ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BerkayBarut
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Haziran 2012 13:14
Son Ziyaret:
11 Ağustos 2013 00:48
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berkay Barut
Doğum Tarihi:
14 Eylül 1995
Yaş:
28
İl:
Manisa
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Berkay Barut..

SON 9 MESAJI

Camda oluşan beyaz tüycük..
Sevgiili akvaryum sever arkadaşlarım;
Ben daha bununla yeni karşılaştım,hiçbir balığımda bir terslik gözelemedim allaha şükür.Fotoğraf koyamıyorum ki koysamda belli olacağını sanmıyorum.Sorunum şu : akvaryumun camında küçük küçük beyaz tüycükler var.Camın her tarafında.Dokunduğumda hafif bir kayganlık hissi veriyor.Akvaryumumdaki akıntı ile birlikte camda dalgalanmalarda gözlemliyorum.Ne olduğunu çözemedim.Kötü birşey yaşamadan size danışıyım dedim.Teşekkürler..
yeni besleyici (lepistes) acil
Söylediğiniz gibi sürekli su yüzeyinde duruyolar ve burunlarını yukarı tutuyorlarsa sıkıntı var derim.Suyun büyük bir kısmını yenilerseniz geçer.Ama genelde duruyolarsa sorun yok.Çünkü yukarı kısmı seven yaratıklar bunlar.Ama siz yinede tedbiri elden bırakmayın.Su değişimi yapın..
Dişi Beta Aşırı Naz Yapıyor.
Aynen bende de aynı şey oldu konuyu açmamda sonra birkaç kez sarıldılar ama yumurta verimi olmadı hiç.Devamıda arkadaşın anlattığı gibi zaten
Dişi Beta Aşırı Naz Yapıyor.

Merhaba beta severler; 

Ben birkaç gündür betalarımı çiftleştirmeye çalışıyorum.İlk başta yapılması gerekenleri yaptım ve dişi gerekli özelliklere sahipken dişiyi erkeğin yanına saldım.Biraz hırpalamalar oldu tabi.Ama ben fazla önemsemeyip betayı almadım.Dışarıdaydım.Eve yeni geldim.Şu sıraalar bizim erkek baya bir süredir dişiyi ayartmaya çalışıyor.Ama dişi hiçbir şekilde tepki vermiyor sadece yanında duruyor.Erkek sürekli onun yanında yan yatıp suyu hareketlendiriyor.Sizce ne yapmalıyım.Size danışmak ve bilgi almak istedim.Teşekkürler..
Beta Karınca Yer Mi?
Ben yedirdim...
Yeni Aldığım Beta..
Ben betamı en kısa sürede çiftleştirmek istiyorum.Onun için dişi alıcam bir tane akvaryumum var tam yavrulara ve üremeye göre..En yukarda gördüğünüz beta için en uygun dişi seçimi sizce nedir ? Ya da nasıl bir dişi seçersem nasıl bir yavru alırım.Tül kuyruk betanın baskın özellik olduğunu biliyorum ki büyük ihtimal yavrularım da böyle olucak ama belki melezdir bunu çaprazlama yapmadan bilemeyiz.Tabi betalarda eşbaskınlık veya eksik baskınlık durumları var mı, birde bu ihtimal var.Siz neler önerirsiniz ?
Akvaryuma Göre Lepistes
Bence 1 erkek 2 dişi al zaten onlar zırt pırt yavrulucak bir süre sonra akvaryumun kendiliğinden kalabalıklaşmaya başlıyacak.Hem böyle yaparsan kolay kolay sıkılmazsın,yavruların büyümesinden zevk alırsın..
Yeni Aldığım Beta..
Tamam dediklerinizi yapmaya çalışacağım, teşekkür ederim cevabınız için.Ben rengini biraz soluk buluyorum.Canlı gözükmesi için yapabileceğim seçenek var mı ?
Yeni Aldığım Beta..
Merhaba arkadaşlar, 
Ben 2 gün önce evime anneme beslemesi için hediye olarak bir beta aldım.Ama beta hakkında internette okuduğu bilgilerden fazlasına sahip değilim.Almak için gittiğim akvaryumcuda sadece bu beta kalmıştı ve çok küçük bir fanusta ve aşırı pis bir suda besleniyordu.Bende kıyamadım o betayı aldım.Rengi bayağı solgun geldi.Bende ne olur ne olmaz konu açıp bilgisi olanların bilgilerinden yararlanayım dedim.Bir de sanki kuyruğu yırtılmış gibi duruyo bugün.Dün böyle değildi veya ben farketmemiştim.Hareketlerinde sorun yok yüzüyüyo, dolaşıyo, hala agresif ( Ayna tutunca kabarıyo :D  ).Akvaryumcu bana kırmızı kırmızı çiklet yemi vermişti onu pek beğenmedi, arkadaşımın yavru lepisteslerim için verdiği donmuş karides veriyorum yanına da akvaryumcunun verdiği yemden veriyorum. Aşağıda resimlerini koymaya çalıştım yorumlarınızı bekliyorum..
Teşekkürler..

 

BerkayBarut2012-06-27 13:52:43

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.