ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
caul_82
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Haziran 2012 23:49
Son Ziyaret:
10 Temmuz 2021 18:58
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
DURAN YURTSEVEN
Doğum Tarihi:
05 Kasım 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 4 MESAJI

240 lt ye balık türü?
Kum taş ve elimdeki yemlerden ötürü demasoniye karar verdim. bir arkadaştan 20 adet 2-3 cm boyunda alacağım.. bunların yanına başka tür ne koyulur öneri verebilecek var mı?
240 lt ye balık türü?
Merhaba öncelikle herkese sağlıklı balıklar diliyorum..
Tropheus türü için hazırladığım akvaryumum şuan boş durumda tekrar balık beslemek istiyorum (ortalıkta hiç bir etken yokken ikişer üçer öldüler hastalık vs. tespit edemedim) daha önce bu akvaryumda karma çiklet ve yakın geçmişte ilangi yellow beslemeye çalıştım.
akvaryum özellikleri şöyle; 240 lt ithal ön cam tek parça.. 1000lt/sa dış filtre, üstten şelale gibi akan iç filtre,2 tane T5 florasan, 100 watt 2 adet ısıtıcı, hava motoru, 5-6 parça gnays kaya, 25-26 kg (2mm)beyaz kum..
Akvaryum bir çok türün sağlıklı yaşamı için uygun ebatta.. tecrübe olarak 4-5 yıldır akvaryumla ilgileniyorum daha önce sarı p. yunus, karma çiklet ve canlı doğuran türler besledim.. İş yerinde canlı doğuran ve bitkili karides akvaryumum var..
elimdeki malzeme ve araçlarla sizlerin tecrübelerinden yardım alarak yeni tür beslemek istiyorum.. trophues ve Malawi dışında öneriniz var mıdır?? Mesala benim aklıma melek balığı geldi, biraz bitkili ortam hazırlasam, beyaz kumda bitki ne kadar sağlıklı olur bilmedim..
destek ve önerilerinize için şimdiden teşekkürler :)
karma cichlid akvaryumu erkeklerin içine ne tür dişi?
[QUOTE=emrecannnn]Bence bu kadar fazla tür beslemeniz yanlış bir karar olmuş abi sarı prenses + istediğiniz bir türün erkek balık başına 3 dişi düşecek şekilde beslerseniz yavru alma ihtimaliniz kat kat artar,bu akvaryumdada yavru alabilir balıklarınız ama zor bir ihtimal gibi görüküyor şuanda
 
[/QUOTE]

Merhaba,
akvaryum show amaçlı kurulmuş.. türü de azaltabilirim ama hem görsellik olsun hemde aylık 40-50 yavru olsun istiyorum.. sarı p. fazlaca uğraştığım için istemiyorum.. yunusları çıkarabilirim.. mesala x-y-z tür olur ama a-b tür olmaz gibi bilgilere ihtiyacım var.. mücevher yumurta döküyor ama diğerleri zarar verip yiyeceği için olmaz diye düşünüyorum mesala :)) (dişi olarak sadece bir ahli'm var.. aldığım adam ayda bir civarı 20-25 yavru verdiğini söylemişti..)
karma cichlid akvaryumu erkeklerin içine ne tür dişi?
Merhabalar,
Bir sene önce sarı p. ile başladığım hobimi malawi türleri ile devam ettiriyorum. :))
İlk deneyimim için 70 litrelik akvaryum ile yavrudan sarı büyütüp bir koloni kurdum, yavru almaya doyunca da balıklar ve akvaryumu elden çıkardım..
Sonrasında.. Biraz daha profesyonellik ve farklı balıklar için yaklaşık 2 hafta önce balıklarıyla birlite 2. el 240 lt iç filtre ve dış motorlu uygun ithal bir akvaryum aldım. (100x45x60) Akvaryum içinde karma cichlid türlerim var ve cinsiyet olarak neredeyse tamamı erkek.. ben aralara 3-4 dişi koymak ve alacağım yavrular ile yem parasını tolere etmek istiyorum. bu şahsi fikrim, düşüncemi gerçekleştirebilir miyim tam fikrim yok!! bu konuda yardım ve önerilerinize ihtiyaç duymaktayım, yardımcı olursanız çok sevinirim :)
akvaryumdaki canlı türlerim;
-2 yunus
-1 sarı p.
-1 papağan
-1 kırm. mücevher
-1 sülfür kafa
-1 iceman
-2 ahli (1E+1D)
-1 snow p.
-1 firefish (şekerpembe gibi ama tam bilmiyorum)
-1 şekerpembe
-1 ilangi
-1 venüstüs
Ayrıca 1 vatoz 1 labio (k.kuyruklu) ve 8-9 kadar tatlısu midyesi (4-5 cm) var.. balıklar ortalama  10-13 cm boyundalar..

Bu takımda sorunlu görünen tek tür şuan 2 erkek yunus, sürekli kavga halindeler. 14-15 cm boylarında.. bir yada ikisini elden çıkarmak için uğraşıyorum.. bu türlerin içinde yaşamını sürdürecek ve yumurta tutabilecek dişi önerebilirmisiniz.. balık yumurta alınca yavruluk temin ederek orada tutmayı ve günü gelince kusturmayı planlıyorum..
Şimdiden fikir verecek ve katkıda bulunacak herkese teşekkür ederim.


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.