ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hgirgin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Mart 2012 21:38
Son Ziyaret:
16 Eylül 2012 13:32
Toplam Mesaj:
25 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hüseyin Girgin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hüseyin Girgin

SON 10 MESAJI

Low Thech Nano
[QUOTE=cilamure]Elinize sağlık. Dikkatimi çekti de filtre kullanmıyor musunuz acaba? [/QUOTE]
Teşekkür ederim. Onur Bey'in de belirttiği gibi pipo filtre kullanıyorum.

[QUOTE=onur_0606] Sade,hoş bir akvaryum kedi detayı süper olmuş Yanılmıyorsam pipo filtre var.[/QUOTE]
Sağolun Onur Bey, Vallahi gerçeğine daha cesaret edemediğimizden biblo ile idare ediyoruz:)
Low Thech Nano
Fotoğraf:

Boyut (cm): 38x26x17
Kapasite (litre):16
Canlılar:Kiraz Karides, Kaplan Karides, Katil Salyangoz

Malzemeler:

Akvaryum Bakımı: Haftada bir su değişimi

Kullanılan Yemler: Yok

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Yok


Suda Bulanıklık ?
 
Fethullah hocam teşekkür ederim yorumlarınız için akvaryumun resimlerini ekledim. Forumda başka bir akvaryumdan su eklemenin de iyi geldiğini yazmışlardı Bakteri Dengesi açısından evdeki küçük tanktan 10 litre kadar su ekledim bakalım nasıl olacak.
Suda Bulanıklık ?
Su altında olan bonsai değil hocam moss sarmak için kurutmuş olan köküydü. Hoş halihazırda da çıkartmış durumdayım zaten. Teşekkürler
Suda Bulanıklık ?
Arkadaşlar tankıma geçenlerde kuruyan bir bonsai ağacının kökünü 10 gün kadar suda beklettikten sonra koymuştum. Ancak suya aşırı salınım yapıp bulandırdı. Ben de kökü çıkarttım bir kaç gün beklediğim halde geçmeyince Dış filtreyi temizledim suyu da neredeyse tamamen boşalttım ve yeniledim. Ancak halen bulanıklık devam etmekte akvaryumdaki canlılarda bir gariplik yok ama seyir zevki açısından fena bir durum yardımlarınızı bekliyorum.
Bu Yumurtalar Neyin Nesi ?
[QUOTE=Ayk53]
Akvaryumdaki Canlılar: 1d1e Lepistes, 2 Neon,1  Beta,1 Nerite Salyangozu, 1 Kirzaz Karides,1 Sae, 1 Vantozlu Çöpçü.
Selamlar, sizce bunlar yumurta mı ? Hangi canlının olabilir.


[/QUOTE]
Hocam o gördükleriniz Nerite  salyangozun yumurtaları ve malesef üretim şekli çok zor  tuzlu suya falan ihtiyaç oluyor. O nedenle Ben Nerite salyangozlarımı çıkartmıştım. O gördüğünüz beyaz şeylerden kökünüzün üzerinde yüzlercesini görünce moraliniz bozuluyor ve inanın onları oradan temizlemek yola yapışmış sakızı çıkartmak kadar zahmetli.
Yeni Tankım Son Resimler 21.04.2012
Tankın yeni dizaynı ve eklenen yeni bitkiler ile karşınızdayız. Hala balık türü konusunda karar veremedim. Tankım ile ilgili varsa, her türlü görüş ve önerilerinizi beklemekteyim. Saygılar...
' İnvasion of the Blue Tiger ' ( Mavi Kaplan ile geri dönüş Sf.17 )
Serkan kardeşim tankın ve karideslerin çok güzel ben tankıma balık olarak endler eklemiştim. Lepistesten daha küçük ve neredeyse karidesler için tamamen zararsız. Neredeyse diyorum çünkü küçük karidesleri afiyetle yiyorlar. Beta ben de bir ara tanka koymuştum ama aynı gün geri çıkarttım çünkü karidesler acayip strese girmişlerdi. İyi bitkilendirilmiş bir tankta endler bakabilirsin karides popülasyonunda bir azalma olmayacaktır. Saygılar.
80*50*45 (Güncel resim syf 3'de)
[QUOTE=DoLuNaY22]Akvaryumun dizaynı güzel olmuş elinize sağlık. O kayayı diğer köşeye koysanız daha bi doğallık katacağı kanısındayım.Saygılar. [/QUOTE]
Aykut hocam tebrikler, çok güzel bir başlangıç. Bence de taşın yeri diğer tarafmış gibi ama tabi bitkilendirme tamamlandığı zaman görmek daha doğru izlenim oluşturacaktır. Tekrar tebriklertakip edeceğimiz güzel bir konu.
Karidese geçiceğim.Sorular
[QUOTE=Denges] Emre kardşeim sen akvaryuma çeşme suyu koy,filtreni,ısıtıcını falan herşeyini tak ve 5-6 gün o akvaryumu bırak kendi halinde çalışsın. Ben direk çeşme suyu koyuyorum karides tankıma dinlendirmeden ve koyduktan hemen sonra azoo markasının aquaguard ve double black water solüsyonlarını kullanıyorum. Buda bi seçenek. Pipo filtre ve ısıtıcın yeterlidir pipo filtre zaten karideslerin istediği filtredir güzel seçim yapmışsın. 2. sorunada değinmek istiyorum,zamanında karides akvaryumuma her bikti alıp eklediğimde karides ölümleri başlıyordu. Önce neden olduğunu anlamamıştım sonra aldığm bitkilerin köküne sarılmış olan ilaçlı ve gübreli pamuğu söküp bitkileri öyle dikmeye başladım. Hiç bir sorun olmadı. Demek istediğim biyerdede okumuştum bitkilerde kullanılarn bazı ilaçlar ve gübreler karidesleri olumsuz etkliyor.[/QUOTE]
Ben de Denges adlı arkadaşın yorumlarına katılıyorum. Benim 15 litrelik bir nano tankım da var ve sadece karides ve salyangoz besliyorum. Özel hiçbir şey yapmadım. Çeşme suyu kullanıyorum. Bitkilerin karideslere zarar vermesi gibi bir durum olmadı. Pipo filtre en güzel seçim. Sadece  akvayum ile çok oynamamak gerek sen kurulumu yap o zaten zamanla oturacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.