ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hüseyin 10
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mart 2012 13:56
Son Ziyaret:
17 Nisan 2012 11:52
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hüseyin Çakıl
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Yönetici
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hüseyin Çakıl

SON 5 MESAJI

Acemi

Batuhan Bey

Çok haklısınız sabır ve devamlılık gerektiriyor. Birkaç haftadır tamamen kendime bunu soruyorum yapabilirmiyim diye. Birşeyler yolunda giderse sanırım uzun süre devam edebilirim. Ama başarısız olursam yılgınlık kaçınılmaz olur herhalde. Ama tekdüze yaşantımda benim için değişiklik ve güzel bir hobi. Temeli doğru atmaya çalışıyorum.
 
İlginiz ve yardımlarınız içinde teşekkürederim.
 
 


Merve Hanım
 
Şu an da çalışyorum. Akşam flosanların bilgilerini yazarım. Dediğim gibi satıcının yeterli olacağını söylemesi beni ikna etmişti. Birde yazdığım bitkilerin genelinde ışık seviyesi düşük olmasına dikkat ettim. Günün büyük bölümünde akvaryum güneş görüyor. Anubias Bakteri Leaf ve cryptocoryne Walkeri olduğunu tahmin ettiğim bitki (1 hafta önce dikmiştim) henüz gelişme ya da gerileme kaydetmedi.


Florasanlar T8 30watt
Acemi
Öncelikle ilginize Teşekkür ederim.
 
Akvaryumda 2 adet biri beyaz biri mor florasan var. Satıcı bunların yeterli olacağını söyledi fakat özellilerini bilmiyorum.
Acemi
Herşey 3 hafta önce başladı.
 
5 yaşındaki kızım Nazlı evcil bir hayvan edinme konusunda ev halkına baskı yapıyor bizi zorluyordu. (Tıpkı benim, annesinin, dedesinin ve istisnalar hariç herkesin çocukken yaptığımız gibi) Kedi, köpek , kuş ne olursa alalım ona bakalım sevelim falan. Tabii ki bizim geçmişteki deneyimlerimiz buna izin vermemizi engelledi. Çünkü evcil hayvanlar eninde sonunda yaşlanıyor, hastalanıyor ve ölüyorlar. Her hayvan sever bunun ne kadar zor ve travmatik bir durum olduğunu tahmin eder.
Bizde kendisine akvaryum balığı almamızın en doğru seçim olduğuna karar vererekten 30cm x 30cm ebatında küçük bir akvaryum 2 tanede japon balığı aldık. 3 haftada sonun gelinen nokta elimizde 50x40x30 (60 LT) ve 120x60x45 (300 LT) ebatlarında iki akvaryum 16 japon 2 köpek balığı ve 2 çöpçü toplam 20 balık (4 japon ve 1 çöpçü öldü) japonlara uygun 14 kök çeşitli bitki. Akvaryum severler az çok maliyeti tahmin ederler. Meğer içimizdeki bastırılmış havansever çocuk kabuğunu yırtarak dünyaya geri dönmüş.
İki akşam önce akvaryum suyunu değiştiriken Nazlı "baba bu kadarına ne gerek vardı ? Küçük te bize yeterdi deyince" biraz pişman oldum. Pişmanlığım bu hobinin zorluğunda yada bize uygun olmadığından değil, bu mikro dünyada ki hayata katkıda bulunmanın ve onu gözlemlemenin hazzını yaşamak yerine sahip olma hırsında kaynaklanan bir pişmanlık. Hazmederek, tecrübe ederek, öğrenek yapmak en doğrusuydu kuşkusuz. Artık yapacak birşey yok.   
Bu süreç akvaryum.com da dahil birçok siteye üye oldum ve önüme gelen yararlı yararsız birbiri ile çelişen birçok yazı ve makale okudum. Kafamda akvaryumumun suyu gibi bulanmaya başladı ve genlerimden ötürü Türk gibi başladığım bu işi Türk gibi bitirme endişesi sardı beni. Birbirinden güzel dizayn edilmiş akvaryumları gördükçe de motive oluyorum.
Bitki akvaryumunda japon olmayacağı bir kaç çeşit bitki yetiştirileceği yönünde tavsiyeler aldım. İnat ettim "bunca balığı ne yapacağım " diyerek ve bu bitkilerden aldım. Japonlar bitkileri yemese bile rahat bırakmıyor didikliyor ve kumları karıştırdıkları için bitkileri çıkartıyorlar. Yani istediğimiz akvaryumu Japonlarla kurmam imkansız olduğunu anladım. Japonları küçük 60 LT lik akvaryuma geçirerek bitkilerle uyumlu yeni bir tür beslemeye karar verdim.
Önce akvaryumda bitki yetiştirmek doğal bir ortam için şart. Aksi taktirde suyu doldurur çirkin plastik oyuncakları ve fosforlu kumları koyar, içine saldığınız balıkların ölmesini beklersiniz diye düşünüyorum. Onun içinde bakması kolay olan birkaç bitki seçtim. Bitkiler belli bir aşamaya gelince 300 LT lik tankımda melek balıkları ve tetra beslemek uygun gibi geldi.
 
Sizlerden ricam aşağıda yazdığım Bitkileri ( tabii hepsini kullanmayacağım en fazla 4 veya 5 çeşidini) tecrübelerinize dayanarak her yönü ile değerlendire bilirmisiniz?
Kum olarak sadece Aquaclay kullansam yeterli olur mu? Yoksa karışım yapmam gerekli mi?
Bitkileri ektikten ne kadar sonra ve miktarda balık eklemeliyim?
Bu bitkiler meleklerle sorun yaşarlar mı? Balık popülasyonu en fazla ne kadar olmalıdır?
Meleklerin yanında tavsiye edebileceğiniz canlılar hangileridir?
Eğer "şunu yaparsan daha iyi olur" dediğiniz tavsiyelere de çok ihtiyacım var.
 
Şimdiden Teşekkür Ederim.
 
Lilaeopsis Brasiliensis
Saz
Cristmas Moss
Java Moss
Gül
Elodea Densa
Colomba Carolinaina
Tilki Kuyruğu
Echinodorus Osirirs
Vallisneria Americana Gigantea (Dev Saz)
Ceratophyllum Demersum
Aponogeton Capuroni
Yosun Topu
 
 
Japon Balığı, Bitki ve Kumu

Arkadaşlar yeni akvaryum kurma aşamasındayım. Daha önceki akvaryumumda bitki yetiştirmediğim için satıcının tavsiyesine uyarak 3 çeşit Japonlara uygun bitki aldım. Satıcı bunlara uygun kumda verdi. Fakat kum konusunda yaptığım araştırmalar sonucunda tereddüd yaşıyorum. Bana verdiği kum üreticisinin internet sayfasında dekoratif akvaryum kumları başlığı altında kodlanmış. Oysa üreticini bitki akvaryum kumları başlığının altında farklı ürünler bulunmakta. Üreticiyi aradım endişelerimi ilettim arkadaş kısa bir tereddüdten sonra aldığım kumunda bitki üretiminde iyi netice vereceğini söyledi. Fakat ikna olmuş değilim. Maddi bir kayıp yaşamamak ve daha önemlisi azmimi yitirmemek için en doğrusunu yapmak istiyorum. Zira yeni aldığım akvaryum 300 lt ve yanlış bir işlem yapmam benim için moralman bir çöküntü olabilir. Bana verilen kum VİTASAND DAK07 veya DAK 78 (emin olamadım çünki pakette kodu belirtilmemiş)

Arkadaşlar szden ricam bu ürünü kullanan bilen varsa bana ne tavsiye eder.
Şimdiden teşekkürler.
Selamlar
Herkese Merhaba

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.