflara bakıp denemeden idealinizden vazgeçmeyin. Akvaruma şebeke suyunu dolurun. 3 gün bekletin üstü tamamen açık olsun akvaryumun. Sonra tüm filtreleri takın sanki içinde balık varmış gibi bir hafta akvaryumu boş çalıştırın içine 3-5 tane bir kereye mahsus balık yemi ufalayın buda faydalı bakterilerin oluşmasını hızlandıracaktır böylece su oturmaya başlasın. Bir hafta sonra birtane japon balığı alın içine salın. 2 haftada bunu tek besleyin. 3. haftada akvaryum suyu oturacaktır balıkta ölmüyorsa sorun yoktur. Ölmüşsede bunu yeni tank sendromu olarak düşünüp 3. haftada sonra bir balık dahaakvaryuma salın bu balık ölmüyorsa, artık akvaryumunuz yaşanabilir bir haldedir istediğiniz balıkları alıp ekleyebilirsiniz bu safhadan sonra. Onun haricinde haftalık 1/4 yahut 1/3 akvrayum suyundan dip çekimi ve taze su ekleme yöntemine gelince, şebeke suyunu büyük bir kaba kullanacağınız kadarını koyun ağzı açık bir kovada bidonda 3-4 hatta bir hafta dinlensin, bunu akvaryumunuzda kullanın kullanırken ekleyeceğiniz suyla, akvaryum suyunun aynı ısıya yakın olmasına dikkat edin çok soğuksa ekleyeceğiniz suyun içine biraz su ısıtıp katarak bunu sağlayabilirsiniz. [/QUOTE]
Mesut Bey bilgiler için teşekkür ederim. Su değişimlerini 4-5 gün dinlenmiş su ile yapıyorum ama bir balık ekleyip onun durumuna göre davranmayı düşünmemiştim. Akvaryumu alınca dediğiniz gibi deneyim. Yeni akvaryumlar için hazır bakterileri önermiyormusunuz. Şuan aktif durumda olan akvaryumumun lt si baya az olması sebebi ile su sağlıklı değil o yüzden sürecin daha kısa sürmesi için sera nın hazır bakteri ürününü kullanmayı düşünmüştüm.


[QUOTE=Zuckar]Ozmos filtre sistemleri, seachem natural regulator toz, 3 lü karbon filtre ve reçine filtre sistemleri varken her şehir suyunda balık beslemek mumkün. Dediğiniz türlere bende merak saldım ve gerçekten farkettimki oldukça narin türler bu yüzden dikkatli ve dengeli bir tank oluşturmak olmazssa olmaz. Dış filtre ve düzenli su değişimi uyulması gereken en önemli kurallar. 
Sizin durumunuzda olsam akvaryum ölçülerini geniş tutardım. Besleyeceğiniz balık başına 25 lt gibi buda en az 200-250 gibi bir tank demektir. Kireci düşürecek ve ya baskılayacak üstte saydığım sistemleri iyice araştırın kesenize uygun bir sistemi deneyin derim. Ranchu, ryukin ve oranda hemen bulunabilen türlerden değil bu yüzden bulduğunuzda mutlaka tankınız oturmuş ve dengeli olması lazım. İç filtre ve pipo filtre gibi yöntemleri denemeyin bile otlama da olsa bir diş filtre edinin. 
[/QUOTE]
Abdullah Bey bilgileriniz için saolun. Şuanki akvaryumumun lt si telafuz edilemeyecek kadar az, bir anda 250lt ye çıkmasından dolayı(büyük akvaryum tecrübem ne yazık ki yok) ve kiracı olmam sebebi ile dediğiniz gibi yüksek lt li akvaryumu kurmam şuan zor (evden eve taşıması zor gibi geliyor). Balık başına 20-25 lt den 4-5 balık yeter gibi düşündüm. Yukarıda yazmış olduklarınızı araştırayım. Otlama dış filtre ne oluyor acaba.
kesikoglu2012-04-04 14:27:40
Kayseri' de Japon Balığı Çeşitleri Beslemek
Arkadaşlar Kayseri de ikamet etmekteyim. 15 gün içerisinde 100-110 lt arası bir akvaryum alacağım ve içerisine  "TeleskopOranda, Ranchu,  Ryukin,  Bubble Eye " gibi Japon çeşitlerini temin edip koymak istiyorum (en fazla 4-5 balık koyacağım). Ancak dün konuştuğum birkaç akvaryumcu Kayseri' nin suyunun kireçli olduğunu, bu balıkların hassas olması ve kireçli suya alışık olmaması sebebi ile kısa sürede öleceğini söylediler. Acaba Kayseri de bu çeşitleri besleyen var mı? Balıklara eziyet etmek istemem o yüzden görüşleriniz nelerdir. 
Ceviz yaprağı ile mantar tedavisi
Tüm sayfaları okuduğum kadarıyla ceviz yaprağı mantar ve beyaz benek için kullanılmış. Kuyruk erimesi durumunda da aynı olumlu sonuçları alabilen oldumu acaba. Bu mevsimde taze ceviz yaprağı bulmam imkansız, o yüzden kuru yaprakta da olumlu sonuç alınabilir mi?
Japonumun Kuyruğu Delindi.. (resimli)
Sera Baktopur iyi gelebilir. Ancak soruna neden olan sıkıntıları ortadan kaldırmalısın yoksa aynı durum tekrar ediyor. 
Cilvenaz ve hastalığı
Orta boy fanus demişsin. Ben çok tecrübeli ve bilgili değilim ama bildiğim kadarıyla aktarayım. Akvaryumun küçük olması sebebi ile yeterli havalandırma yapılamaz ve fanus içerisindeki filtre sebebi ile suyun içerisinde kuvvetli bir akıntı oluşturabilir. Ayrıca su çabuk kirlenecek ve su içerisi bozulmalar olacaktır. Tüm bunlarda sürekli olarak hastalıklara davetiye çıkartır.
GT KANAT ÇÜRÜMESİ(resim eklendi)
Benim japonlarımın kuyruğunda da çürüme gibi sıkıntılar var. Siteden araştırdığım kadarıyla çözümü için Sera Baktopur ilacını öneriyorlar. İlacı sipariş vermiştim bugün elime ulaştı. Akşam tedaviye başlayacağım. Bu ilacı bir araştır derim. Belki senin sıkıntına da faydalı olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.