ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
EmrYlmzlr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Temmuz 2012 14:15
Son Ziyaret:
07 Ağustos 2013 07:06
Toplam Mesaj:
85 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emir Yılmazlar
Doğum Tarihi:
08 Eylül 1996
Yaş:
27
İl:
Bursa
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emir Yılmazlar

SON 10 MESAJI

Üstadlar Bu Türler Uyumlumu ? GÜNCELLL AĞZI DOLU NE YAPMALIYIM ????
1-)Hocam öncelikle kurdugunuz yavru akvarymuna ana tanktan bir miktar su aşılayın ki ana tankla yavru tankınızı kimyası birbirine yaklaşsın.Böyle anne adayı akvaryum değişikliginden olabildigince az etkilensin.
2-)Düşündüğünüz gibi yapın ama kuluçkanın 15.gününde balığınızı sakince yavru akvaryumuna alın.Orda 2-3 gün geçirip yavrularını salacaktır tahminimce.
Ha bu arada balığı hemen dogumdan sonra ana akvaryuma atmayın.Bi süre yavrularıyla kalsın hem kendini toparlar hemde güzel bi görüntü izlemiş olursunuz :)
Balıklarda Stres
Fotoğraf:Gerekli olursa daha sonra eklerim.

Canlıdaki Belirtiler: Balıklar odaya girdiğimde veya en ufak hareketimde sağa sola kaçışmaya başlıyorlar.Başta strese falan girmişlerdir dedim ama uzun zamandır böyle devam ediyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre):100x45x45

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:1e4d mavi prenses, 1e4d portakal ciklit

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık sabit 26-27 derece

Filitrasyon:Eheim 2213

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Hayır

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 2 haftada 1 %15 lik su değişimi.

Üstadlar Bu Türler Uyumlumu ? GÜNCELLL AĞZI DOLU NE YAPMALIYIM ????
Evet hocam dediğiniz cok dogru.Yunuslar akvaryuma daha önce geldilerse bu onlar için bi avantaj olacaktır.Ama yine de dikkatli olmanızı öneririm.Şeker pembeler genel olarak sert balıklardır.Bu özelliklerini belki şuan için cıkarmıyorlardır belki ilerde çıkaracaklardır.Belki de hiç çıkarmayacaklardır(isteğim bu yönde).Size sağlıklı hobiler dilerim.Bu konuya sık sık bakacağım.İlerleyen günlerde bi sıkıntı olursa,buraya yazarsanız elimden geldiğin yardımcı olmaya calısacagım.Tekrar iyi hobiler :).
Mavi prenseslerimin yanına?
Herkese ilgisinden dolayı çok teşekkür ederim.Suan akvaryuma 1E 3D işi oranında portakal ekledim akvaryum cok renkli ve dengeli.Herkese önerebilecegim bi ikili sanırım.Tekrar teşekkür ederim ilginize :).Saglıklı hobiler..
SARI PRENSES
Ne yazık ki hocam o konuda bilgilerim oldukça sığ.Size goldfishler hakkında bilgi vericek arkadaşlar illa ki cıkacaktır.Ayrı bir forumda bu konuyu açmanız yeterli olucaktır :)
SARI PRENSES
Hocam lepistes,moli,velifera,kılıçkuyruk,plati.Ayrıca bu türlerin bir çok varyatesi bulunmakta.Forumda biraz gezinip en çok hosunuza gidenleri seçebilirsiniz.Veya karma bi akvaryum yapabilirsiniz :)
SARI PRENSES
Hocam akvaryumun temel amacı balıgı yaşatmak degil rahat ettirmektir.85 litrede tabi ki yaşar ama rahat etmez.Ama canlı doguran türlerini o hacimde cok cok rahat ettirebilirsin.Bence dedigimi bi düşün.Bitkili bi canlı doguran akvaryumu eminim cok keyif verecektir sana :)
Üstadlar Bu Türler Uyumlumu ? GÜNCELLL AĞZI DOLU NE YAPMALIYIM ????
Hocam öncelikle tanganyika gölü hakkında pek bi bilgim olmadıgı için evdeki akvaryumunuz hakkında yorum yapmak haddim degil. Onun hakkında daha fazla bilgisi olan arkadaslar size mutlaka yardımcı olacaktır. Ancak ofisteki akvaryumunuz hakkında bi kaç yorum yapabilirim. Öncelikle yunus gibi sakin huylu balıgın yanına şeker pembe gibi sert bir balıgı koymak yunuslarınızı strese sokacaktır.O yüzden o akvaryumda huzur olacağından şüpheliyim. E malum huzur olmayan bir akvaryumda da yunuslardan yavru almak hayli zor :) Hocam sizin yerinizde olsam kesinlikle şeker pembeleri o akvaryumdan çıkartıp 1 erkek 5 dişilik bir yunus kolonisi kurardım. Ama sanırım siz 2 koloni balık istiyorsunuz. O yüzden önerim 1 erkek 3 dişi yunus 1 erkek 3 dişi sarı prenses yönünde :) umarım yardımcı olabilmişimdir :) saygılar.omardaing2013-02-27 20:39:00
SARI PRENSES
Emir arkadasımızın söylediklerine aynen katılıyorum.Bunun yanına da en az 1 erkek 3-4 hatta 5 dişilik koloni şeklinde beslenmesi gerektigini eklemek isterim.Ha birde diyetinin otçul agırlıklı olması gerektiğini söyleyeyim :).Saglıklı hobiler.EmrYlmzlr2013-02-19 01:14:40
Mavi prenseslerimin yanına?
Abilerim,ablalarım,kardeşlerim.Az önce aldıgım bir kararla 1E 5D mavi prenses kolonimin yanındaki 1E 3D red rubin kolonisini akvaryumdan çıkartma kararı aldım.Onların yerine aynı oranda auratus mu yoksa portakal çiklet mi koyma konusunda çok kararsızım.Sizlerin değerli görüşlerini bekliyorum.Bu arada söylediğim türler haricinde de tür önerilerine açığım.Akvaryumun hacmi de 300 litre civarı.Saygılarımla..EmrYlmzlr2013-02-19 03:16:40

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.