ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
YunusunKraliçesi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Haziran 2012 14:58
Son Ziyaret:
16 Eylül 2013 20:51
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cansel Kader
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1986
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 9 MESAJI

900 lt. Gelde tavsiye et ? Ne beslersin. ?
Arovana+Bıçak Balığı bi de büyük mangrov kökü. Belki bi çift mutlu astronot :)
Bu balık sarı prensesmi ?
Sarı prenses değil, lepupi hiç değil (lepupilerin ağız yapısı farklı). Ben erkek kenyiye benzettim. Belki de dişi saoulosi. Daha net bir çekim olsa anlaşılır ama sen sarı prenses istediğin için bence bu arkadaşı geri götürüp yeni bi sarı prensesle değiştirebilirsin. Unutma sarı prenseslerin yüzgeçlerinin uçları siyahır.
silinebilir
Sudaki nitrit değerini ölçmek için petşoplardan ya da internetten nitrit testi alabilirsiniz. Fiyatlar yaklaşık15-25tl arası değişiyor. Bu test ile sorunun nitrit seviyesi ölçüp dış parazit mi yoksa nitrat mı olduğunu anlayabilirsiniz. Sık sık dip çekimi ve su değişimine rağmen balıklarının kuma sürtünmesi devam ediyorsa dış parazit düşünülebilir. Ayırıcı tanı konabilmesi için yunusların özellikle alt kısımlarında su kabarcığına benzer yapışık noktalar olup olmadığına bakılır. Varsa eğer artık kesinlikle dış parazit diyebiliriz. Bundan kurtulmak için suyun sıcaklığını arttırıp suyun ısındığından emin olduktan sonra sonra suya kaya tuzu atmak gerekir. Yine düzenli dip çekimi yapılırsa sorun hızla çözülecektir. Burada amaç; sıcaklıkla birlikte kendini bırakan ve dibe çöken parazitleri kaya tuzuyla etkisiz haline getirmek ve dip çekimiyle parazitten kurtulmak.  Sarımsak suyunu hiç denemedim. Bu arada fazla yemleme yapmamaya çalışın her zamanki kadar yemleyin.
Akvaryum strafor nerden bulabilirim
Ben gizlemedim işin kolayına kaçtım ama gizlemek istiyorsan straforu derzlemeden önce ilk başta ölçerek biçerek hortumların su devir daimini sağlayacak delikleri de unutmadan kesip biçmen gerekiyor. Isıtıcıyı da gizlemen tehlikeli olur bence. Isıtıcıyı yine eski düze cama sabitlemen sağlıklı olur. 
orange bembalarım karınları sıvrı gıbı hafıf sıs
Balıkların kuma sürtünmeleri sudaki nitrit değerinin yükselmiş olmasından olabilir. Nitrit testiyle ölçebilirsin. Suyun %20'ni çekip suyu bir hafta aralıklarla tazelemen nitrit seviyesini düşürür. Suya kaya tuzu da eklersen nitrit zehirlenmesinin önüne geçebilirsin.   
Akvaryum strafor nerden bulabilirim
Öncelikle gerekli malzemeleri yazayım. Akvaryumunun arka camı boyutunda en az iki adet düz strafor. Maket bıçağı. Akvaryum silikonu. Spatula, dolgu köpüğü, Fugapool 2900 marka derz (diğer derzlerde salınım olasılığı var, ben bunu kullanıp sorun yaşamadığım için direkt markayı verdim). Ve isteğe göre su bazlı boya.

Öncelikle taban olarak kullanacağın bir parça kesmelisin. Bu parçayı boş akvaryumunun arka camına oturtarak ölçülerin doğru olduğundan emin olmalısın. Daha sonra yatay zemine yatır straforunu ve üzerine hayal ettiiğin şekilde büyüklü küçüklü strafor (kaya) parçaları kes. İlk etapta kestiğin parçalar kayaya benzemeyecektir. Endişelenme. Strafor dağılan bir malzeme olduğundan ocağın başına ısıttığın spatulayla kaya olarak tasarladığın kesilmiş strafor parçalarının kenarlarına oval şekil verebilirsin. Bunu yaparken aspiratörü aç çünkü kötü bir koku salıyor ve tüm evi sarıyor. Tavsiyem fazla ince detaya girmeden kabaca kenarları düzeltmen. Koku alerji yapabilir, benim göz altlarım şişmişti çıkan gazdan. Daha sonra kaya parçalarını güzel bir kompozisyonla köpük yardımıyla ana strafora yapıştır. Ve sağlam yapışması için üzerine ağırlık koyarak 10 dk bekle. Tüm kayaların dizilimini yaptıktan sonra sıra derz dolguyu hazırlamaya geliyor. Çok sıvı olamayacak şekilde, oyun hamurundan da daha yumuşak olmak kaydıyla göz kararı derzini hazırla. Bunu yaparken eczaneden alabileceğin muayene eldiveni kullanabilirsin. Elinde uzun süre kaldığında parmakların buruşuyor. Ama suyla yıkandığında çabucak çıkan bir malzeme. Hazırladığın derzi straforun açık gördüğün her yerine bol bol sür. Ne kadar çok sürersen o kadar ağır olur ve suyun üstünde yüzme olasılığını engellemiş olursun. 24 saat kuruduktan sonra istersen ikinci katı da atabilirsin. Tamamen seninle ilgili. İstersen tam kurumadan üzerine çatlaklar veya pütürler yapabilirsin. Su bazlı boya kullanarak tüm fonu boyayabilirsin. Kuruduktan sonra da yeşil renkle yosun motifi verebilirsin. Herşey iyice kuruduktan sonra da geriye bir tek iyice kurulanmış akvaryum camına silikon yardımıyla fonunu yapıştırmak kalıyor. Ve muhteşem fonun hazır. Başarılı olup olmadığını ise ancak suyu koyduktan sonra anlayabilirsin. Benim ilk denemem hüsrandı. Ama yılmadım ikinci kez yaptım ve harika oldu.. Umarım seninki de güzel olucaktır.

Forumu yeterince incelersen, arkadaşların görsel kullanarak anlattığı bir çok 3D arka fona ulaşbilirsin. Ben örnek olarak şu an bunu gösterebilirim. http://www.akvaryum.com/Forum/3d_arka_fon_150x70_k606535.asp

Bununla bilrikte youtube'da arkafon yapımıyla ilgili güzel videolar var..

Dediğim gibi herşey senin hayal gününe ve ne istediğine bağlı. Yuvarlak taş ister bazısı bazısı da daha keskin taşlar. Benim tavsiyem güzelce araştır, ne istediğini tam olarak kafanda canlandır ve öyle masrafa gir... Kolay gelsin
YunusunKraliçesi2012-11-22 17:02:13
Kayalık 3d fonum
Bence gayet iyi bir iş başarmışsın. Tebrik ediyorum. Çok doğal olmuş. rengi de gayet hoş. 
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhabalar, uzun zamandır siteyi uzaktan takip ediyorum. Her gün yeni birşeyler öğreniyorum. 750litrelik akvaryumuma 3d arka fon yapımını araştırırken üye oldum. Arka fonu tamamladım. Yunus kolonimi kurdum. Bundan sonra özellikle yunus bakımı için  sık sık ziyaret edeceğim siteyi. Bu işe gönül vermiş tüm hobicilere selamlar.. Güzel bi fotograf makinası bulur bulmaz akvaryumumun fotoğraflarını koymak için sabırsızlanıyorum.
Akvaryum Yunus Koymalımıyım dikkat
Yunusların fiyatı konusunda görmeden yorum yapmak anlamsız olur ancak koloni kurmak istiyorsan öncelikle akvaryumunun boyutu buna uygun olmalı. Kaç litre akvaryumun olduğunu yazmamışsın. Dediğin boyutta ve sayıda yunuslar için epey geniş bir hacminin olması gerekir. 0,5 silis kumla birlikte yunuslar kendilerini doğada ve rahat hissederse yavru alabilirsin. Kolonideki dişi ve erkek sayıları da önemli tabi. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.