ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cigdem
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Temmuz 2006 12:53
Son Ziyaret:
06 Ekim 2006 13:00
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cigdem Guner
Doğum Tarihi:
12 Ağustos 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cigdem Guner

SON 1 MESAJI

Bir betanın yeni evi nasıl olmalı?

Merhaba arkadaşlar,

öncelikle bu forumu hazırlayanlara ve forumda yazan herkese saygılar    Deneyimlerini paylaşan arkadaşlar sayesinde benim gibi daha önce hic balık beslememiş acemi biri bile bilgi sahibi olabilir.

Dün, bu zamana kadar balıkları çok sevmeme rağmen hiç cesaret edemediğim bir şeye kalkıştım ve hiç bir bilgim olmamasına rağmen mavi bir beta aldım. (Capitol Alışveriş Merkezindeki petshoptan) Cesaret edemedim çünkü agbimin bir sürü balıkları vardı ben küçükken ve ölmüştüler.

Ben mavi betamı yanında bana verilen yuvarlak bir cama (sanırım fanus dediğimiz şey bu oluyor ) koydum. İçinde küçük bir köprüsü var hep altından geçiyor. Dün gece tüm forumu okudum ama benim gibi başlangıç seviyesindeki birinin aklı karıştı tabi. O kadar heyecanlıyım ki hasta beta mesajlarını okuyunca korkmaya başladım. Ona iyi yaşam koşulları vermek istiyorum. Eğer bu betayı yaşatabilirsem, daha büyük güzel akvaryum ve balıklar almak istiyorum. Ama işin altından kalkabilir miyim diye böyle minik bir başlangıç yaptım.

Aslında betam iyi gözüküyor, hareketli ve yakışıklı gözüküyor, sanki fanusu sevdi, ayna oyunları yaptım ona dün gece biraz daha hareketlendi.  Yine de bu yaşam şartları ona uygun mu bilemiyorum, filtre, ısıtıcı ve ışık gibi şeyler almam gerekiyor mu acaba diye düşünüyorum. akvaryum kumu ve bitki -beta hangi bitkiyi sever- koymalı mıyım?

Forumda yazanlara göre şöyle endişelere kapıldım: Küçücük bardaktan fanusa geçmesi, suyun ısısı onu strese sokar mı diye korkmaya başladım. Şu anda bir hastalık göremiyorum. (beyaz benek, durgunluk vs.)

Fakat şöyle bir şey gözlemledim bu sabah: verdiğim yemleri yemek için geliyor, sanki aç ama tükürüyor. Yemler dibe çöktü. Sevmedi sanırım.

Aldığım yem de ne kadar uygun bilmiyorum ama petshoptaki satıcıya kaliteli güzel bir yem vermesini söylemiştim.

Aldığım pul yemin markası:NUTRON GREEN VEGETABLE DIET - PRODAC

Yardımlarınızı bekliyorum, herkese şimdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.